IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2010, 09:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fazıl Say'dan Erdoğan'a ağır sözler




Fazıl Say, Twitter'de kavgaya tutuştuğu Cüneyit Özdemir'in konuğu oldu, Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. Referandumda hayır oyu kullanacağını ve neredeyse tehdit altında olduklarını söyleyen Say, birçok insanın 'İran molların eline mi düşeceğiz?' gibi bir endişe yaşadığını iddia etti.

Ünlü piyanist Fazıl Say, "yavşak polemiğine" Cüneyt Özdemir'in CNN Türk'te hazırlayıp sunduğu beşNbirK'da açıkık getirdi. Bu yorumunun kişisel olduğunu ve yine kişisel sayfasında yer aldığını söyleyen Say, dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik ile yürüttüğü mücadelede de kendisini şu anda tartışmalara katılan sanatçıların yanlız bıraktığını söyleri.

İşte Fazıl Say'ın yine tartışma yaratacak sözlerinin yer aldığı programdan bazı satır başları:

"YAVŞAK" SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Ben kimseyi hiçbir topluluğu böyle tanımlamadım. Ben bir olguyu böyle tanımladım. Bu bir ruhtur anlamındadır ve böyle bir ruhu böyle bir şekilde tanımlamak doğru değildir. Bu sadece benim kişisel Facebook sayfamda sürügelen bir tartışmanın; artık gerginleşip benim sinirlendiğim bir noktaya gelince söylediğim bir cümle.

Şimdi bu sert cümle Facebook'ta 20-25 gün öylece kaldı. Daha sonra benim özellikle kavgaya tutuştuğum, genç bir bayan onları herhalde kopyalayıp Radikal gazetesine yollamış. O da bastı, ilk kez daha sonra da medyaya bomba gibi düştü. Dediğim gibi ben bir basın açıklaması felan yapmış durumda değil. Önemli bir kültür yozlaşması ve sosyal yozlaşma olduğu için tartışmanın arkasında durdum. Zaten söyleyen de benim ve hayatta hiçbir zaman erdemli olamıyoruz.

"KÜFÜR DE ETTİM KÜFÜR DE YEDİM"

Ben provada orkestra şefine küfür ettiğimi de biliyorum küfür yediğimi de biliyorum. Tüm bunlar hayatta var. Yani bunlar yaşadığımız hayatta gerginlik, kızgınlık stres sonucu bazı anlar olabiliyor. Her zaman kültür elçisi kıvamında konuşsaydım çok sıkılırdım zaten. O kültür elçiliğini de almıyayım o zaman hayatımı yaşayamayacaksam bu bir gerçek.

AHMET HAKAN BENZETMESİ

Siz bana deseniz ki Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ve Şekspir ikisi de yazardır; ancak beni Ahmet Hakan'ı daha çok yansıtıyor, bu yanlıştır. Dünya için yanlış olur insanlık için yanlış olur.

"ARABEKS CAHİL BİR MÜZİKTİR"

2007 yılında AKP hükümeti müzik dersinin kaldırılması ve çok aza indirilmesi konusunda bir adımlar atmıştı. Burada bir başkaldırı yapmıştım hatırlarsanız ve hatta o dönemde sizin programınıza çıkmıştım. İyi bir müzik öğrenimiyle ilkokullarda, liselerde, üniversitelerde ciddi bir eğitim. Şu anda ciddi yapılmıyor hatta öğretmen bile gönderilmiyor. Müzik dersi eski Yunandan beri çok önemli dört dersten biridir. Siz sordunuz ya cehaletin soylulaştırılması... Bun bunu bir kaç defa okudum. Bu çok yanlış bir şey yani arabeksin soylulaştırılması konusunda. Hayır bu cahil bir müziktir, teknik olarak çok düşük bir müziktir. Doğu ve Batı sentezi olarak diyorlar bunun da bir anlamı yok.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik o dönemde beni mahkemeye vermeye kalktı. Müzik, okullardaki müzik iyi durumda değildiği zaman sadece o sebepten beni mahkemeye vermeye kalktı. Peki neredeydi Gencebay o güzel sözleri söyleyen, Sezen Aksu neredeydi ben bu mücadeleyi verirken. Niye bana destek olmuyor madem bu iyi müzisyenler, sanatçılar. Demek ki cahil kalınsında biz satışımıza devam edelim mantığındaydılar.

FAZIL SAY'DAN ERDOĞAN'A ÇOK AĞIR SÖZLER

"AK PARTİYLE ÇOK MESELEM VAR"

Başta laiklikle ilgili endişelerim var. Çağdaşlıkla ilgili endişeler, yaşamımızla ilgili... Evet bunlar bir fobi yaratıyor insanlar doğru. Referandumda evet çıkarsa biliyorsanız, yargının tamamen iktidarın belirlediği insanlar olacak. O zaman bir birey olarak 13 Eylül'den sonra hiçbir savunmamız yok. Bütün savunma mekanizmamızda çökecektir ve istediği yerede çekebilir Tayyip Erdoğan.

"İRANLI MOLLARIN ELİNE Mİ DÜŞECEĞİZ"

Bu anayasanın değişmesini istiyor muydum evet istiyordum. Ancak bir yıl sonra bu ülkenin bambaşka bir yere gideceğinin belki bir İslam Cumhuriyeti mi hiç bilmiyoruz. Bu bir spekülasyondur; ancak doğru bir spekülasyondur. İnternette öyle videolar dönüyor ki korkun. İranlı mollaların eline mi düşeceğiz diye korkuyoruz.

"HAYIR OYU DERSEM TEHDİT ALTINDAYIM"

Tek kişi partisi, tek kişinin büyük önderliği var o partide. Tayyip Erdoğan olmasa evetlerin oy oranı olarak yarısı azalır. Burada Erdoğan'ın liderliğinin önemli bir rolü var. Hayır dersem neredeyse tehdit altında gibi bir durum var.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ağustos 2010, 12:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fazıl Say'dan Erdoğan'a ağır sözler




Fazıl Say'dırmış yine ;d Yargı konusundaki endişelerini kesinlikle haklı buluyorum.

 

 

Etiketler
ağır, erdoğana, fazıl, saydan, sözler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağır Sözler Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Ağustos 2013 02:26
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Ağır Sözler N999 Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 14:57
Ağır Hasta...(Fazıl Hüsnü Dağlarca) Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Şubat 2011 12:11
Emekli Paşa'dan Erdoğan'a ağır sözler Lucifer Haber Arşivi 0 31 Ağustos 2010 14:31
O sözler Erbil'e çok ağır geldi Lucifer Haber Arşivi 0 23 Mart 2010 04:46