IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2010, 23:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BBC Türkçe 10 Ağustos 2010 Basın Özeti




Financial Times, manşetten yer verdiği haberde İngiltere'de emlak fiyatlarının bir yıldır ilk kez geçen ay düştüğünü duyuruyor okuyucularına.
Bu durum, evsahiplerinin emlaklarını satışa sunmakta acele etmeleri ve alıcıların da hem daha temkinli olmaları hem de sayılarının azalmasıyla açıklanıyor.
Financial Times'a göre emlak piyasasındaki düşüş ülke ekonomisine ilişkin kaygıları da beraberinde getiriyor.
Koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat partiden İş Dünyasından Sorumlu Bakan Vince Cable da çifte resesyon tehlikesini kabul etmişti.
Emlak fiyatlarındaki düşüşü Guardian gazetesi de manşetine taşımış. Gazete, İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu'nun "kamu sektöründe zorunlu ya da gönüllü işten çıkarma beklentisinin, emlak ve perakende piyasasını sarstığını" söylediğini aktarıyor.
Çatırdayan ekonomi


Bugün açıklanan verilere göre hükümetin önlem planları İngiltere ekonomisini düzeltmek yerine düşüşe sürüklemiş görünüyor. Verilere göre İngiliz halkı, kamu sektöründe büyük iş kesintileri beklendiğinden, beyaz eşyaya ya da halı döşeme gibi tadilat işlerine yatırım yapmaya çekiniyor. Harcamalar daha çok yenileme ya da zaruri mallara yönelmiş görünüyor.
Times gazetesi ise yine ilk sayfadan yer verdiği habere "Ekonomi çatırdarken emlak piyasası hız kesti" başlığını kullanıyor.
Nationwide yapı kooperatifinin yaptığı bir analizi aktaran Times, emlak piyasasına ilk kez girmeye ve ev almaya çalışanların çeyrek yüzyıldır ilk kez bu kadar zor durumda kaldıklarını aktarıyor. Gazete, emlak satışı sırasında istenen peşinatın yüksek olmasının, ailesinden destek alma imkanı olmayan alıcıları caydırdığını yazıyor.
Enflasyon riski


Independent gazetesi de emtia fiyatlarındaki krizin, gıda fiyatlarında enflasyonu artıracağı kaygısını uyandırdığına dikkat çekiyor. Piyasalarda etkin araştırma şirketlerinden Kantar Worldpanel'in tahminlerine göre önümüzdeki aylarda buğday ve arpa fiyatlarındaki artış, halkın bütçe hesaplarını bozacak ve faiz oranlarını artırması yolunda İngiltere Merkez Bankası üzerindeki baskıyı da derinleştirecek. İngiltere'de halk, halihazırda vergi ve petrol fiyatlarındaki artışın altında eziliyor.
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, dün tahıl ihracatına konan yasağın gelecek yıla sarkıtılabileceği uyarısında bulunmuştu. Ocak ayından itibaren Katma Değer Vergisi'nin yüzde 17,5’tan 20'ye çıkacak olması da özellikle yoksul hane halklarının durumunu güçleştirecek.
Liberal Demokratlara destek düşüyor


Independent gazetesi ile devam edelim, gazete İngiltere'de koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokratlara verilen desteğin, genel seçim kampanyasının başlangıcından bu yana en düşük seviyeye gerilediğini yazıyor ve ekliyor: Seçmenler partinin koalisyon hükümeti içinde sesini yükseltemeyişini protesto ediyor.
ComRes şirketinin Independent için yaptığı anket, şimdi başbakan yardımcılığını yürüten Nick Clegg'in yönetiminde Liberal Parti'ye verilen desteğin yüzde 22'den yüzde 16'ya düştüğünü gösteriyor. Halkın yaklaşık dörtte üçü de Liberal Demokratların artık neyi savunduğunu bilemediklerini söylüyor. Ankete göre koalisyonun büyük ortağı Muhafazakarlara verilen destek bir puan düşerek yüzde 39'a geriledi. İşçi Partisi ise iki puan yükselerek yüzde 33'e ulaştı.
Halkın Liberal Demokrat - Muhafazakar Parti koalisyonuna bakışı da değişmiş görünüyor. Ankete katılanlar arasında, "İngiltere'nin Muhafazakarlar ya da İşçi Partisi gibi tek parti yerine, koalisyon hükümetiyle daha iyi durumda olduğunu düşünenlerin oranı" yüzde 36'yı geçmiyor, yüzde 50'si koalisyona destek vermiyor.
AB'de yeni vergi planları


