IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By LeyLa
  • 2 Post By Sym

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2011, 12:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
85'lik anne 3 yatalak çocuğuna bakıyor .




85'lik anne 3 yatalak çocuğuna bakıyor

Tunceli'de bir dağ köyünde yaşayan 85 yaşındaki Gülüzar Karataş, 27 yıldan bu yana 5 yatalak çocuğuna baktı. 2'sini kaybetmesi sonucu 3 yatalak çocuğuyla yaşam mücadelesi veren anne, uzatılacak yardım elini bekliyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

60 yıl önce teyzesinin oğlu Ahmet Karataş ile evlenen 85 yaşındaki Gülüzar Karataş'ın, 3'ü hayatta olan 5 çocuğu, ender görülen kas hastalığı yüzünden yatağa bağlı yaşıyor.
Eşini teröre kurban veren Gülüzar Karataş, 27 yıldır tek başına ilgilendiği çocuklarıyla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Gülüzar Karataş, Altun, Çiğdem ve Özgür isimli çocuklarını her yere sırtında taşıyarak götürüyor. Eşi, illegal bir sol örgüt tarafından öldürüldükten sonra 5 çocuğuyla yalnız kalan Gülüzar Karataş'ın hasta çocuklarından büyük kızı Hürriyet (38) hastalandıktan bir süre sonra felç oldu. Ardından Cengiz (35), kızları Altun (35), Çiğdem (28) ve oğlu Özgür (27) peş peşe hastalandı ve felç oldu. Hürriyet 4 yıl ve Cengiz 3 yıl önce öldü.
Altun, Çiğdem ve Özgür, el ve ayakları tutmaz halde yatalak olarak anneleriyle birlikte yardıma muhtaç bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Tunceli merkeze bağlı bir dağ köyü olan Geyiksuyu'da yaşayan anne Karataş, "Sabah kalkar kalmaz ilk iş olarak çocukları sırtımda lavaboya taşıyorum. El ve yüzlerini yıkayıp kahvaltılarını yaptırıyorum. Banyolarını yaptırıp, sırtımda yataklarına taşıyorum. Kahvaltılarını yaptırıyorum. Bu yaşta artık çok zorlanıyorum" dedi.
27 yıl önce eşi Ahmet Karataş'ı illegal bir sol örgüt tarafından vurulduğu günden beri çocuklarını her yere sırtında taşıyarak götürdüğünü ifade eden Gülüzar ana, "Hastalıkları başlayınca doktorlara götürdüm, tedavi için çok para istediler. Bu yüzden çocuklarımı tedavi edemedim" diye konuştu. Kardeşleri veya gelininin çocuklara kendisi gibi bakamayacağından yakınan Gülüzar Karataş, şöyle devam etti:
"Köy dışına çıkmak zorunda kaldığımda, dönünceye kadar, ağılda meleyen kuzular gibi beni bekliyorlar. Kimse benim baktığım gibi bakamaz yavrularıma. 27 yıl yılmadan bunlara baktım ancak ben öldükten sonra bu yavruları hali ne olur bilemiyorum."
Anne Karataş, gurbetçi bir yakını tarafından çocuklarına 3 adet tekerlekli sandalye gönderildiğini ancak çocukların elleri tutmadığı için bunları kullanamadıklarını söyledi. Devletin bakıcı parası verdiğini ancak bu paranın bez parası giderlerini dahi karşılamadığını belirten Gülüzar Ana, "Çocukların giysilerini ve bezlerini yıkadığım çamaşır makinesi bozuldu. Giysileri komşuda yıkamaya başladım. Ancak nereye kadar? Mutfak kupkuru, zeytin dışında yiyecek bir şey yok" diyerek yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Kasım 2011, 14:13   #2
Çevrimdışı
Sym
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 85'lik anne 3 yatalak çocuğuna bakıyor .




Allah yardimcilari olsun.

 

 

Etiketler
anne, bakıyor, çocuğuna, yatalak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yatalak Hastaya Guya Ambulans Eziyeti System Sağlık Köşesi 0 10 Eylül 2011 21:33
Konya'da Üvey Anne Dehşeti! (Anne Denmez buna) MasteR06 Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2011 18:28
Anne, Anne, Anne (2 dakika ayırmanızı öneririm) Nickolas Serbest Kürsü 2 19 Mart 2010 21:51