IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2010, 21:48   #1
Çevrimdışı
Nur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haydarpaşa garı yandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

28 Kasım 2010 / 20:00
Haydarpaşa Garı'nın çatısı yandı (Bir tarihin çatısı kül oldu)
Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında çıkan yangın gözler önünde bir tarihi yıpratt
Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında çıkan yangın, kontrol altına alındı. Karadan ve denizden yapılan müdahaleler sonuç verdi.
Kadıköy Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın korkulu dakikalar yaşattı. Henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangın, hızla büyüdü ve kontrolü güçleşti. Bina yüksek olduğu için itfaiye ekipleri, yangına müdahalede güçlük çekti. Ekipler 52 metrelik merdivenlere çıkarak su ve köpük sıkarak yangına müdahale etti. Ayrıca denizden 2 itfaiye gemisi de yangına su ile müdahale etti. Çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri, Kadıköy'e geldi. Yaklaşık yarım saat süren yangın, yoğun çabaların ardından kontrol altına alındı.
4'ÜNCÜ KAT TAMAMEN YANDI
Dumanlar Ortaköy sahillerine kadar ulaştı. Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Erenköy ve Ümraniye müfrezeleri, getirilen 52 metrelik merdivenlerle yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Sahil güvenlik ekipleri de denizden yangının başladığı 4 katlı binanın çatı katına su sıkarak söndürme çalışmalarına katıldı.
Bu arada, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk , yangının çatıda yapılan bir çalışmadan çıkmış olabileceğini belirterek, yangının birdenbire büyüdüğünü yaralı yada ölü konusunda henüz net bir bilgi olmadığını söyledi.
Öte yandan, aralarında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Eyüp Muhçu'nun bulunduğu bazı uzmanlar, yangına helikopterle de müdahale edilmesi gerektiğini belirttiler.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangında havadan müdahale edilmemesinin nedenini açıkladı. Havadan müdahalenin zararları olabileceğini belirten Vali Mutlu, 2 tane uçağın Sabiha Gökçen'de yangın için hazır bekletildiğini de söyledi.
Vali Hüseyin Avni Mutlu, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangın ile ilgili son gelişmeleri basınla paylaştı. Olayda yaralı ve can kaybının olmadığını belirten Vali Mutlu şunları söyledi: "Tarihi Haydarpaşa Garı'mızda akşamüzeri vuku bulan bir yangın sonucunda ağırlıklı olarak çatı bölümünde bir yangın oluştu. Büyükşehir
Belediyemiz ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz, yangına müdahale ederek alevlerin büyümesini engellediler. Yangın şu an tamamen kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarını şu an Büyükşehir Belediyesi ekipleri sürdürüyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz 2 romorkörü ile denizden müdahale ederek Büyükşehir Belediyemize ciddi destek verdiler. Olayda can kaybı ve yaralı yok."
Yangının çıkışı nedeniyle ilgili teknik raporu görmeden bir şey diyemeyeceğini aktaran Mutlu, "Binamızda küçük bir onarım çalışması var. Ama bu onarım çalışmasının yapıldığı yerde midir? Başka bir bölgede midir? Bütün bunlar itfaiyemizin vermiş olduğu rapor doğrultusunda açıklayabiliriz. Teknik rapor gelmeden net bir şey söylemem mümkün değil. Ağırlıklı olarak çatıda ama çatının alt katında da söndürme çalışmaları oldu. Havadan müdahalenin zararları yararları ilk andan itibaren değerlendirildi. Orman müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu ile bu konuda irtibata geçildi. İhtiyaç olduğu takdirde Türk Hava Kurumu'nun Ankara'daki iki uçağı da Sabiha Gökçen'e transfer edildi. İhtiyaç olduğunda yönlendirilmez üzere; yetkililer bu konu ile ilgili olarak herhangi bir ihtiyaç hissetmediler."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Kasım 2010, 22:41   #2
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haydarpaşa garı yandı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]konu tekrari.

 

 

Etiketler
garı, haydarpaşa, yandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haydarpaşa Garı'ndaki yangın soruşturması tamamlandı PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 21:47
' Haydarpaşa garı 'nı yakan suçlu bulundu!. ~ Sametold Haber Arşivi 0 05 Aralık 2010 22:40
Haydarpaşa Tren Garı'nı Mustafa Sandal Yaktı KafzieL Yalan Haber 2 05 Aralık 2010 20:54
İstanbul'da Tarihi Haydarpaşa Garı Son Hali +Tüm Görüntüleri.. Sevda Haber Arşivi 0 30 Kasım 2010 01:05
Haydarpaşa Garı'nda soykırım şoku! Lucifer Haber Arşivi 0 24 Nisan 2010 16:58