IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2010, 18:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
G.DOĞU Gazi'sinden,Katliam İtirafları!( Dikkat'lice okuyunuz! )




"Kürtler'i zaten sevmiyordum, köylerini yaktık yıktık. Öldürdükçe arkası geldi. 16 yıldır yaşadıklarını üzerimden atamadım."
Bu sözler, terörle mücadelenin en zorlu en karanlık yıllarında Güneydoğu'da askerlik yapmış Trabzonlu Ali Altay'a ait. Yaşadıklarını Taraf gazetesinden Tuğba Tekerek'e anlatan Altay'ın sözleri bölge gerçeğini tüm çıplaklığıyla özetliyor.

MERDİVENLERDEN AŞAĞI YUVARLIYORDUK

"Bingöl'de adamları teslim alıp JİTEM'e getirdik. 100-150 basamak var aşağı doğru. Adamlara ilk başta tek tek merdivenleri indiriyorduk. Sonra el ve ayaklarını bağlayıp yuvarlamaya başladık. Gözaltında şidddetin sınırı yoktu. Köylerin yakılmasına karşıydık. Ama yakıp yıkıyorduk. İnsanın psikolojisi bozuluyordu."

MASA DEĞİL TABUT ÇAKIYORUZ

Her gün bir olay vardı. Düşünün meslek soruyorlar: Marangoz var mı? Masa yapmak için değil tabut için. Üstünde yaşamadıktan sonra vatan neye yarar? Mayına basan arkadaşımın parçalanmış bedeni her gece kabuslarıma giriyordu."


KULAKLARI SONRA KESİN

Doktor geliyordu, "Arkadaşlar lütfen ben gittikten sonra kesin kulakları" diyordu. Kestik siz de ama "anahtarlık yapayım saklayayım" demedik. Onlar da bizim askerlerin pipisini kesmişlerdi ama öyle deme. Bak mesela buna öldürdükten sonra şiddet uyguladık. (Ölmaş bir PKK'lının fotoğrafını gösteriyor albümünde) Ayaklarından bağlamıştık, sarkıttık yukarıdan aşağı.

SİPERİ CANIMIZ İÇİN TERKETTİK

Sonra silahlı tacizler başladı. Telsizden anons geçiyorlar: "Sizin tarafa doğru geliyorlar" Biz iki kişiyiz orada, 20 yaşına daha yeni girmişiz. Oradan şallı şalvarlı geliyorlar. İki kişi 20 kişiye kahramanlık yapacak durumun yok. Can tatlı. Siperde kim duracak? Siper hedef. O kadar kafamız çalışıyor. Siperi terkettik, siperin yan tarafı bataklıktı. Yattık suya boynumuza kadar. Geçtiler kalktık. Taciz ateşiydi zaten baskın değildi.

PKK'NIN TAHLİYE ETTİĞİ JANDARMA KARAKOLUNU GERİ ALDIK

Kimsenin yapamadığını yaptık, istikrar sağlardık bölgede. Mesela Kolludere diye bir yer var. Orada PKK 300-400 kişilik Jandarma karakolunu tahliye etmiş, örgüt bayrağı çekmiş. Kurtarılmış bölge ilan etmiş orayı. Biz duyduk şok olduk. O derece gelişmiş olaylar. İlk o bölge kurtarıldı bizim dönemimizde. Yüklü bir çıkarma yapıldı oraya.

DIŞKILARI YEDİKLERE YERE YAPIYORLARDI

Bana senin hemşehrin var Trabzonlu, terhis oluyormuş, JİTEM binasında. Onun yerine yerleşirsen operasyona çıkmazsın, rahat olursun" dediler. Benim de beklentim yok ama "Gideyim tanışayım" dedim. Gidiyorsun yerin altında tutuklular var. İçerisi bir pislik kokuyor, rögar yanından geçersin ya, öyle. Yemişler yapmışlar, yediklerini hücrelere yapıyorlar dışkılarını. JİTEM'ciler orada. Bir şiddet var içerde, bir şiddet var, böyle bir şey yok yani.

SORGUSUZ SUALSİZ VURDUK

Bir asker vardı mesela. Çoçuk askerliğini batıda yapmış terhis olmuş köyüne gelmiş akşam yan köye kız arkadaşını görmeye gidiyor. Orada herkesin evinde keleş var. Yanına kendini korumak için silahını alıyor. Yan köye giderken bizim görüntüye giriyor, silahlı da görünce hiç sorgusuz sualsiz vurursun vurduk.

İŞ KAZASI OLABİLİR

O anda herkes ateş ediyor. Bunu "Sen vurdun" diye kimse diyemez. Sen oradan ateş ediyorsun o oradan ateş ediyor. Bölgeyi komple tarıyorsun. Biz ilk başta ateş etmedik, bayağı yol verdik ona, bu öncü grup diye, arkadakileri bekliyoruz. Arkadan kimse çıkmayınca bari öncüyü kaçırmayalım dedik vurduk. Ondan sonra soruşturma açılıyor, kimliği ortaya çıkarılıyor. Biz terörist vurduk diye seviniyoruz tabi. Sonra masum çıktı ama olabilir. İş kazası.

