IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2015, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı: Terörizm barış ve güvenliği tehdit etmeye devam ediyor




Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesinin ikinci oturumunda konuştu. Cumhurbaşkanı, "G-20'nin asıl ilgi alanı olan ekonomi siyasi kültürel sorunlardan bağımsız değildir. Hele insan hayatından hiç bağımsız değildir. Türkiye'nin son 4 aydır yaşadığı terör saldırıları gibi, Suriye'de meselesi terörle mücadele olan hadiseler gibi bunlar bunun en açık ispatıdır. Terörizm hepimizin barış ve güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor" dedi.


G-20 Zirvesi'nin ikinci oturumunda liderler, Paris saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aramızda bulunmayan Hollande'a da taziyelerimi ve derin üzüntülerimi ileterek konuşmama başlıyorum" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erdoğan'ın açıklamaları:
"Bu acı hadise bize gösterdi ki ekonomiyle güvenlik arasındaki ilişkiyi görmezden gelemeyiz. G-20'nin asıl ilgi alanı olan ekonomi siyasi kültürel sorunlardan bağımsız değildir. Hele insan hayatından hiç bağımsız değildir. Türkiye'nin son 4 aydır yaşadığı terör saldırıları gibi, Suriye'de meselesi terörle mücadele olan hadiseler gibi bunlar bunun en açık ispatıdır. Terörizm hepimizin barış ve güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

Türkiye olarak terörle mücadeleye ilişkin işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki kararlılığımızın ifade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mülteci krizi konusunda da uluslararası dayanışma ve işbirliği daha büyük önem kazanıyor. Maalesef uluslararası toplumun iyi bir sınav verdiğini söyleyebilmemiz mümkün değildir.
Kapsayıcılık, adalet temelinde çok acil bir güncellemeye ihtiyaç var. Bu iki konuyu bu akşamki çalışma yemeğimizde etraflıca ele alma fırsatı bulacağız.
Bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde çok önemli yeri olan adalet kavramının G20. Çalışmalarında karşılığı olduğunu düşündüğüm kapsayıcılığa özel önem veriyoruz. İkinci önceliğimizi uygulama olarak tespit ettik. Verdiğimiz taahhütleri uygulamaya geçirmek mecburiyetindeyiz. Üçüncü önceliğimiz ise yatırımlardır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hemen hepsinde altyapı ihtiyacı bulunuyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Dönem başkanlığımızda, G20 bazı önemli ilkleri gerçekleştirdi. Bu yol ilk defa enerji bakanlarımız bir araya geldi. Enerjiye erişim konusunda bir eylem planında mutabık kaldılar. Yine bu yıl 2011’den bu yana ilk kez tarım bakanlarımız bir araya geldi. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için önemli sorunlardan olan gıda ve israf G20’nin gündemine girmiş oldu. Kadın20’yi ekleyerek kadınların ekonomik hayattaki rolünün güçlendirilmesindeki kararlılığımızı ortaya koyduk. Uzun süreden beri gündemimizde bulunan önemli bir konuda somut adım atmış olduk.


"GELİŞMİŞ ÜLKELER DURGUNLUKTAN KURTULAMADI"
Atılan tüm adımlara rağmen hala istediğimiz ölçekte güçlü bir ekonomik performansa ulaşamadığımızı görüyoruz. Gelişmiş ülkeler durgunluktan kurtulamadı. Bu sene de bir yavaşlamaya şahit oluyoruz. Küresel krizin başladığı 2008’den bu yana bu kısır döngüden bir türlü kurtulamadık. Pek çok ülkede para maliyet konusunda manevra alanı daralmış durumda.



"BELİRSİZLİK VE RİSKLERE SİYASİ GERGİNLİK DE EKLENDİ"
Belirsizlik ve risklere son dönemde bazı bölgelerde ortaya çıkan siyasi gerginlik de eklenmiş bulunuyor. Ekonomik konuları bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. Geçtiğimiz yıl tüm G20 ülkeleri olarak kapsamlı büyüme stratejileri hazırladık. Bunları zamanında ve eksiksiz uygularsak küresel büyümeye en az 2 puanlık destek sağlamış olacağız. Öncelikle büyüme stratejilerine odaklandık. Yıl boyunca sürdürdüğümüz çalışmaların somut sonuçlara ulaştığını memnuniyetle ifade etmek isterim. Taahhütlerimizin yaklaşık yüzde 45’ini tamamlamış bulunuyoruz.



hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barış, cumhurbaşkanı, devam, ediyor, etmeye, güvenliği, tehdit, terörizm, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşiktaş, Van'a yardım etmeye devam ediyor! Ruj Haber Arşivi 0 29 Ekim 2011 01:58
Kim Kardashian, paparazzileri mutlu etmeye devam ediyor. Kalemzede Haber Arşivi 0 07 Ekim 2011 13:48
Pilotlar itiraf etmeye devam ediyor Chelt Havacılık Haberleri 0 19 Nisan 2011 00:19
Türkiye'den turizm barış elçileri israilleri ikna etmeye gidiyor Dilara Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 11:57