IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ağustos 2010, 16:52   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS sınavında tek yol iptal





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kopya skandalının ardından öğretmen atamaları ertelendi. Sızmayı kabul eden YÖK Denetleme Kurulu ise sınavın iptalini tartışıyor



Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) ‘kopya çekildiği’ iddialarının ardından dün Milli Eğitim Bakanlığı, bugün açıklanacak öğretmen atamalarını erteledi. Bakanlık, “KPSS’ye ilişkin iddialarla ilgili durum netleşinceye kadar öğretmen atamaları ertelendi” dedi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise “Soruların sızdırıldığı kanaati var ama delil yok. Delil varsa iptal yoluna gideriz” demişti.


Bakanlık erteledi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atamalarıyla ilgili olarak dün yazılı bir açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi: “Mevcut bilgi ve belgelerde 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavında usulsüzlük yapıldığına ilişkin kesin bir bulguya rastlanmadığı, konunun Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettiği, ancak sınavın tümüyle iptal edilmesini gerektirecek bir durumun oluşmayacağı kanaati belirtilmiştir. YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığınca henüz soruşturma tamamlanmamakta birlikte, hazırlanan soruşturma ön raporunda ulaşılan deliller neticesinde sınavın bütünlüğünü etkileyebilecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali belirtilmiştir. Durum netleşinceye kadar öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.”


Sorular sızdırılmış

YÖK Denetleme Kurulu tarafından yapılan incelemede de KPSS eğitim bilimleri sorularının sızdırıldığı konusunda kurul, görüş birliğine varmıştı. Denetleme Kurulu da ortaya atılan iddialar üzerine harekete geçerek, Türk Eğitim Sen’den bilgi aldı.
Öte yandan, dün konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Kavruk, YÖK’ün kendilerinden bilgi istemediğini iddia etti. Soruları sızdırdığı öne sürülen B.S ile ilgili bir açıklama yapan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise “Ortaya atılan iddialar kesinlikle yalan. Sistemden tek tek kontrol ettik. Eğer soruların hepsi bu kişide olsa, kendisi de tüm soruları doğru cevaplardı. Bu isim ne tam net yapan 350, ne de takibe aldığımız üç bin 227 kişi arasında bulunuyor. Bunların usulsüzlükler ortaya çıkınca sınavlarını iptal edeceğiz.” Dün NTV’nin sorularını yanıtlayan Özcan, “atamaların ertelenmesine gerek yok” demişti. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Ferhat Şahin ise bugün yapılacak olan öğretmen atamalarının kopya iddiaları konusundaki sıkıntılar giderilene kadar ertelenmesi gerektiğini söylemişti.


Sendikacılar ‘ertelensin’ demişti

Şahin, iddialarla ilgili ÖSYM’nin de bir an önce harekete geçmesi gerektiğini şu cümlelerle dile getirmişti: “ÖSYM’nin halkın gözündeki güvenini yeniden kazanması için soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşması ve sorumlular kim olursa olsun hakkında yasal işlem başlatılması gerekir.”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Ağustos 2010, 17:00   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KPSS sınavında tek yol iptal




Konu tekrarı kilit ;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

 

Etiketler
iptal, kpss, sınavında, tek, yol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir mühendis hem KPSS-A'ya hem de KPSS-B'ye başvurabilir mi? Burce KPSS 0 13 Mayıs 2014 19:34
KPSS’de kısmi iptal formülü gündemde System Haber Arşivi 1 08 Eylül 2010 16:54