IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2011, 15:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkekler De Mor Çatı İstiyor . :)




Erkekler de Mor Çatı istiyor

Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Malatya Şube Başkanı Nilüfer Altunbaş, KAMER'e müracaat eden erkeklerin eşlerinin kendilerine şiddet uyguladığını belirterek kendilerini savunacak bir vakıf olmasını istediklerini belirtti.
Altunbaş, kadın cinayetlerinin sürekli arttığına dikkat çekti. Şiddet konusunda eğitimler verdiklerini bildiren Altunbaş, ''Bu yıl eğitimlerimiz kapsamında bin 500 kadına ulaştık'' dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alan çalışmalarında şiddete maruz kalan kadınların bu durumu kabullendiklerini gördüğünü kaydeden Altunbaş, ''Kadın ölümleri yüzde bin 400 artıyor. Boşanma davaları nedeniyle ve işsizlik durumunda kadınların şiddete maruz kaldığını gördük. Kadınlar sadece eşinden şiddet görmüyür. İş hayatında ve k----- da şiddet görüyor'' diye konuştu.
Üniversite mezunu olan kadınların daha çok şiddete maruz kaldığını anlatan Altunbaş, ''Şiddete maruz kalan eğitim durumu yüksek olan kadınlar iş çevrelerinden ya da toplumdan çekinerek şikayette bulunmuyor. Şiddetin sadece fakir ailelerde olduğu sanılıyor, ancak zengin ailelerde de şiddetin olduğunu görebiliyoruz'' dedi.
Kadınların artık daha bilinçli olduğuna işaret eden Altunbaş, şunları aktardı:''Şiddete maruz kalan kadınlar eskiden çekiniyor, şikayette bulunmuyordu. Şuanda kadınlar hakları konusunda bilinçlendi. Gerekli mercilere başvuruyorlar.''
ŞİDDETE MARUZ KALMA KONUSUNDA CİNSİYET AYRIMI YOK
Şiddete maruz kalma konusunda cinsiyet ayrımının olmadığını dile getiren Altunbaş, ''Erkeklerin de eşleri tarafından şiddete maruz kaldığına ilişkin şikayetler aldık. Kadınlar haklarını arıyor. Artık bilinçlendiler. Bize başvuran erkekler, kadınların şanslı olduğunu söylüyor. Bir çok erkek kendilerini savunacak vakıfların olmamasından yakınıyor. Şiddet ne gerekçede ve kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez'' dedi.
''KADIN EŞİMİ BEN DÖVDÜM DEDİ''
Bir adamın karısı kendisini dövünce karakola şikayet ettiğine değinen Altunbaş, şu bilgileri verdi:
''Karakoldan sonra kadın ve kocası savcıya ifade veriyorlar. Sonra eve dönüyorlar. Kadın kocasına diyor ki 'Beni karakola şikayet ettin, eline ne geçti.' Sonra adam annesinin evine gidiyor. Daha sonra boşanıyorlar. Kadın bir gün vakfımıza geldi. Ben kadının şiddete maruz kaldığını sandım. 'Şiddeti yapan utansın' dedim. Kadın da 'Eşimi ben dövdüm' dedi.''
''YAŞLANINCA KARISI ONU DÖVMEYE BAŞLAMIŞ''
Artık yaşlanmış ve emekli olan bir adamın daha vakfa geldiğine değinen Altunbaş, ''Bu adam gençliğinde eşini dövüyormuş. Bize dert yandı. Yaşlanınca da karısı onu dövmeye başlamış'' diye konuştu. Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Tuğba Bayhan da şiddetin aile içi eğitimlerle önlenmesi gerektiğini belirtti.
Bayhan, ''Şiddet yeni kanunlarla önlenebilir. Koruma kararı alınıp onun da uygulanması lazım. Toplum olarak kadın erkek eşitliğini algılayamıyoruz. Kadına karşı pozitif bir ayrımcılık değil sadece insan olma hakkının verilmesini istiyoruz. Son zamanlardaki kadın cinayetlerinin nedeninin de eskiye göre kadının baskıya karşı baş kaldırışı olduğunu düşünüyorum'' dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Temmuz 2011, 15:39   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erkekler De Mor Çatı İstiyor . :)




bu gunleride gorduk ya..)

 

 

Etiketler
çatı, erkekler, mor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler Bunları Da İstiyor! Elysian Ah Erkekler 0 08 Haziran 2014 18:02
Erkekler Bakın Ne İstiyor? Rhytia Ah Erkekler 0 13 Şubat 2014 15:12
Erkekler Esmer Eş, Sarışın Sevgili İstiyor Sue Ah Erkekler 9 16 Ağustos 2012 16:35
Erkekler Kadınlardan Bunları Duymak İstiyor Sue Ah Erkekler 3 18 Temmuz 2012 18:36
Yeni Nesil Erkekler Ne İstiyor? Kralice Ah Erkekler 1 01 Ocak 2009 21:25