IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2010, 12:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama'dan Türkiye'ye büyük destek




Türkiye'nin BM'de İran lehine oy kullanmasının yarattığı olumsuz havayı ABD Başkanı Obama dağıttı. Obama Türkiye'ye arka çıktı ve "ben bunu Türkiye'nin İran ile komşuluk ilişkisine bağlıyorum" dedi...

Obama, AB'ye üyelik konusunda da Türkiye'den yana tavır koydu ve "Türkiye'yi birliğe kabul etmek son derece akıllıca bir iş olacaktır" dedi.


ABD Başkanı Obama'nın bu açıklamaları İtalya'nın en etkin gazetesi Corriera Della Sera gazetesine manşet oldu... İtalyan gazetesi Obama ile yaptığı özel röportajı "TÜRKİYE AB'YE TAM ÜYE OLMALI" başlığı ile duyurdu.

TÜRKİYE'NİN STRATEJİK ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

İtalyan gazetesinin Obama ile röportajında Türkiye özel bir yer tuttu. İtalyan gazetecinin Obama'ya yönelttiği bir soru çarpıcıydı... Obama'ya,
"İran'a yaptırımlar konusunda Birleşmiş Milletler'e olumsuz oy kullanması ve İsrail'le yaşanan gerginlik dolayısıyla son zamanlarda dış politika konusunda gelişmeler yaşayan Türkiye Amerika ve Avrupa'da endişeye sebep oldu. Birisi "Türkiye'yi kaybetme riski"nden söz etmişti. Sayın Başkan, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?"

Obama bu soruyu "Türkiye'nin çok büyük stratejik önemi olan ve doğu ile batı arasında köprü görevi gören bir ülke" olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, Nato'nun müttefiki ve ekonomisi büyük gelişme içinde. Ayrıca, nüfusunun çoğunluğu müslüman olduğu halde demokratik bir ülke olması, onun diğer müslüman ülkeler arasında kritik bir model olmasını sağlıyor. Bu sebeplerden dolayı Ankara ile sıkı ilişkiler kurulmasını önemli görüyoruz" şeklinde yanıtladı.

İRAN İLE KOMŞULAR...

Türkiye'nin BM'de kullandığı oy nedeniyle ABD ile ilişkilerin gerildiği yorumları yapılıyordu. Obama'dan bu konuda gelen mesaj ise "Türkiye'yi anlıyoruz" şeklinde oldu.

Obama röportajda konuyla ilgili şunları söyledi; "Nükleer silahsızlanma konusunda İran'la orta yolu bulma girişiminde olduğu gibi yaşanan bazı olaylar mutsuz sonuçlar vermiş olsa da, ben bunu Türkiye'nin İran'la komşu olmasına ve o bölgede herhangi bir çatışma istememesine bağlıyorum.

TÜRKİYE'Yİ ELİMİZDE TUTMALIYIZ

"Ankara ile yapmamız gereken şey; bu büyük islam demokrasisinin kişiliğine saygı göstererek onları elimizde tutmaya devam etmek ve batı ile entegrasyonun onlar için avantajları olduğunu netleştirmektir. Eğer Türkiye, dünya haklarına ve devletin laikliğine saygı gösteren bir İslam modeli benimserse, bu bizler için son derece yararlı olur ve Türkiye İslam dünyası üzerinde olumlu bir etkiye sahip olur".

TÜRKİYE AB'YE TAM ÜYE YAPILMALI

Obama Türkiye'ye Avrupa Birliği'ne tam üyelik konusunda da çok büyük bir destek verdi. Belki de ilk kez bu kadar açık bir şekilde Avrupa ülkelerine şu mesajı verdi;

"Biz AB üyesi değiliz ama hep söylediğimiz bir şey var: Türkiye'yi birliğe kabul etmek son derece akıllıca bir iş olacaktır. Bunun, Avrupa'daki kuvvetli fikirleri yumuşatacağına inanıyorum ve Türk tarafında son zamanlarda gözlemlenen birtakım yön değişikliklerinin tek ya da en baskın faktör olduğunu düşünmüyorum. Eğer Türkler kendilerini bu ailenin bir parçası olarak hissetmezlerse, müttefik kurmak ve üye olmak için başka kanallara yönelmeleri çok doğal olacaktır".

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyük, destek, obamadan, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Obama İsrail'e destek verdi Seth Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2014 22:37
Obama'dan Dimon'a destek Thetis Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2012 08:03
Obama'dan 11 Eylül Camisine Destek Lucifer Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2010 17:55
Obama'dan GM'ye 30 milyar $ destek Juventus Otomobil Haberleri 0 07 Haziran 2009 12:01