Avrupa Birliği'nin üye devletlerdeki vatandaşlardan doğrudan vergi almaya yönelik planları bir çok gazetede yer buluyor bu sabah.
Daily Teleraph'a göre AB, gelecek ay açıklanması beklenen planla, hava yoluyla seyahate ve mali işlemlere yeni vergiler koymaya hazırlanıyor. Doğrudan alınacak vergiler, üye devletlerin AB'ye yıllık ödemelerini ise azaltacak. AB'nin önerilerine İngiltere'nin sert tepkisi gecikmedi. Hazine Bakanlığı bu konuda her tür öneriyi veto edeceğini bildirdi. Daily Telegraph, Avrupa Birliği içinde Almanya gibi bazı önde gelen üyelerin bu planları, yıllık ödemelerin, ek vergileri karşılaması halinde destekleyeceğini yazıyor. Bununla beraber Daily Telegraph'a göre İngiltere Başbakanı David Cameron ve Maliye Bakanı George Osborne, bu planlara şiddetle karşı çıkıyor olmaları, sonbaharda Avrupalı liderlerle ve koalisyon içinde anlaşmazlığa yol açabilir.
İran'da Afganistan konferansı


Financial Times, İran'ın Afganistan'ın komşularıyla bir araya geldiğini ve NATO güçlerin tamamen çekilmesi sonrası, buradaki aşırılık yanlısı güçlerin orta ve güney Asya'da istikrarı bozmalarını önleyebilecek bir plan üzerinde çalıştığını aktarıyor. İran dışişleri bakan yardımcısı Muhammed ali Fetullahi, geçen ayki Kabil konferansını takiben, Tahran'da Afganistan konulu uluslararası bir konferans planladıklarını açıkladı. Tahran, Yeni Delhi, İslamabat ve Duşanbe yönetimleriyle Afganistan'ın geleceğine yönelik temaslarını yoğunlaştırdı.
Afganistan'a komşu bazı ülkeler, Taliban'ın, olası bir uzlaşma halinde Kabil'de siyasi iktidar elde etmesinden kaygılı. İran'ın girişimi de bu kaygıların artmaya başladığı bir dönemde geldi.
Öte yandan Hindistan bu konuyla ilgili olarak Rusya'yla da ayrı temaslar yürütüyor.
İran'ın Afganistan üzerinde yoğunlaşması ise Tahran'ı nükleer programından vazgeçirmeye yönelik uluslararası yaptırımların güçlendiği bir sıraya rastlıyor. Ancak Tahran'ın Afganistan'la ilişkisi, Batı'yıayrıca huzursuz eden bir unsur. Amerika Birleşik Devletleri İran'ı bir yandan Taliban öğelerine destek verip bir yandan da Karzai hükümetine yakınlaşarak çift taraflı oynamakla suçladı.
'İnsanlığın geleceği uzayda'


Daily Telegraph İngiliz evrenbilimci Stephen Hawking insanoğlunun geleceğinin uzayda olduğunu ve yüzyıl içinde uzaya taşınmasının şart olduğu yolundaki sözlerini aktarıyor.
Hawking'e göre aksi takdirde insanlık yokolma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Hawking verdiği mülakatta, savaşlar, kaynakların giderek azalması ve artan nüfusun insan ırkını yokolmanın eşiğine getirdiğini söyledi. Stephen Hawking'in insanlığın devamı için uzayda kolonileşmeyi uzun yıllardır savunduğu biliniyor ancak ünlü bilim adamı ilk kez bu kadar açık bir uyarıda bulundu.
Profesör Hawking bu yıl başlarında Discovery kanalında yayımlanan bir programda da uzayın keşfinin risklerden uzak olmayacağını, insanların, uzaylı yaşam formlarıyla temasının pek de arkadaşça geçmeyebileceğine hazırlıklı olması gerektiğini söylemişti.
Hawking'e göre insanlık galaksisi içindeki tek akıllı yaşam formu olmaya devam ettiği ve kendi kendini yoketmekten kaçındığı takdirde güvende olacak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, 2010, bbc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
25 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 25 Ağustos 2010 09:22
BBC Türkçe 12 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2010 10:44
BBC Türkçe 11 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2010 18:31
BBC Türkçe 4 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2010 20:20
BBC Türkçe 23 Temmuz 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 23 Temmuz 2010 13:58