IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2010, 15:53   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yurtta cinsel tacizden kaçtı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İki yaşındayken babasını 17 Ağustos depreminde kaybeden 13 yaşındaki küçük kız, bırakıldığı İstanbul Üsküdar’daki Hasan Tan Yetiştirme Yurdu’nda cinsel tacize uğradı




İstanbul Üsküdar’da bulunan Hasan Tan Çocuk Yuvası’nda çalışan erkek personelin kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddiaları üzerine hem idari soruşturma hem de savcılık soruşturması başlatıldı. Yoksulluk nedeniyle bırakıldığı yurttan kaçan 13 yaşındaki Aleyna Y.’nin başından geçenleri annesine anlatması ile açığa çıkan olaylarla ilgili harekete geçen Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yurt personelinin ve uzman psikologlar eşliğinde çocukların ifadelerine başvurdu.


Geceleri kızların odasına giriyorlar

Henüz iki yaşındayken 1999 depreminde babasını kaybedince annesi ile birlikte İstanbul’a gelen ve yoksulluk nedeniyle Hasan Tan Çoçuk Yuvası’na yerleştirilen Aleyna Y. önceki hafta yurttan kaçtı. Genç kız Sarıyer’de yaşayan annesi Ayşe Y’nin yanına giderek “Yurtta bulunan öğretmenlerin cinsel tacizlerine maruz kaldıklarını” anlattı. Neye uğradığını şaşıran anne Ayşe Y. önce yurt müdürüyle iddiaları konuştu, ardından da Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı’na şuç duyurusunda bulundu. Şuç duyurusunda şu iddialara yer verildi: “Depremden sonra eşimi kaybettim ve çocuğumun sorumluluklarını yerine getiremediğim için kızımı yuvaya emanet ettim. Çocuğumun yuvaya girişinden bugüne kadar yerli yersiz birtakım sıkıntılar oldu. Birçok örneğini sayabileceğim bu olaylardan bir tanesi kurumda görevli öğretmenlerden Mehmet A’nın geç vakitlerde gizlice ve tek başına kızımın da içlerinde bulunduğu yatakhanelere giderek ergen kızların yorganlarını açmak suretiyle pijama kontrolü ve iç çamaşır kontrolü yaparak kızlara cinsel tacizlerde bulunduğunu öğrendim. Konuyla ilgili kurum müdürüne müracaat ettim ancak bu sürecin ardından çocuğuma devlet tarafından verilen birtakım haklardan mahrum edilmesine tanık oldum...”


Psikolojisi bozuldu

Bu başvuru üzerine yurdun erkek personelinin kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yurtta kalan kız öğrencilerin uzman psikologlar eşliğinde ifadelerini aldı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında da Çocuk Şube Ekipleri’ne bağlı polislerin uzman psikologlar eşliğinde çocukların ifadelerine başvuracağı öğrenildi. Taraf’a konuşan anne Ayşe Y. “İddialarla ilgili İstanbul Valiliği’ne de yazı yazdım. Kızımın psikolojisi bozuldu ve yurda dönmek istemiyor. Kızımı psikoloğa göndereceğim” dedi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Eylül 2010, 15:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yurtta cinsel tacizden kaçtı




Vatandas kime güvenecek.

 

 

Etiketler
cinsel, kaçtı, tacizden, yurtta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinsel tacizden tutuklu gazeteci kim PassioN Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 22:39
Tacizden kaçtı yine tacize düştü! Lucifer Haber Arşivi 0 24 Eylül 2010 13:37