IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 13:49   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emekli Binbaşı Bektaş, AİHM’e başvurdu




POYRAZKÖY’de ele geçirilen mühimmata ilişkin davanın sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş, özgürlük hakkı ve özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesi ile avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz aracılığı ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.

Avukatlarından Hüseyin Ersöz tarafından yapılan yazılı açıklamada Emekli Binbaşı Levent Bektaş hakkında hukuka aykırı delillerle iddianame hazırlandığı öne sürüldü. Levent Bektaş’ın 16 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlatan Avukat Hüseyin Ersöz, tutuklama kararına ve tutukluluk halinin devamı kararlarına karşı yapılan itirazların genel ve kalıp gerekçelerle mahkemeler tarafından reddedildiğini ifade etti. Bu durumun, Ceza Muhakemesi Kanunu’na ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu belirten Avukat Hüseyin Ersöz açıklamasının devamında, "İtirazlarımızın süreklilik arz edecek şekilde, somut ve doyurucu gerekçelerden yoksun olarak ret edilmesi iç hukuk yollarından artık bir sonuç alınamayacağı anlamına gelmektedir. İç hukuk yollarının tükenmesi ile AİHM’e başvuru için tüm şartlar gerçeklemiş bulunmaktadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 5’inci Maddesi (Özgürlük Hakkı) ve 8’inci Maddesi (Özel Hayatın Gizliliğini İhlal) kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurulmuştur" dedi.

Avukat Hüseyin Ersöz, başvuruya konu ihlal nedenlerini ise şöyle açıkladı: 1-Tutuklama ve tutukluğun devamı kararlarının steoratip (kalıp) gerekçelere dayanması.

2-Tahliye taleplerinde ısrarla belirtilmesine rağmen hukuka aykırı delillere dayanarak tutukluluğun devamı kararları verilmesi.

3-Özgürlükten Yoksun bırakmanın iç hukuka (CMK 90, 100, 101, 34, 230 vd.) ve AİHS’ne (5. Madde) aykırı olması.

4-Soruşturma aşamasındaki kısıtlama kararı ve kovuşturma aşamasında taleplerimizin 5 ayı aşkın bir süredir karşılanmamasının "Silahların Eşitliği İlkesi"ne aykırılık oluşturması.

5-Dava konusu ile hiçbir ilgisi olmadığı halde Levent Bektaş’ın özel hayatına ilişkin bilgilere (cep telefonu rehberinin tamamı vb.) iddianame delil klasörlerinde yer verilmesi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Eylül 2010, 13:57   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Emekli Binbaşı Bektaş, AİHM’e başvurdu




Ne de olsa başkasının alet edâvatı kendi insanımıza bambaşka gelir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hoş ya şu anayasada değişmedi ki kişisel başvurular artık Anayasa Mahkemesine yapılsada artık bu ülke hem dünya kamuoyu nezdinde artık prestij kaybetmese hem de ekonomik açıdan devletin kasasından durmadan tazminat parası çıkmasa.

 

 

Etiketler
aİhm’e, başvurdu, bektaş, binbaşı, emekli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Poyrazköy Sanığı Binbaşı Bektaş'ın Duası Rhytia Haber Arşivi 0 27 Ocak 2014 19:10
ABD’liler başvurdu Karadeniz’de petrol araması başlıyor Angel Haber Arşivi 2 14 Temmuz 2008 21:39