IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2010, 17:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakkari'deki dehşeti Berivan'dan dinleyin




Hakkari'nin Geçitli köyü yolunda gerçekleşen mayınlı saldırıda paramparça olan araçta sağ kurtulan Berivan Dayan, ilk kez konuştu. Patlama ile herkesin araçtan fırladığını gördüğünü gözyaşları içinde belirten Berivan şimdi en küçüğü 2 yaşında olan 5 kardeşi ile birlikte hasta bir babayla hayatta kalmaya çalışacak.
Gözyaşları içinde olay anı ve sonrasını anlatan Berivan, patlamanın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen yaşadığı korkuyu üzerinden atamadı. Berivan Dayan (12), hain saldırı sırasında annesi Semiha ve ninesi Cane ile birlikte aynı araçta Yüksekova'ya geliyordu. Patlamada annesini ve ninesini kaybeden Berivan, paramparça olan aracın arka koltuğun arkasında, iki ayağını kaybeden Zeynep Kurt ile birlikte bulunuyordu.

Olayda hiçbir yara almadan kurtulduğunu ancak dakikalarca kendisine gelmediğini ve kendisine gelmek için kendisini cimciklediğini söyleyen Berivan, patlama ile herkesin araçtan fırladığını gördüğünü gözyaşları içinde belirterek "Bizler arabayla köy yolundan gidiyorduk. Aniden bir patlama sesi geldi. Biz arabanın suya düştüğünü sandık.Arabadan fırladığım zaman annemi o halde gördüm. Annem 'Yardım et' diye bağırıyordu, ama yardım edemiyordum. Annemin bacağı kopmuştu.
KENDİNİ RÜYADA ZANNETTİ
Kendimi rüyada olduğumu zannettim. Kendimi tokatladım ve cimcikledim, ama rüya olmadığını fark ettim. Daha sonra yerde yatan bir kadın gördüm her iki bacağı kopmuş haldeydi. Küçük çocuk yaralı annesinin yanaklarından ve boğazından ısırarak uyandırmaya çalışıyordu. Ama annesi ölmüştü. Babaannemi, şoförü ve dayımın oğlumu göremedim.Onların dışında herkesi gördüm.
KÜÇÜK KIZ BELA OKUDU
Bunun yapanların Allah belasını versin. Nasıl kıydılar, Allah da onlara aynısı yaşatır inşallah. Ardından yardım gelen insanlar ambulans çağırdı. Eğer ambulanslar zamanında gelseydi belki çok insanın hayatı kurtulurdu. Kalabalıkta annemi öpmeye çalıştım ama izin vermediler. Annem ambulansa getirilene kadar da yaşıyordu. Annem daha sonra öldü, ama bana o zaman söylememişlerdi. Annemin ölüm haberini aldıktan sonra ciğerim yandı. Dayımın oğlu da askerden yeni gelmişti o da patlamada yaşamını yitirdi" dedi.
ONLAR BİZİM CİĞERİMİZİ YAKTILAR

Berivan, annesine söz verdiği gibi öğretmen olacağını anlatarak "Annem öğretmen olmamı çok istiyordu. Çünkü çocukları eğitip bir daha böyle olaylar yaşanmasın diye. Annem artık yok. Ablamla birlikte artık biz kardeşlerimize bakacağız" diye konuştu.

KARDEŞLERİM ENİNDE SONUNDA BANA, ANNEMİZ NERDE DİYE SORACAKLAR

Annesi öldükten sonra 5 kardeşine bakmak zorunda olan 16 yaşındaki abla Yağmur Dayan ise "Ben belki kardeşlerime bakabilirim, ama şunu söylemek istiyorum asla annemin yerini tutamam. Gerçekten hepimizin yüreği acıyor. Kardeşlerimin hepsi okula gidiyor. Eninde sonunda bana 'Annemiz nerde' diye soracaklar. O zaman geldiğinde kardeşlerime nasıl bir cevap vereceğimi bilmiyorum. Allah bunu yapanların belasını versin" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
berivandan, dehşeti, dinleyin, hakkarideki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakkari'deki Reşko Dağı'nda Türk Kaya Motifleri Bulundu MySpace Haber Arşivi 0 02 Eylül 2013 19:02
Güroymak ve Hakkari'deki Hain Saldırılar.. Düş Haber Arşivi 0 19 Ekim 2011 14:10
Hakkari’deki kanlı saldırının perde arkası Feronia Haber Arşivi 1 21 Temmuz 2010 22:35
Hakkari'deki saldırıda 4 gözaltı Collettivo Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2008 13:14