IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 14:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kafes davasının ilk duruşması bugün!




Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı Kafes Eylem Planı davasının ilk duruşması bugün başladı.

3'Ü TUTUKLU 33 SANIK

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya tutuklu sanıklar Albay Mücahit Erakyol, Albay Levent Gülman ve Yarbay Halil Özsaraç ile tutuksuz sanıklar emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, Güney Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, İzmir Foça Çıkarma Filosu Komutanlığı'ndan Tuğamiral Mehmet Ilgar, Yarbay İsmail Zühtü Tümer, Yarbay Levent Olcaner, Yarbay Mehmet Emre Sezenler, Albay Metin Samancı, Kurmay Binbaşı Özgür Erken, Binbaşı Aydın Ayhan Saraçoğlu, Binbaşı Gürol Yurdunal, Binbaşı Metin Fidan, Yüzbaşı Bülent Aydın, Yüzbaşı Ümit Özbek, Yüzbaşı Bülent Karaoğlu, Üstteğmen Bora Coşkun, Astsubay Başçavuş Deniz Erki, Astsubay Başçavuş Hüseyin Doğancı, Astsubay Başçavuş İsmail Bak, Kd. Başçavuş Süleyman Erharat, Astsubay Başçavuş Murat Aslan, Astsubay Başçavuş Emre Tepeli, Astsubay Üstçavuş İbrahim Öztürk, Kd. Başçavuş Daylan Muslu, Astsubay Başçavuş Hüseyin Erol, Astsubay Başçavuş Mehmet İnce, Astsubay Başçavuş Alpay Belleyici, Astsubay K. Başçavuş Türker Doğanca, Astsubay Başçavuş Mesut Adanur ve Kd. Bçvş. Metin Keskin'in sivil memur Tanju Veli Aydın, katıldı.

Tutuklu sanıklar cezaevi aracıyla getirildi. Kelepçesiz olarak getirilen sanıkların mahkemeye girişinde bazı sanık yakınları 2Kahramanlar diyerek alkışlarla destek verdi. Tutuksuz sanıkların bir kısmı ise hakim savcıların giriş yaptığı kapıdan Merkez Komutanlığı'na bağlı minibüslerle getirildi. İddianamede bir numaralı sanık olan tutuksuz sanık emekli Koramiral Feyyaz Ögütçü ise avukatı ile birlikte adliyeye giriş yaptı.

TÜM SANIKLARA 7.5 YIL İLE 15'ER YIL ARASINDA HAPİS CEZASI

Sanıklar için hazırlanan 65 sayfalık iddianamede, zanlılar emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar'ın "Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmede 'danışma kurulu' adı altında emir ve komuta yetkisini haiz örgüt mensubu oldukları" belirtiliyor . Tüm sanıkların TCK'nin 314. maddesinin 2. fıkrası ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. maddesi uyarınca 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

POYRAZKÖY İLE BİRLEŞTİRME TALEBİ

Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili dava ile bu davanın birleştirilmesi yönündeki talebin duruşmada karara bağlaması bekleniyor.

MÜŞTEKİLERİN 18 HAZİRAN'DAKİ DURUŞMAYA KATILMASI İSTENİLDİ

İddianamede müşteki olarak gösterilen avukatlar Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Ali Aydın, Halil Hulki Özel, Murat Şahin, Süleyman Küçüksucu, Süleyman Acarözmen ve Sebahattin Batur'un son duruşma günü olan 18 Haziran'da hazır olmalarına hükmedilmişti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bugün, davasının, duruşması, ilk, kafes


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kafes, suikast ve Poyrazköy davasının 3. duruşması MoSFeT Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2010 11:51
Şemdinli duruşması ertelendi Collettivo Haber Arşivi 0 20 Eylül 2008 12:40
Karaciç'in ilk duruşması yapıldı Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 23:18