IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2010, 19:45   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tunceli'de kadın garson gerginliği!




Tunceli'de çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin kişi, birahanelerde kadın garson çalıştırılmasını, ahlaki çöküntü ve fuhuşa neden olduğu gerekçesiyle protesto etti.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tunceli'de kendilerine Demokratik Haklar Federasyonu adını veren grup, kentte birahanelerde kadın garson çalıştırılmasını, ahlaki çöküntüye yol açtıkları ve kadınların bedenlerini para karşılığı sattıkları iddiasıyla protesto gösterisi düzenlendi. Sanat Sokağı'nda toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin kişi, pankart ve dövizler açarak, kadın garson çalıştırdığı iddia edilen birahanelerin önlerine sloganlar, alkış ve ıslıklar çalarak yürüdü.

Kadın garson çalıştırdığı iddia edilen bir birahane önünde duran protestocular ile işyeri sahipleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında bazı göstericiler, birahanelerin camlarını attıkları taşlarla kırınca, işyeri sahipleri müdahalede bulunca arbede yaşandı.

"Dersim halkı bu durumu asla kabul etmemektedir"

Birahane önünde konuşan Demokratik Haklar Federasyonu üyesi Murat Kur, kadın garson çalıştıran işyeri sahiplerinin bu uygulamadan derhal vazgeçmesini istedi.
Kadın garson çalıştırmanın ahlaki çöktüntüye yolaçtığını ileri süren Kur, "Dersim halkı bu durumu asla kabul etmemektedir. Son yıllarda birahanelerdeki bu bayan garsonlar yüzünden 86 kişi eşinden boşanmış 4 vatandaşımız bu iş yerlerinde yaşanan kavgadan dolayı hayatını kaybetmiştir. Dersim halkı artık bu duruma dur demiştir. Birahane sahipleri bundan böyle artık kadın garson çalıştırmaktan vazgeçmeleri gerekmektedir, aksi taktirde halkımız buna müsaade etmeyecek ve halkımızı yozlaştırarak kadın bedeni üzerinde para kazanan işyerlerine gitmeyecek ve bunları protesto etmeye devam edecektir" dedi.

Demokratik Haklar Federasyonu üyesi Murat Kur'un konuşmasının ardından, birahane çalışanları ile protestocular arasında bir arbede daha yaşandı ve işyerlerinin camları kırıldı. Bu sırada birahane çalışanlarından bir kişinin binanın çatı katına çıkarak protestocuları tehdit etmesi ortamı yeniden gerdi. Gruptakilerin yine işyerlerine saldırmak istemesi araya girenler tarafından güçlükle önlendi.

Protestocular arbedenin ardından yine sloganlarla Seyit Riza Meydanı'na yürüdü. Burada bu kez federasyon adına konuşan Evrim Konak, kentte fuhuşun ve madde bağımlılığının yaygınlaştığı bir dönemden geçildiğini ileri sürdü.
Konak, şöyle dedi: "Çürümüş ve kokmuş sistemin yarattığı sonuç maalesef çok tehlikeli ve ağırdır. Neden mi? Birahanelerde çalıştırılan kadınlardan kaynaklı birçok aile dağılmıştır. Yüzlerce insan emeğini birahanelere harcadığı için eşine şiddet uygulamakta ve çocuklarına karşı ise ilgisiz davranmaktadır. Bugün en onursuz yaklaşım ise kadın bedeninin bir meta olarak kullanılması ve fuhuş yapılmasıdır. Kadınları gelir getirecek sermaye olarak görenler dokuz birahanede toplam 45 kadın çalıştırmakta ve bu durum Dersimde büyük bir ahlaki çöküntüye yal açmaktadır."
Konuşmanın ardından grup dağıldı.


Cumhuriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
garson, gerginliği, kadın, tuncelide


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tunceli'de 'sözde PKK mezarlığı' gerginliği NightBlue Haber Arşivi 0 25 Ekim 2014 14:23
Garson, Bir Aşk Lütfen... Gizemli_ Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 3 16 Eylül 2007 13:52