ÜÇÜNCÜ DE HERKESTEN GÜZEL YAPIYORSUN

Köylerin yakılmasına karşıydık. Yakıyorduk yıkıyorduk ama... 80'e yakın köy boşalttık. İnsanlar çaresiz diyor ki "nereye gideceğim?" "Ya nereye gidersen git, umrumda değil kardeşim. Boşaltacaksın" diyorsun. Yağmalıyorsun, koyunu keçisi var onu telef ediyorsun. Şiddet uyguluyorsun. İlk yaptığında 'aaa yapamam' diyorsun. İkincide 'yapamam' diyorsun. Üçüncüde herkesten güzel yapıyorsun. Ama bunları çaresizlikten yapıyorsun. Devlet o bölgeyi otoriteyi sağlayamıyor, onun için boşaltıyor, sen olsan sen de yaparsın.

PSİKOLOJİMİZ BOZULDU
Bize Sakıp Sabancı Öğrenci yurdu tahsis edilmiş. Orada kalan az öğrenci varmış, bizim için boşaltılmış. Güzel konforlu bir yer. Ama binaya girdik, psikolojimiz bozuldub Orada öğrenciler her yere yazmışlar "Biji Apo" "PKK Büyük" "Yaşasın gerrilla". Tuvalete gidiyorsun, oturuyorsun, kapıyı çeviriyorsun, arkasında Kürt bayrakları.
BDP'YE OY VERECEĞİM

Ben BDP'ye oy vereceğim vallahi. Türkiye'nin partisi olsunlar artık. Ciddi söylüyorum. Kürtleri sevmezdim, nefret ediyordum. Kürtleri de seviyorum artık.

KALBİME SIKTIM

Bir gece alkol aldım, yapkım. O sırada evdeydim. Bazı özel problemler de var. Dokunsan ağlayacak moddaydım. Haberleri izliyorum, "Adam cinnet geçirdi, çocuğunu vurdu, karısını vurdu" diyor. Ben de kendimi modo sokmuşum; sıkayım bir tane gideyim. Kalbime sıktım. Büyük de bir silahtı. Sıkınca sekti, buradan girdi arkadan çıktı.

İKİ KERE EVLENDİM

Askere gitmeden önce çok duygusaldım, mektuplar yazıyordum, şiiirler yazıyordum. Ben şiir yazıyordum kızlara. Şimdi neredeeee. Pat pat. Askerden sonra bitiyor artık. İki kere evlendim iki kere boşandım, bir tane oğlum var. Hep antisosyalliğimden. "Bugün dışarı çıkalım." Ay niye çıkalım, ben istemiyorum.
DEPRESYONDAYIM

Üç aydır depresyondayım, içime kapanıyorum, evden dışarı çıkmıyorum. Evliliklerimi bitirdikten sonra da kapatmışım kendimi. Askerden önceki halimle kıyaslıyorum. Hiç kopmazdım böyle. Şimdi o kadar bağlı değilim. hayata. Bedavadan yaşıyoruz.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Eylül 2010, 18:15   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: G.DOĞU Gazi'sinden,Katliam İtirafları!( Dikkat'lice okuyunuz! )




TSK'ya karşı saldırılar devam ediyor, devam etsin bakalım!. Mübarek asmadığı kesmediği kalmamış, askerliği Orgeneral olarakmı yapmış adam ? Adam Gazi neden olmuş acaba, kafasında şarampel parçasımı kalmış yoksa dağdan düşüp kafasını bir yere mi vurmuş. Şizofren ne olacak!. Türk askerini cani gibi göstermeye çalışıyorlar, Türk askeri insan değilmi ? Sen ben o şu bu , onlar şunlar bunlar, çocuklar gençler yaşlılar Türk Askeri değilmi ? Ben bunu yapmam , Türk askeride yapmaz , çünkü 70 milyon Türk askeriyiz!.

__________________
Sonsuza dek özlemimsin Gökçe`m...
 

Alt 03 Eylül 2010, 18:30   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: G.DOĞU Gazi'sinden,Katliam İtirafları!( Dikkat'lice okuyunuz! )




Samet, Yaşadıklarını Metamorfoz dönemlere saklamış adam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu yapan İnsan olamaz zaten. Onun için Dikkatlice okuyunuz diye Belirttim Başlığa..

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

 

Etiketler
dikkatlice, gaziinden, gdoğu, katliam, okuyunuz, İtirafları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Alışverişkoliğin İtirafları - Sophie Kinsella Liaaa Ne Okumalıyım? 0 20 Şubat 2012 14:52
Şeytanın Hileleri Ve İtirafları Süslü İslamiyet 3 21 Eylül 2009 22:25