IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2010, 13:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hanefi Avcı'nın Ofisinde İşkence CD'si




Hanefi Avcı'nın çalışma ofisinden çıkan dokümanlar kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor. Bu kez de Tuncay Güney'in işkence CD'si çıktı...




Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım ettiği suçlamasıyla tutuklanan Hanefi Avcı’nın çalışma ofisinden yalnızca 28 Şubat dönemine ait yasadışı dinlemelerin çıkmadığı anlaşıldı. Söz konusu kayıtlar arasında Tuncay Güney'in kayıp sorgu kaseti de çıktı.

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın boşalttığını iddia ettiği makam odasından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı döneminde kaybolan ve Ergenekon’la ilgili önemli bir sorgu kasetinin de çıktığı belirlendi. Ergenekon davasının “kilit ismi" olan Tuncay Güney’in 2001 yılında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde yapılan ancak Avcı döneminde KOM Daire Başkanlığı’na tutanakla teslim edildikten sonra kaybolan sorgu kasetinin de Avcı’dan çıkan belgeler arasında yer aldığı iddia edildi.

DAİREDEN KAYBOLMUŞTU


İstanbul Emniyeti eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan tarafından 16 Mart 2001'de sorgulanan ve halen Kanada’da yaşayan Tuncay Güney, Ergenekon örgütüyle ilgili şok açıklamalarda dikkat çekti. Fakat, “kilit isimî Güney’in emniyette kayda alınan sorgu kasetleri bir anda “esrarengizî biçimde ortadan kaybolmuştu. Ergenekon soruşturması sırasında İstanbul’da bir depoya yapılan baskında Tuncay Güney’in sorgu kasetlerine ulaşılmıştı. Ergenekon’un tutuklu sanıkları arasında bulunan eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, davada yaptığı savunmada Güney’e ait sorgu kasetlerini Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı’na gönderdiğini ileri sürdü. Güney’in sorgu kasetlerinin Hanefi Avcı’nın döneminde KOM Başkanlığı’na teslim edildiğine ilişkin bir tutanak da Ergenekon dava dosyasına girdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tüm bu gelişmelerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, teslim tutanağı olmasına rağmen Güney’e ait sorgu kasetlerinin bulunamaması üzerine adli soruşturma başlattı. Soruşturmada teslim tutanağında imzası bulunan ancak kasetleri teslim etmediği öne sürülen dönemin Merkez Organize Suçlar Şube Müdürü Ö. Ö. 16 ay kıdem durdurma cezası aldı. Halen bir ilde Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ö.Ö. müfettişlere önce olayı hatırlamadığını, daha sonra da kasetleri bir CD’ye aktararak bağlı olduğu KOM Dairesi’ne teslim ettiğini söyledi.

Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım ve yataklık etmek iddiasıyla tutuklanan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın çalışma odasında ele geçirilen CD’lerin incelenmesi sırasında çok sayıda yasadışı telefon dinleme kayıtlarına ulaşıldı. Dinleme kayıtlarının özellikle 28 Şubat dönemine ait olduğu gündeme gelmişti. CD’lerin birinde ise Hanefi Avcı’nın KOM Daire Başkanı olduğu dönemde teslim edilmiş Tuncay Güney’in sorgu kaseti de çıktı.

KRİMİNAL İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Tuncay Güney’in emniyet sorgusuna ait CD, soruşturmayı yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Tuncay Güney’in sorgu CD’si üzerinde parmak izi incelemesinin de yapılacağı öğrenildi. Soruşturma kapsamında Güney’e ait sorgu kasetlerini teslim alan ve Hanefi Avcı döneminde Merkez Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan Ö.Ö.’nün de ifadesinin alınacağı bildirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avcının, cdi, hanefi, işkence, ofisinde, İşkence


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hanefi Avcı'ya 5 yıl 7 ay ceza Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:48
Hanefi Avcı'dan çok konuşulacak açıklamalar Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 22:51
Hanefi Avcı (1956 - .... ) Liaaa Tarih / Siyaset 0 01 Nisan 2012 23:49
Hanefi Avcı'ya 1 yıl 3 ay hapis PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 20:53
Bu kimliklerin Hanefi Avcı'da işi ne? Lucifer Haber Arşivi 2 30 Eylül 2010 18:11