IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2008, 13:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakkari'deki saldırıda 4 gözaltı




Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, düzenlenen saldırıların ardından 4 kişi gözaltına alındı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, polis noktasına ve Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıların ardından 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün gece 23.10 sıralarında Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne ait Şemdinli yolu üzerindeki polis noktasına saldırı düzenlendiği belirtilerek, saldırının polis noktasına 45-50 metre mesafede bulunan üzeri boş, altı ise depo olarak kullanılan bir binanın sağ tarafından yapıldığı ifade edildi.

Saldırıda 3 adet roket atıldığının ve bu roketlerden birinin polis noktasını çevreleyen telleri parçalayarak geçtiğinin vurgulandığı açıklamada, 2. roketin ise polis noktasındaki kulenin köşesine isabet ettiği kaydedildi.

Açıklamada, roketli saldırının ardından polis noktasının ateşli silahlarla tarandığı, polislerin saldırıya karşılık vermesi üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin karanlıktan yararlanarak izlerini kaybettirdiği bilgisi yer aldı.

Olay yerinde yapılan incelemede 2 adet kullanılmamış roketatar mühimmatı ile 4 adet boş 1 adet de dolu kalaşnikof marka uzun namlulu tüfeğe ait fişek bulunduğunun bildirildiği açıklamada, olayda her hangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı ifade edildi.

-İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE SİLAHLI SALDIRI-
Olayın ardından Şemdinli yolu üzerindeki polis noktası çevresinde araştırma yapıldığı sırada, Yüksekova Emniyet Müdürlüğü girişinde bulunan polis noktasına da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldığının kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Görevli memurların anında karşılık vermesiyle saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirmişlerdir. Saldırı sonrası yapılan araştırmalarda, Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne ateş edilen noktanın Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası istikameti olduğu anlaşılmıştır. Bu saldırı neticesinde de personelimizde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.''

Her iki saldırının ardından yapılan çalışmalarda, Yüksekova'dan Van'a giden 30 YC 356 plakalı araç durdurularak, içerisindeki E.Z. ve U.T'nin gözaltına alındığı, üst aramalarında ise 1 adet askeri palaska, 1 adet komando bıçağı, 3 adet kalaşnikof şarjörü, 1 adet kalaşnikof marka silah ve bu silaha ait içerisinde 30 fişek bulunan şarjör ele geçirildi.

Gözaltına alındığı zaman geçici köy korucusu olduğunu, ancak kimliğinin yanında olmadığını belirten E.Z'nin İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan sorgusunda ise korucu olmadığı tespit edildi.

Kontrollerini sürdüren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde durdurdukları 34 MDG 49 plakalı araçta da kimlikleri bulunmayan S.D. ve T.Ç'yi gözaltına aldı.

Yetkililer, her iki saldırıyla ilgili çalışmaların geniş çaplı sürdürüldüğünü belirttiler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gözaltı, hakkarideki, saldırıda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye'deki kimyasal saldırıda Türkiye iddiası yaSmin Haber Arşivi 0 07 Nisan 2014 10:28
Hakkari Üniversitede Fuhuşla Sarsıldı: 15 gözaltı Violent Haber Arşivi 0 11 Kasım 2013 10:04
Hakkari'de terör operasyonu 14 gözaltı PassioN Haber Arşivi 0 25 Nisan 2012 22:02
Güroymak ve Hakkari'deki Hain Saldırılar.. Düş Haber Arşivi 0 19 Ekim 2011 14:10
Hakkari'deki dehşeti Berivan'dan dinleyin Lucifer Haber Arşivi 0 22 Eylül 2010 17:21