IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2010, 21:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP'nin boykot kararını Öcalan deldi!




BDP’nin referandumdaki boykot kararını Abdullah Öcalan deldi. Avukatlarıyla görüşen Öcalan referandumla ilgili değerlendirmesinde boykot sözcüğünü kullanmadı.

Öcalan, “Halkımız son güne kadar düşünsün tartışsın, gözlem yapsın. Buna göre kendi kararlarını versin eğilimlerini olgunlaştırsın” çağrısında bulundu.

İki haftanın ardından avukatlarıyla görüşen Öcalan’ın konuşmaları PKK'ya yakın ANF’de yayınlandı. PKK’nın Ramazan ateşkesini onayladığını ifade eden Öcalan şunları söyledi:
Bana kalsa 35 gün de yeter, referanduma kadar sürmesi kafiydi, yani 13-14 Eylül'e kadar yeterdi. Önemli olan bu sürecin iyi değerlendirilmesidir. Bu süreçte tüm kesimler her zamankinden çok çalışmalıdır. Öyle rehavete kapılıp bu sorun zaten zamanla kendiliğinden çözülür diye düşünülürse, bu çok büyük bir hata olur. Çünkü bu süreç hem büyük bir barışın vesilesi olabilir, demokratik çözüm doğurabilir; hem de tam tersi, istemediğimiz, çok büyük ölçüde bir savaş da gelişebilir. Ben gerçekten tedirgin oluyorum. Ergenekonvari savaş lobileri tekrar devreye girebilir.”

OYALAMAYI KABUL ETMEYECEĞİZ

Öcalan bu süreçte oyalamayı kabul etmeyeceklerini belirtrek, “Referanduma kadar bekleyeceğiz ve hükümetin tavrına bakacağız. Bu eylemsizlik süreci AKP'nin ne kadar samimi olup-olmadığını açığa çıkaracak. Eylemsizliğe karşı ordunun tavrı da belli olacak. Bu sürenin sonuna doğru gelişmeleri izleyip yeni bir değerlendirme yapacağım. Bundan sonra oyalama kabul etmeyeceğiz” dedi.

REFERANDUMA KADAR DÜŞÜNÜN

Öcalan’ın en ilginç açıklaması ise referandumla ilgili oldu. BDP boykot çağrısından geri adım atmazken Öcalan açıklmalarında boykot sözcüğüne yer vermedi. Öcalan şunları söyledi:
Bilindiği gibi bu anayasa paketinde Kürtleri doğrudan ilgilendiren bir husus yoktur; Kürt meselesi adeta yok sayılmıştır. Halkımız da konuyu her türlü tartışmada serbesttir. Bu düzenlemeler AKP'nin kendi hegemonyasını kurabilme ihtimalinin önünü açıyor. Bunu görüp bu tuzağa da düşmemek gerekiyor. Halkımız da son güne kadar tartışsın, gözlem yapsın. Buna göre kendi kararlarını versin, eğilimlerini olgunlaştırsın. Biz biliyoruz ki, “evet” diyen taraf islamcı milliyetçi kesimdir. Ama karşılarındakiler de ulusalcı milliyetçilerdir. Ama biz bu demokratik gelişmelere göre demokratik bir tavır almalıyız.

TAHA AKYOL ANLAMIYOR

Demokratik özerklik konusunda da değerlendime yapan Öcalan Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol’un ismini vererek şunları söyledi:
“Taha Akyol anlamıyor. Bunların kafaları devletçi ideolojilerle dolu. Ama bu şekilde olması da normaldir. Çünkü insanlar yüzyıllardır kapitalizmin yoğun bombardımanı altında. Basmakalıp düşünce biçimleriyle yetişmişler. Sosyal bilimler ve üniversiteler de kapitalizme hizmet etmişlerdir. Bu yüzden farklı bir çözüm modeli olabileceğini anlamakta güçlük çekiyor, bunu tasavvur edemiyor, bu düşünce kalıplarının dışına çıkamıyorlar"

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bdpnin, boykot, deldi, öcalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Bekir Bozdağ, AİHM'nin Öcalan kararını değerlendirdi Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 11:10
13 Türk modelle boykotu deldi Seth Haber Arşivi 0 15 Ekim 2014 21:41
AİHM, Abdullah Öcalan için kararını verdi MasteR06 Haber Arşivi 0 18 Mart 2014 15:32