IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2011, 12:45   #1
Soul
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YGS kalkıyor!




İşte yeni sistem!

Sınav sisteminde köklü değişiklik... İki yıldır uygulanan ve şifre iddialarıyla gündeme oturan YGS kalkıyor. YÖK Başkanı 'Yerine olgunluk sınavı geliyor' dedi. Öğrenci önce lise bitirme sınavına sonra da LYS'ye girerek üniversiteye yerleşecek.

OLGUNLUK SINAVI


Şifre skandalıyla gündemden inmeyen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tarih olacak. Üstelik yerine de yine tarih olan bir başka sınav gelecek: Olgunluk Sınavı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan Akşam'a açıkladı. Özcan yeni üniversiteye geçiş sisteminden vakıf üniversitelerinin duruma kadar pek çok konuda 1.7 milyon öğrenciyi ve ailelerini ilgilendirecek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

-En çok tartışılan konu YGS. Bu ülke üniversite sınavını sevmiyor. 1974'te de sevmedi. Değişiklik düşünüyor musunuz?

-Yani 140-180 puan barajıyla üniversite çokken kontenjanlar boşken YGS'nin bu derece hedef noktasında olması sizi ve sistemi yormuyor mu? Yani daha farklı yöntemlerle öğrenci almak, öğrencileri daha farklı ölçmek gibi değişiklilerden bahsediyorum. Çalışmalarınız ne boyutta?

Katılıyorum, bir şeyler yapmak lazım. Öğrenciler çok yoruluyor, bütün hayatları boyunca bu imtihanları dikkate alarak çalışıyorlar ve bu yüzden müzik, fotoğraf gibi sosyal aktivitelerle hobileri gelişemiyor. İşin özeti yüksek öğretimi talep eden sayı biraz aşağı inerse biz bu sınavları başka şekilde yaparız. Üniversite sınavları o kadar merkeze oturdu ki artık liselerde ders yapılamaz oldu. Ama size söyleyeyim, biz çalışmayı tamamladık, MEB'e gönderdik. YGS'yi kaldırıp yerine 'olgunluk' sınavını getiriyoruz. Böylece lise bitirme sınavını getirip ortaöğretim başarı puanını da bu sınavın sonucundan alacağız. Bu sınavı MEB yapacak, biz sadece LYS yapacağız. Öğrenciler lise son sınıfta 'lise bitirme sınavı'na girecekler bu sınav öğrencinin lisede gördüğü derslerle ilgili olacak. Eğer hazırlıklarımızı yapabilirsek bu sınavda açık uçlu soru da sorabiliriz. İşte o zaman öğrencinin lise eğitimini desteklemiş oluruz. Öğrenciler bu sınavı geçmeden üniversiteye gidemeyecekler. Bu sınavı geçen öğrenciler LYS'ye katılıp tercih yapabilecekler. Sınavın bize bir faydası da öğrencinin hangi dersten başarılı olduğunu göreceğiz. O zaman belki LYS'de de öğrenciyi buna göre yönlendireceğiz. Ama tekrar söyleyeyim bundan sonra top MEB'dedir.

haberturk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Mayıs 2011, 12:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: YGS kalkıyor!




İsim değişikliğinden başka bi değişiklik olmamış ki. Sonuçta yine bizi bi sınava bağlıyorlar mı? Bağlıyorlar.

 

Alt 19 Mayıs 2011, 13:16   #3
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: YGS kalkıyor!




Bu Öss ve türevleri sınavları anlamakta zorlanıyorum. Bir çocuk 12 yıl eğitim görsün önceden 3 saat yeni zaman diliminde 3 ayrı sınava tabi tutulup hayatının geri kalanını kazanması saglansın. Cidden çok mantıksız bir olay. 3 saatlik veya 3 gunluk bir sınav için 12 yıl okumanın anlamı ne ? Bir sistem gerçekleştirilecekse oda ögrencilerin bilgi düzeylerine göre sınavsız bir şekilde okullara yerleşmesi olmalıdır. Ha bu durumda İlkokul'dan ortaokula ve Liseye kadar tüm eğitim kurumlarının iyileştirilmesi lazım. Malesef bizim ülkemizde Lise kalitesi çok düşük özelliklede düz lise kalitesi. Alt yapı düzeltilmeden sınav şekli istedigi kadar değiştirilsin alınan sonuç hep aynı olacak. Üniversite sınavlarını kazanıp üniversiteye yerleşen ögrencilere bakıyorsun, insanların lisede hiçbir sosyal hayatı olmamış sadece sınava çalışmışlar sonra bu insanlar üniversiteye gelince afedersiniz moron gibi oluyorlar. Düzenli bir sistemleri olmuyor, sosyal bir hayatları olmuyor hep Öss mantıgı ile hareket ediyorlar. Eger saglam bir gelecek istiyorsak eğitim sistemini bugunden değişmemiz ve iyişeltirmemiz gerek. Gerekirse İlkokulda zeka türlerine göre eğitim verilsin, zeka türlerini belirlemek çok zor bir olay değil. Yapılması gereken o kadar çok şey varki ama hiçbiri yapılmıyor aksine yapılmaması gereken herşey yapılıyor.

 

Alt 19 Mayıs 2011, 13:21   #4
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: YGS kalkıyor!




Üniversiteye gidiceklerin gene önünü tıkıyorlar yaptıkları başka hiç bir şey değil.

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

 

Etiketler
kalkıyor, ygs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SBS Kalkıyor LYS Değişiyor! Zen Ödev ve Tezler 0 04 Mart 2013 23:12
KPDS Ve ÜDS Kalkıyor! Zen Ödev ve Tezler 1 10 Ocak 2013 01:45
ÖSS Kalkıyor Kralice YGS ve LYS'ye Hazırlık 18 15 Temmuz 2008 14:55