IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2011, 14:09   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu manzaralar turizmin başkentinden




Bu manzaralar turizmin başkentinden


TURİZM kenti Antalya’da kurbanlar belediyelerin gösterdiği kurban kesim alanlarında kesilirken, büyükbaş hayvanlar için kesimin hızlanması amacıyla vinçler kullanıldı. Kesim yerlerinin en meraklı izleyicilerini çocuklar oluştururken, acil servislere 70’e yakın acemi kasap başvurdu.

Antalya’da sabah saatlerinden itibaren belediyelerin tahsis ettiği kurban kesim noktaları vatandaşın akınına uğradı. Kesim görevlilerinin aralıksız çalıştığı noktalarda, bazı vatandaşlar, sıra beklememek için kendi kurbanını kendisi kesti. Kepez’e bağlı Cuma Pazarı kurban kesim noktasında görevlilerin yanı sıra vatandaşlar da kurban kesti. Bazı vatandaşlar kurban keserken yardımcı bulamayınca, kesimi izlemesi dahi sakıncalı olan çocuklarından yardım aldı. Bazı çocuklar hayvanların kesim anında yüzlerini elleriyle kapatırken bazıları da kesimi baştan sona cep telefonunun kamerasıyla kaydetti. Kepez İlçesi’ndeki bir başka kesim noktasında ise kesimin hızlanması için küçük vinç makinesi kullanıldı. 3-4 kişinin dakikalarca bir hayvanı yatırmak için uğraştığı görüntülerin aksine, arka ayağından vince bağlanan hayvan 3-4 dakika içinde kesime hazır hale getirildi.

KESİMDE YARDIMCI DOZER


Kentin yoğun nüfusunun yaşadığı Dokuma Semti’ndeki Cumartesi Pazarı toplu kesim yeri, erken saatte doldu. Yaşları 1 ile 13 yaş arası değişen çocuklar da kurban kesimlerini izledi. Kimisi annesi ve babası, kimisi de dedesinin kolunda kurban kesim merkezindeki işlemleri seyretti. Küçük çocuklar kan gölünün üzerinde oyunlar oynarken yaşları büyük çocuklar ise kurban etlerini taşımak için ailelerine yardım etti. 9 aylık Zehra Ürker et taşımak için getirilen kovanın içinde kurban etini parçalayan ailesini izledi. Zehra Ürker’in 8 yaşındaki ağabeyi Kemal Ürker ise kurbanın kellesini otomobiline taşırken ilginç görüntü oluşturdu. Buradaki kesim yerinde de büyükbaş hayvanlar için dozer hazır bulunduruldu. 3 dozer gün boyunca büyükbaş hayvanları havaya kaldırarak kesim işlemine yardımcı oldu.

KESİM YERLERİ KAN GÖLÜ

Belediyeler tarafından belirlenen 15 ayrı noktadaki kurban kesim yerleri doldu. Resmi kesim alanlarında yüzlerce hayvan kesilirken, ortaya çıkan görüntü ise tam anlamıyla kan gölüne dönüştü. Ürpertici manzaranın içinde birçok aile küçük yaştaki çocuklarını hatta bebeklerini bile bulundurdu. Kesim alanlarında ilgili belediyelerin zabıta ekipleri kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmesini önlemek için hazır bulundu. Ayrıca belediye personelleri tarafından her yerin kana bulandığı alanlar sık sık temizlenmeye çalışıldı. Belediyeler tarafından belirlenen alanlar dışında kesim yapan kişilere ilişkin ise hem zabıta ekiplerinin denetimleri hem de vatandaşlardan gelen ihbarlar değerlendirildi. Zabıta ekipleri tarafından açıkta kurban kesimi yapanlar, kaldırılarak alanlar temizletildi. Kentin çeşitli bölgelerinden gelen dilenciler, toplu kesim merkezlerini mesken tuttu.

ACEMİ KASAPLAR ACİL’DE

Belediyelerin sıkı denetimlerine rağmen kenar mahallelerde vatandaş kesim yerlerine gitmek yerine evlerinin önünde, ağaçların gövdelerinde ve balkon altlarında kurbanlarını kesti. Kurban kesimin geçen yıla oranla daha az olduğu gözlendi. Antalya’daki özel ve devlet hastaneleri ile üniversitenin tıp fakültesi hastanesine öğle saatlerine kadar 70’e yakın acemi kasap başvurdu.


milliyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkentinden, bu, manzaralar, turizmin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turizmin Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Ekonomik Etkileri yoSun Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 14 Haziran 2011 13:33