IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2010, 06:44   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genel af tartışması




Kılıçdaroğlu'nun 'genel af'la ilgili sözlerini Bahçeli "Gaflet" şeklinde değerlendirirken; Erdoğan "Böyle bir hakkı kendimde görmüyorum" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun referandum turları kapsamında memleketi Tunceli'de yaptığı konuşmada "Hayır deyin genel affın önü açılsın" sözlerine parti liderlerinden tepki geldi. MHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini "gaflet" şeklinde değerlendirirken, Başbakan Erdoğan da "Böyle bir hakkı kendimde görmüyorum" diye konuştu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Devlet Bahçeli, Atatürk Parkı yanındaki eski lunapark alanında halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'deki her siyasi partinin Anayasa değişikliğini istediğini, ancak bunun uzlaşmayla yapılması gerektiğini söyledi.
'Hayır' kampanyası yürüten kurumların çok hassas olması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''genel af'' ile ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Bahçeli şunları söyledi: "Hayır kampanyasını yürüten siyasi kurumlar çok daha dikkatli olmalıdır. Milletin hassasiyetine özen göstermelidir. PKK talebiyle açılım paketinin içinde bulunan ve bugünkü AKP-PKK işbirliğiyle sonuç almak için gizli gündemle değişiklik yapılması istenen bir anayasaya karşı tavır koyarken sözün nereye gittiğini de bilmeleri lazımdır. Böyle bir ortamda genel aftan bahsetmek bir gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci bir gaflettir. Çünkü bunlar Demokratik Toplum Partisi'nin kongrede aldığı yedi karardan ikisidir. Öyleyse siyasi partiler kampanyayı yürütürken dikkatli olmalıdır. Bugünkü iktidardan kurtulma projesini hayata geçirirken, onlara kepçe ile yardımcı olabilecek bir siyasi hataya düşülmemelidir. Sözüm birilerinedir. Herkes de bu manada haddini bilmelidir."
"Böyle bir hakkı kendimde görmüyorum"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel af tartışmaları konusunda ''Bir defa bu tür bir genel affa ilk defa ben karşı çıkarım. Böyle bir yetkiyi kendimde görmüyorum. Nasıl böyle bir şey söylersin bu yetkiyi kim verdi'' dedi.
Erdoğan, TGRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''genel af'' konusundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
''Biliyorsunuz sılayı rahim (akraba ziyareti) diye bir şey var. Sayın Kılıçdaroğlu, sılayı rahim yapmakla güzel bir şey yapmış bundan dolayı kendisini kutlarım. Bizim geleneğimizde önemli bir şeydir. Bütün mesele sonraki süreç. İfade edilen şey genel af meselesi. Şunu seslendirmek zorundayım. Genel af yetkin var mı? Bu şehitlerimizin anneleri, babaları, kardeşleri, onun, sen feryadını kulak ardı edebilir misin? Böyle bir hakkı ben kendimde göremiyorum. Bir defa bu tür bir genel affa ilk defa ben karşı çıkarım. Böyle bir yetkiyi kendimde görmüyorum. Nasıl böyle bir şey söylersin bu yetkiyi kim verdi?

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
af


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genel Kurul'da 'terörist' tartışması Seth Haber Arşivi 0 21 Temmuz 2014 20:27
"Eski - Yeni" Tartışması, (Abes-Muktebes Tartışması), Sue Türk Dili ve Edebiyatı 0 07 Kasım 2011 12:17
Genel Muhasebe - Muhasebenin Temel Kavramları ve Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri yoSun AÖF ders notlari 0 26 Nisan 2011 15:20
Zonguldak İl Genel Meclis'inde, '' Lüküs Hayat '' Tartışması! Sametold Haber Arşivi 0 02 Eylül 2010 19:32