IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 13:29   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınavda joker hakkını kullandılar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sınavlara sahte kimliklerle joker adaylar sokan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı




Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği ya da soruların çalındığı iddialarıyla ilgili soruşturma sürerken iki sınav skandalı daha ortaya çıktı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) matematik soruları yanıtlarının, telefon mesajları ile adaylara gönderildiği tesbit edilerek 16 ilde 108 kişi hakkında araştırma başlatıldı.
Öte yandan Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın yaptığı çeşitli sınavlarda bazı adayların yerine sahte kimliklerle başkalarını sokan bir şebeke çökertildi.
Ortaöğretimden yükseköğretime geçişte iki aşamalı sınavın birinci aşaması olan ve 11 Nisan 2010 tarihinde yapılan 1 milyon 512 bin 450 adayın katıldığı YGS’deki skandal bir ihbar ile ortaya çıktı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne gelen, ‘Metin Gökçen’e sınav sorularının yanıtlarının gönderildiği’ yönünde ihbar üzerine harekete geçildi. Gökçen’in cep telefonuna el koyan polis, 11 Nisan günü sınavın devam ettiği saatlerde 11.50 ve 11.51’de iki SMS geldiğini tesbit etti. El konulan telefonda bulunan mesajda, YGS’nin matematik sorularına ait 34 cevap şıkkının 30’unun doğru olduğu belirlendi. Gökçen’in kendisine gelen cevapları Bursa’da sınava giren İbrahim Çiftçi’ye de yönlendirdiği anlaşıldı.


Sınav sürerken, yanıtlar cebe geldi

Mesajın geldiği cep telefonu numarasından hareket eden polis, soruların doğru yanıtlarının Özcan Ece tarafından SMS yolu ile gönderildiği bilgisine ulaştı. Ece’nin kayıtlarının araştırılmasında ise, Diyarbakır’da Yusuf Kaya’nın cep telefonundan sınavın devam ettiği saatlerde Özcan Ece’ye yanıtların gönderildiği ortaya çıkarıldı.
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı yanıtlarının gönderildiği cep telefonlarının teknik incelemesinin yapıldığında, sınav saatinde SMS yoluyla Türkiye’de 16 değişik ilde bulunan 108 ayrı kişi ile haberleştiği belirlendi. Diyarbakır’dan İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Şırnak, Mersin, Afyonkarahisar, Çanakkale, Gaziantep, Adana, Manisa, Sinop, Batman, Bursa, Kocaeli, Amasya illerinde sınava giren öğrencilere SMS yoluyla gönderilen doğru yanıtları alanların isimleri üzerinde araştırma başlatıldı.


“Sınav jokeri” çetesi çökertildi

ÖSYM ile MEB’nın yaptığı çeşitli sınavlara sahte kimliklerle joker adaylar sokan bir şebekeye yönelik operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı. Şebekenin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), KPSS ve Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ile beden eğitimi yetenek sınavlarının hepsinde joker kullandığı belirlendi.
Adana’da jandarmaya yapılan bir ihbar sonucu bazı şüphelerin ortaya çıkması üzerine, 8 Haziran 2009’da İl Jandarma Komutanlığı’nca ‘Nokta 04’ adlı operasyon başlatıldı. Z.K. adlı kişinin önderliğinde C.K., A.Ç. ve M.K.’dan oluşan suç örgütünün takibi sonunda, önceki akşam 10 ilde 45 ayrı adrese baskınlar yapıldı. Aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alınırken, ‘sahte kimlik düzenleme, resmî belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık’ suçlamaları ile sorgulanmalarına başlandı.


Vali basın toplantısı yaptı

Örgütü takibe alan güvenlik güçleri, Adana’nın yanı sıra dokuz ilde oturan ve para karşılığı başkalarının yerine sınavlara giren 37 kişiden 25’nin Adana, 12’sini de diğer illerde gözaltına aldı. Adana Valisi İlhan Atış şu bilgileri verdi: “Örgütün, şehir merkezlerinde öğrenci evleri kiralayarak joker olarak kullanacağı elemanlarının ders çalışmalarını sağladığı, özel dersler aldırarak sınavlara hazırladığı, sınavlara girecek örgüt elemanlarının ihtiyaçlarını ve sahte evraklar tanzim ederken gerekli olan resmî mühür ve sınav belgelerinin birer suretini para karşılığında irtibatlı oldukları kamu görevlileri aracılığıyla ile kamu kurum ve kuruluşlarından temin ettiği, 26 Haziran 2010’da yapılan LYS sınavına bir; 10 Temmuz 2010’da yapılan KPSS’ ye beş; 7 Ağustos 2010’da yapılan AÖL sınavına iki; 9-10 Ağustos 2010’da yapılan Beden Eğitimi Yetenek sınavına da bir kişi soktukları belirlendi.” Sağlık kontrolünden geçirilen 37 kişinin sorguları 7 eylüle kadar devam edecek.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hakkını, joker, kullandılar, sınavda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Tanıklıktan çekilme hakkını' kullandılar Seth Haber Arşivi 0 25 Ekim 2014 12:08
Windows 9 ismini ilk kez kullandılar! Deep Windows 0 27 Eylül 2014 23:42
Mod'luğun hakkını ver hakkını.. LuisCode Komik Loglar 4 01 Mayıs 2006 17:33