IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2007, 02:58   #1
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman polisi Türk gencini öldürdü




EİCHSTÄTT (İHA) - Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Eichstätt şehrinde bir Türk polis kurşunuyla öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre Murat Özdal (37), Rumen uyruklu eski kız arkadaşının kaldığı Savaş adlı bir Türk'e ait eve gitti. Özdal, burada eski kız arkadaşı ile Türk sevgilisini bıçakla tehdit ederken, Savaş pencereden kaçtıktan sonra polise ihbarda bulundu. Polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre olay yerine gelen emniyet güçleri, Murat Özdal'ın bıçaklı mukavemetiyle karşılaştı. Bıçaklı saldırıdan kurtulmak için silahını ateşleyen polislerden birisinin kurşunu Özdal'ın göğüs bölgesine isabet etti. Tek kurşunla yere yığılan Özdal olay yerinde can verdi.

Emniyet yetkilileri 'olay nefsi müdafaa', yakınları ise 'bu resmen cinayet' diyor. Murat Özdal'ın polis tarafından vurularak öldürülmesi Bavyera'da büyük tepki uyandırdı. Özdal'ı tanıyan Nürnberg yakınlarındaki Treuchlingen kasabasında ikamet eden Türk vatandaşları, Özdal'ın Eichstätt polisi tarafından tek kurşunla göğsünden vurularak öldürülmesi karşısında yasa boğuldu. Annesi Türkiye'de yaşayan Murat Özdal'ın ağabeyinin yanında ikamet ettiği öğrenildi.

Murat Özdal'ın ağabeyi olan kahvehane işletmecisi Şeref Özdal, "Bu olay, bir ihmal veya nefsi müdafaa değil cinayettir" iddiasında bulundu. Murat'ın gelecek için büyük hayaller kurduğunu bildiren gözü yaşlı ağabey, "Murat Alman vatandaşlığına geçmeye hazırlanıyordu" dedi. Olayı öğrendiğinde şok olduğunu vurgulayan Özdal, "Murat sabah erken saatlerde Eichstätt'teki eve gitmiş. Eski kız arkadaşı Laura'yı burada görünce çılgına dönmüş, polis gelince de bıçak çekmiş.

Polis de silahını ateşleyerek Murat'ı vurmuş. Acımız büyük" diye konuştu. Polisin elindeki diğer imkanları kullanmayıp Murat'ı vurmasına bir anlam veremeyen Özdal, "Bugün teröristlerle bile pazarlık yapılırken Murat'a bu fırsat niye tanınmamış"diye konuştu. Öldürülen Murat'ın kardeşi Hakan Özdal ise, "Biz müslüman insanlar olduğumuz için ağabeyim kimseyi öldürmeye teşebbüs etmezdi, çünkü diğer tarafta çekeceği cezayı bilirdi. Bizde olayı soruşturacağız bunun için avukat tuttuk, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ağabeyimi vuran polis güya şok geçirmiş hastanede yatıyormuş. Kendi polislerini kurtarmak için bizce böyle bir hikaye uydurdular" dedi. Öte yandan Nürnberg başkonsolosu Mehmet Selim Kartal acılı aileyi ziyaret ederek taziyelerde bulundu. Başkonsolos Kartal olayın takipçisi olacaklarını ve soruşturacaklarını söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alman, gencini, oldurdu, polisi, turk, türk, öldürdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alman polisi alarma geçti Seth Haber Arşivi 0 10 Ocak 2015 12:55
Türk gencini polis mi öldürdü? Lucifer Haber Arşivi 0 24 Haziran 2010 15:41