IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2010, 17:06   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘EVET’ çünkü hesap soracağım




HALİL Ergün, 12 Eylül’le hesaplaşılması gerektiğini söyledi: Bu ülkeden alacağı olan biriyim. Görülecek hesabım için “Evet!”



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sanat yaşamı boyunca iki darbeye tanık olan oyuncu Halil Ergün, 12 eylül referandumunda Anayasa değişiklik paketine “Evet” diyeceğini açıkladı. Her zaman politikayla iç içe olan Ergün, 1990’lı yıllarda Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na da aday olmuştu. Türkiye’de aydınların, sanatçıların 12 Eylül’le hesaplaşması gerektiğini belirten Ergün şunları söyledi: “Değişimler yavaş yavaş olur. Hemen olmasını bekleyemeyiz. Türkiye bugün çok büyük bir değişim içerisinde. Türkiye’de artık özgürce konuşulabiliyor. Benim gençliğimde insanlar söyledikleri şeylerden dolayı idama kadar gidebiliyorlardı. Eskiden ‘Kürt’ sözcünü kullanmak bile suçtu. Kürtçe konuşanlar mahkum ediliyordu. Bugün, Kürtler iktidar ortağı olma çabası gösteriyorlar.”
Özellikle aydınların halkın tercihlerine güvenmek ve saygı duymak zorunda olduğunu söyleyen Ergün, “Halk neyi seçerse saygı duymak zorundasın. Hepimiz, aynı şekilde tuvalete gidiyor, hepimiz aynı biçimde sevişiyor, hepimiz aynı şekilde yemek yiyoruz. Sadece birileri entelektüel, aydın oluyor. Aydınlar görevlerini doğru yapmalılar, hakkını isteyen halkın yolunu açmalılar” dedi.
12 Eylül Askerî Darbesi’nin mağdur ettiği sanatçılardan biri olan Ergün, en çok da 12 Eylül’le hesaplaşma olanağı sağladığı için referandumda ‘evet’ diyeceğini söyledi. Ergün şöyle konuştu: “Ben bu ülkeden alacağı olan bir insanım. 12 Eylül, 12 Martları yaşamış ve bunun zulmünü çekmiş bir insanım, bir sanatçıyım. Benim bu ülkede göreceğim hesaplar var. 15. maddenin kaldırılması bile utancın temizlenme imkânıdır.”


Temel sorunlar tartışılamıyor

Türkiye’de temel sorunların tartışılamadığını belirten Ergün, “Eğitim sistemimiz duruyor, sağlık sistemimiz duruyor. Gelin bunlara muhalefet yapın. Gelin bunları tartışalım. Yok dinciler gelecek, yok Türkiye İran olacak. Bırakın bunları. ‘Ekmek parası garantilenecek’ dendiği zaman bu sefer halk devreye girecek. Halkın devreye girmesinden krallar korkuyorlar” dedi.


Başbakan hokkabaz değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sahici bulduğunu, Başbakan’ın, “hokkabaz” olmadığını söyleyen Ergün, “Ezbercilikle yaşamaktan bıktım. Bize ezberletilenlerle yaşamaktan bıktım. Burası senin vatanın olduğu kadar onların da. İnsan sadece yaşayarak öğreniyor. İnsanı insan yapan çektiği acılardır.” diye konuştu.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çünkü, hesap, soracağım, ‘evet’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evinden çıkabilen ‘evet’ diyecek System Haber Arşivi 4 07 Eylül 2010 14:58
Kılıçdaroğlu’nun ‘Evet’ şartı System Haber Arşivi 0 06 Eylül 2010 13:34
Balçiçek Pamir \ Kılıçdaroğlu ‘Evet’ diyor! Pentagram Serbest Kürsü 0 31 Ağustos 2010 13:40
Tuba evlilik teklifine ‘evet’ dedi Feronia Haber Arşivi 0 18 Ekim 2009 12:03
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39