IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2011, 09:54   #1
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öpüşmeye karşı takkeli eylem!




"Burası seks otobüsü değil" polemiğinde ikinci raund



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul'da 17 Nisan'da, Taksim-Sarıyer seferini yapmaya hazırlanan 25T hatlı belediye otobüsünün şoförünün arka koltukta öpüşen genç çifte “Burası seks otobüsü değil” diyerek hakaret etmesi üzerine tartışma çıkmış, şoför çiftin otobüsten inmemesi halinde hareket etmeyeceğini söylemişti. Otobüsten inen çift ve bir başka yolcu, otobüsteki yolculardan birinin ve şoförün kendilerini darp ettiğini öne sürerek karakola başvurmuştu. İnternet sitesi Ekşi Sözlük yazarı olduğu öğrenilen bir grup genç ise olaydan bir hafta sonra aynı otobüse binerek toplu halde öpüşme eylemi yapmıştı.


İmam Hatip Liseliler sözlüğü olarak bilinen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazarları ise öpüşme eylemine karşılık farklı bir eylemle olayı protesto etmeye hazırlanıyor. Eylemi dün Haber7.com internet sitesindeki köşesinden duyuran Esra Elönü, “İETT hattında sevişme karşıtı takkeli eylem!” başlıklı yazısında, “Şimdi İHL Sözlük yazarları aynı hat üzerinde didişme eylemlerine ram olacak bir eylem planlıyor. Şöyle ki bir grup İHL Sözlük yazarı, sevişme eylemini protesto etmek için takkeli eylem hazırlığındaymış!” dedi. Eylem, birçok internet sitesinde de tartışılmaya başlandı.

‘SOKAKTA SEKSE MÜSAADE ETMEYİZ’

İHL Sözlük’te eylemi tartışmaya açan ‘mechul-x’ adlı yazar. ‘Mechul-x’, 4 Mayıs 2011’de “25T İETT hattında takkeli eylem” başlığını açarak, “Şimdi, beyler bayanlar, kimse kusura bakmasın sokak ortasında seks yapmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. O şoför yalnız değil. Bir tarih ve saat belirleyelim ve takkemizi takıp beraberce binelim o otobüse, sonra da ilk en yakın camide iner namazımızı kılarız inşallah” diye yazdı. Takkeli eylem çağrısına yazarların büyük çoğunluğu destek verdi. Yazarlardan, eylem sırasında otobüste İslam dinini ve kültürünü anlatan kitapların dağıtılması önerisi de geldi.

‘PROVOKE ETMEYİN’

Çoğunluğun desteğine rağmen İHL sözlükte eyleme karşı çıkanlar da oldu. Eylemin yapılmaması gerektiğini belirten “fonveton” rumuzlu yazar, “Bu toplumu fraksiyona ayıracak ve potansiyel müminleri de kendisinden uzaklaştıracaktır” derken, yazarlardan “Neoliberal” ise tepkisini daha sert dile getirerek, “12 Eylül’de birbirini kıran elemanlardan ne farkınız kalacak bunu yaptığınızda? Birbirlerine dayak atan elemanlardan ne farkınız var? Gidin adam gibi işler yapın. Milleti provake etmeyin. Bu ülkenin böyle saçma sapan olaylara ihtiyacı yok” diye yazdı.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
eylem, karşı, takkeli, Öpüşmeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siber savaşa karşı eylem çağrısı! Deep Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 30 Ekim 2012 18:14