IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 13:35   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanat çelişkisi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HANEFİ Avcı, “Habib Kanat’ı tanımam” dedi ama kayıtlar onun bu ifadesini yalanlıyor




“Haliç’te Yaşayan Simonlar” adlı kitabı kamuoyunda geniş yankı uyandıran Hanefi Avcı, “Uyuşturucu Baronu” olduğu iddia edilen “Habib Kanat’la yaptığı telefon görüşmelerini tesbit etmelerine rağmen, amirleri olan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ı uyarmayan” emniyet görevlilerine bir röportajında sorduğu “Alçaklar niye söylemediler?” sorusunun cevabını kendisi vermiş. Avcı, Emin Arslan’ın yargılandığı davada tanık olarak verdiği savcılık ifadesinde eski Emniyet Genel Müdürü‘ne güvenilmediği için bilgi verilmediğini söylüyor. Avcı’nın “hatırlamıyorum” dediği Kanat için Arslan, “Avcı başkanımıza göndermiştim” diyor.


Kendisi de uyarmamış

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından yürütülen soruşturmada şüpheli olarak yer alan Arslan’ın talebiyle tanık olarak ifade veren Avcı, operasyonu yapan emniyet biriminin iyi niyetli olmadığını söylüyor ama devamında “İyi niyetli olsa genel müdür yardımcısı ile ilgili yapılan tahkikattan dolayı Genel Müdürü bilgilendirip KOM Daire Başkanlığı’na bakan Emin Arslan’ın görev sahasının değiştirilmesini sağlamaları, bizzat teknik ve fiziki takibe almaları, ya da kendisi ile görüşüp hem bilgi alıp hem de Habib Kanat ile irtibatını kesmesini istemeleri gerektiğini ancak kendisine güvenilmediği için bu yolların uygulanmadığını” söylüyor. Avcı, Taraf’tan Mehmet Baransu’nun kendisi ile yaptığı “teyp kırdıran“ röportajda tahkikatı yapan kolluk biriminin üstlerini, daha özelde şüpheli Arslan’ı bilgilendirmemesinin doğru olmadığını söylemişti. Oysa savcılık ifadesinde Avcı, meslek yaşantısı boyunca sadece tahkikatı yapan savcı ile bağlantılı çalıştığını, ne üstlerini, ne idari amirlerini ne de siyasileri bilgilendirdiğini belirterek, tahkikatın sahibinin savcı ile birlikte çalışan kolluk grubu olduğunu söylüyor.


Tanık Avcı’yla görüştü mü

Uyuşturucu operasyonu ile ilgili soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede 2008 Ağustos’unda Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı Narkotik Şube Müdürü görevine atanan Oğuz Aydın’ın tanık olarak verdiği ifade de oldukça dikkat çekici. Aydın, tutanak altına aldığını söylediği telefon görüşmesinde Arslan’ın, Kanat hakkında “Cem sana anlatmıştır. Bu Kanat konusu var. Kanat geçmişte yanıma gelmişti. Hanefi Avcı başkanımıza göndermiştim” dediğini anlattı. Avcı ise ifadesinde bu ismi hatırlamadığını söyledi.


Fatih Altaylı’nın iddiası

Bu arada Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, dünkü yazısında Avcı’nın Arslan aleyhine “gizli tanık” olarak ifade verdiğini ileri sürdü.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çelişkisi, kanat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Linux ve Windows 8 çelişkisi. Ocean Windows 0 01 Kasım 2011 18:54
Atasözlerinin çelişkisi Süslü Komedi ve Mizah 1 19 Aralık 2009 23:00