IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2011, 08:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP ye bir şok daha !




BDP’nin özerkliğine mercek






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP’nin “demokratik özerklik” ifadesini tüzüğüne eklediği kongresini mercek altına aldı. İnceleme sonunda BDP aleyhinde dava açılabilecek.

Güncelleme:20 Eylül 2011 07:21
BDP’nin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da adli yönden soruşturulan, tüzüğüne “demokratik özerklik” amacını eklediği tartışmalı kongresi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da inceleniyor.
Alınan bilgiye göre, siyasi partilerin tüm faaliyetlerini rutin olarak denetleyen ve inceleyen başsavcılık, önceki kongrelerine benzer görüntülerin de yaşandığı BDP kongresini, özellikle “demokratik özerklik” amacının tüzüğe konulması yönüyle değerlendiriyor.

Kapatma soruşturması
Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, geçen yıl, 12 Eylül referandumundan önce yaptığı açıklamada, BDP’nin demokratik özerklik talebine parti ismi vermeden atıfta bulunarak, şu uyarıda bulunmuştu:
“Partilerin ifade özgürlüğünü destekliyoruz. Ancak söylenenlerle ilgili fiiliyata geçilirse, anayasa ve yasalardaki yaptırımlar uygulanır. Siyasi partiler yargıya ve yasalara saygı göstermeli.”
Yalçınkaya, uyarısına rağmen, Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi’nce gerçekleştirilen toplantıda demokratik özerkliğin hedef olarak belirlenmesi üzerine de “Yargıtay Cumhuriyet Bassavcılığı Siyasi Partiler bölümünce Demokratik Toplum Kongresi ile herhangi bir siyasi parti arasında organik bir bağ olup olmadığı hususu Siyasi Partiler Yasası’nın 78, 80, 81, 82 ve 98 maddeleri gereğince incelemeye alınmıştır” demişti.

Gözler Erbil’de
Siyasi partilerin kapatılması istemiyle Yargıtay Başsavcılığı’nın dava açabilmesini öngören bu maddeler üzerinden yürütülen soruşturmada, kritik eşiğe gelindi. Alınan bilgiye göre, yeni Başsavcı Erbil, DTK’nın hedef olarak koyduğu “demokratik özerkliği” parti tüzüğüne ekleyen BDP’nin bu eylemini ve düzenlediği kongreyi mercek altına aldı.
Erbil’in, Yalçınkaya’nın işaret ettiği “organik bağı” kurması ve demokratik özerklik düşüncesi konusunda fiili adım atıldığı yorumuna ulaşması halinde, BDP aleyhinde dava açılması kararı verebileceği konuşuluyor.


__________________
mazafaka
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bdp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Seni hatırlıyorum o soğuk ışıkta bir daha... Bir daha... Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Kasım 2010 04:55
Projeleri Daha Hızlı, Daha Ekonomik Ve Çevreye Daha Az Etki Yaratacak Şekilde Tasarla Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Ekim 2010 18:09
Enzo'dan Daha Hızlı ve Ondan 4 Kat Daha Pahalı İşte Ferrari P4/5 Hasan Otomobil Haberleri 1 22 Ekim 2006 11:55