IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2007, 23:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avustralya'da Türk bayraklı skandal





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Avustralya'da Türk bayraklı skandal

Avustralya'da Radikal dinci teröristlerin desteklendiğini anlatan Türk bayraklı broşürler tartışılıyor.

Avustralya'da radikal İslamcı bir kuruluşun imzasını taşıyan ve posta kutularına bırakılan broşürde muhalefete övgüler yağdırıldı. Ancak Türk bayraklı sahte bildirinin arkasında iktidar çıktı.

Cumartesi günü genel seçimlerin gerçekleşeceği Avustralya'da, Sydney kentinde dağıtılan ve İşçi Partisi'nin radikal dinci teröristleri desteklediğini söyleyen Türk bayraklı broşürler ülkeyi karıştırdı. Ancak asıl skandal broşürlerde adı geçen “Avustralya İslam Federasyonu” adlı bir kurumun gerçekte olmadığı ve broşürlerin iktidardaki Liberal Parti tarafından rakipleri İsçi Partisi'ni karalamak için dağıtıldığının ortaya çıkmasıyla yaşandı. Bir haftadır Sydney'de dağıtılan broşürlerin üzerinde İşçi Partisi'nin logosu ve Türk bayrağı bulunuyor. Sultanahmet Camii'nin de yer aldığı Broşürde, Avustralya İslam Federasyonu, İşçi Partisi'ne “Bali'de 2002 yılında gerçekleşen ve 88 Avustralyalı'nın yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle tutuklananlara yardımı ve aşırı dinci bir imamı Avustralya'ya kabul ettikleri için” teşekkür ediyor

HEMEN PARTİDEN ATILDILAR

Broşürler basında yer alınca, Liberal Parti Genel Başkanı ve Başbakan John Howard olayla bir ilgisi olmadığını açıkladı. Skandalda adı geçen üyelerin partiden ilişkilerinin kesildiğini söyledi. Teröristlere yardımla suçlanan İşçi Partisi'nin başkanı Kevin Rudd ise, rakiplerini “çirkin dövüşmekle” suçladı. Broşülerde, Türk bayrağının neden kullanıldığı ise hala sırrını koruyor. Avustralya'da yaklaşık olarak 150 bin Türk yaşıyor.

ŞAKA OLSUN DİYE YAPMIŞLAR!

Sydney'de broşürleri dağıtan Gary Clarck adlı bir adam göz altına alındı. Clarck'ın Liberal Parti milletvekili Jackie Kelly'nin kocası olması, partinin bu komplodan haberi olduğu şeklinde yorumlandı. ABC televizyonunda hakkında eleştirilere yanıt veren milletvekili, broşürleri “şaka” olsun diye dağıttıklarını söyledi. İşçi Partisi'nin seçimleri kazanma ihtimali yüksek olduğu için Liberal Parti üyelerinin, bu partiyi terörle bağlantılı göstermek istediği ancak planın geri teptiği belirtiliyor.

Türk bayrağı ve Sultanahmet Camii'nin fotoğrafının bulunduğu broşürde, “Yaklaşan genel seçimlerde tercihimiz ülkeyi İşçi Partisi'nin yönetmesi. Diğer tüm Müslümanların da bunu yapmasını istiyoruz. İşçi Partisi'ne Bali bombalamalarında haksız yere suçlanan kardeşlerimize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Onlar, yeni cami projelerimize destek veriyor. Yerel yönetimler ve hükümetin de desteğiyle, St Mary'deki camimizi yakında açacağız. Allahü Ekber” deniliyor.

ELÇİLİK BASTIRDI TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

AvuStralya Büyükelçimiz Murat Ersavcı, sahte broşürlerde Türk bayrağının kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek Başbakan John Howard'ı arayıp bir açıklama istedi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı: “Avustralyalı ilgili bakan ve yetkililer olayı kendilerinin de şiddetle kınadıkları ve Avustralya ve Türkiye arasındaki ilişkilerimizin sorumsuz kişiler tarafından yapılan hareketlerden olumsuz etkilenmemesini umduklarını ifade etmişlerdir. Olayın Avustralya'nın mevcut politikalarıyla hiçbir bağlantısı olmadığı belirtildi. Ve üzüntüler dile getirildi.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Kasım 2007, 05:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avustralya'da Türk bayraklı skandal




saol paylasim icin..eet bugun burda secim var bende oyumu isci partysine kevin amcaya vericem john c0k durdu yukarda ;b

 

Alt 24 Kasım 2007, 12:15   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avustralya'da Türk bayraklı skandal




Lara Oyunu IF Adına Kullan (;

 

 

Etiketler
avustralyada, bayrakli, bayraklı, skandal, turk, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin askeri üssünde Türk bayraklı kutlama! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Aralık 2012 20:31
Avustralya Türk kızının intiharını konuşuyor PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 22:07
Kenya'da Türk bayraklı gemi kaçırıldı Lucifer Haber Arşivi 0 07 Nisan 2010 18:17