IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CanDostu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2011, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katsayı Kalkıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


15 Eylül 2011 Perşembe 12:06
Katsayı Kalkıyor

28 Şubat sürecinde imam hatip liselerine karşı geliştirilen ‘katsayı' formülü tarihe karışıyor.


28 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sürecinde imam hatip liselerine karşı geliştirilen "katsayı' formülü tarihe karışıyor. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 13 yıldır yürürlükte olan, değişiklik girişimi iktidardaki AK Parti için kapatma davası gerekçesi sayılan katsayı uygulamasını tamamen kaldırma kararı aldı. Böylece, 2012 yılından itibaren üniversiteye giriş sınavlarında imam hatip ve meslek lisesinde okuyan öğrenciler ile genel liselerdekiler aynı şartlarda yarışacak.

"Siyasiler de olumlu bakar'

AK Parti iktidara geldiği 2003 yılından itibaren katsayı uygulamasını kaldırabilmek için bir dizi girişimde bulunmuştu. Düzenleme daha önce eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Danıştay engeline takılmıştı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da yapılan düzenleme de sorunu tam olarak çözemedi.

Yıllardır tartışma konusu olan katsayı sorunu için yasa değiştirilecek, Danıştay'dan gelebilecek engel de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]dan kalkacak.

2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kurulu Kanunu'nun ilgili 45. maddesinde değişikliğe gidilerek "katsayı'nın sadece uygulaması değil ismi de mevzuattan silinecek.

Katsayı kaldırma kararını ilk kez Radikal'e açıklayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan amaçlarının fırsat eşitliği sağlayarak bir haksızlığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]dan kaldırmak olduğunu söyledi. Son olarak iki yıl önce yapılan düzenlemeyle katsayı farkının azaldığını ancak uygulamayı tamamen kaldırmanın daha doğru olduğunu savunan Özcan, “Eşitlikçi, adil bir düzenleme yapılıyor. Buna siyasilerin de olumlu bakacağını zannediyorum” diye konuştu.

"Demokratik değildi'

Katsayının kaldırılması için hükümetten telkin gelmediğini, kendilerinin böyle bir düzenlemeyi uygun gördüğünü söyleyen Özcan, ”Bu uygulamanın imam hatiplerle bir ilgisi yok. İmam hatiplerin genele oranı yüzde 5. Katsayının kalkması ülkenin bütünü için önemli. Fırsat eşitliğinden herkes yararlansın istiyoruz” dedi.

Özcan, katsayı uygulamasının demokratik olmadığını da söylerken 28 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sürecine göndermede bulunarak, “Eğitimde de antidemokratik izler siliniyor. Geç kalmış bir uygulama” ifadelerini kullandı. Özcan, katsayıyı kaldıracak yasa değişikliğinin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]başında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]gündemine geleceğini söyledi. 1998 yılında getirilen katsayı sistemiyle meslek lisesi ve imam hatipte okuyanlara başka bölüm yolu zorlaştırılmıştı. Bu okullarda okuyan bir öğrencinin genel liselerdeki öğrenciyle aynı okula gidebilmesi için fazladan 60 puanlık soru çözmesi gerekiyordu. Aynı şekilde lisede sözel bölümde okuyup [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]bir alan seçmek isteyen öğrenciler gibi alan değişikliğine giden adaylar da aynı oranda puan düşüşü yaşıyordu.

Fazla harçlar iade

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, alt sınıftan ders alan öğrencilerin harç sıkıntısını da kaldırma müjdesi verdi. Alt sınıflardan ders alan öğrencilerin harcı her ders için ayrı artıyordu. Haksızlığı gidermek için yasa değişikliği yapılacağını söyleyen Özcan, alınan fazla miktarların da iade edileceğini belirtti.

radikal


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Eylül 2011, 19:08   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Katsayı Kalkıyor




Yıllar geçiyor ama öğrenci üzerinden oyunlar devam ediyor.Yeter artık öğrenciler üzerinden oyun oynanmasın! Günümüzde iktidar partinin oyunu ise; sessiz sedasız harç yasası çıkartıp sonrada bu yasayı onlar çıkartmamış gibi, kendi çıkarttıkları yasayı eşitsizlik olarak görüp ve bunu da bahane sayarak, imam hatip mezunlarının katsayı problemini de eşitsizlik olduğunu belirtip bu yasayı değiştireceklerini söylüyorlar. ADALETTE ADİL OLMAK İÇİN (Yorumlar da + Düşünceler de, hakaret içerin kelimeler yazılmasın, Lütfen!.)YAPMAMAK LAZIM !

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi

Konu Sevda tarafından (18 Eylül 2011 Saat 19:27 ) değiştirilmiştir.
 

 

Etiketler
kalkıyor, katsayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YGS kalkıyor! Soul Haber Arşivi 3 19 Mayıs 2011 13:21
Atamız TL'den Kalkıyor mu ? Dilara Haber Arşivi 0 14 Eylül 2008 21:06
ÖSS Kalkıyor Kralice YGS ve LYS'ye Hazırlık 18 15 Temmuz 2008 14:55