IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2010, 20:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çelik'ten İzmir'e İlginç Benzetme




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], '[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dört Tekerine Fren Takılmış Araba Gibi' Dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Genel Başkan Yardımcısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de dört tekerine fren takılmış arabaya benzeterek, "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e bir şeye engel olma zihniyeti, çözümün bir parçası olmakdan daha öne geçiyor" dedi.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) konuğu olarak geldiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de ilginç açıklamalarda bulunan Çelik, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den armoni değil kakafoni çıktığını ileri sürdü. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'yı örnek veren ÇZelik, şunları söyledi:

"Türkiye'de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] örneği var. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var, milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkarlar odaları, barosu, borsası, stk'ları mahalli yönetimi, mülki idaresi merkezi idaresi öyle saat gibi bir işliyor ki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mesafe alıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da öyle.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da gecekondu bulamazsınız. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de de bazı evler gecekondu değil. Kenti gecekondu sarmış ve ortak paydalarda buluşarak kentlilik bilinciyle İzmirlilik ortak paydasıyla o eksende buluşarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de ciddi bir hamle yapılamadı."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olduğunu hatırlatarak, "Modernizmi temsil eden kent, Türkiye'nin fihristi, tarım, turizm kenti. Ama ben [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'i şuna benzetiyorum. Pırıl pırıl nur topu gibi bir çocuk ama burnu akmış kir pas içinde. Yüzünü, gözünü temizlediğiniz zaman güzelliği ortaya çıkar. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dört tekerine fren takılmış araba gibi. Bir şeye engel olma zihniyeti çözümün bir parçası olmaktan daha öne geçiyor" dedi.

CUMHURİYET EŞİTTİR DEMOKRASİ DEMEK DEĞİL

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Türkiye'de demokratik cumhuriyet değil, bürokratik cumhuriyet olduğunu ileri sürerek, "Bize okullarda hep cumhuriyeti 'demokrasi' diye anlattılar. 'Cumhuriyet eşittir demokrasi' diye anlattılar. Cumhuriyet eşittir demokrasi falan değil" diye konuştu.

Cumhuriyet olmayan ve demokrasinin en rafine biçimiyle yönetilen ülkeler bulunduğu görüşünü savunan Çelik, "Cumhuriyet olup da diktatörlükle yönetilen ülkeler de var. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Çin, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de cumhuriyettir. Bizim kağıt üzerinde adımız 'demokratik cumhuriyet' olmasına rağmen uygulamalar 'bürokratik cumhuriyettir'. Seçilmişlerin değil atanmışların iradesi ön plandadır. Vesayetçi sistem vardır" dedi.

1946 YILINA KADAR KÖYLÜLER ULUS'A GİREMİYORDU

Cumhuriyet döneminde gayrimüslümlerin, Alevilerin, Kürtlerin, dindarların ve köylülerin ötekileştirildiğini iddia eden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], "1946 yılına kadar köylüler Ulus'a girmeleri yasaktır. Köylülerin üstü başı kirli ve şalvarlı olduklarından fötr şapkalılar tarafından Ulus'a, Kızılay'a sokulmadı. 1946'da çok partili siyasi hayata geçtik. Köylülerin oyu kıymete binince köylüler öteki olmaktan çıktı. Ama diğerleri devam ediyor" diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ötekileştiren kesimlerin yok sayıldıkça varlıklarını ispat için daha çok çaba göstereceklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan kendi iradesiyle Kürt olmuyor. Kendi ırkından dolayı övülmesi ve yerilmesi doğru değil. Yıllarca 'biz böyle insanlar yoktur' demişiz. Adamın yüzüne karşı sen yoksun dendiğinde adam varlığını ispat için daha çok gayret gösterir. Görmemezlikten gelme politikasının bizi getirdiği yeri anlatmaya gerek yok. Devlet, orkestra şefidir. Bir orkestrada enstrümanların sesleri farklı çıkar. Şef kabiliyetliyse oradan armoni, şef becerikli değilse oradan kakafoni çıkar."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sözcüsü Çelik, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de yaşam tarzına müdahale tehdidinin olmadığını öne sürerken, "Kimse kimsenin yaşam tarzına müdahale etmemelidir. Biz birbirimize mecbur değil mahkumuz. Birlikte yaşarken farklılıklarımızı koruyarak huzur ve barış içinde birarada yaşamayı öğreneceğiz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de kimse [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Genel Başkanı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi hayatını tanzim etmek zorunda değil. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'Ben cumhurbaşkanıyım, içki içmiyorum kimse de içmeyecek' demesi laikliğe aykırıdır. Başbakan 'faize dayanan bankacılık sistemi yasaklansın' derse bu laikliğe aykırı olur. Bireysel hayatında faiz alıp vermiyorum demek laikliğe aykırı değil. '[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iktidara geldi acaba bir şey mi olacak?' Sekiz yıl bir şey olmadı. 'Sen niye öyle giyiniyorsun, ne yiyip içiyorsun' diyen olmadı. Tahrikler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yokken de vardı." (Doğan Haber Ajansı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Aralık 2010, 21:16   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çelik'ten İzmir'e İlginç Benzetme




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konu tekrarı.

.Kilit.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

 

Etiketler
celikten, ilginc, izmire


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göksel'den Kendisine İlginç Benzetme; "Kafam Flu" Desmont Haber Arşivi 0 27 Ocak 2015 20:55
Çelik : İzmir Dört Tekerine Fren Takılmış Araba Gibi JB Haber Arşivi 0 22 Aralık 2010 20:57
Bakan Çelik'ten İzmir'e denetleme gezisi Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 01:25