IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2011, 11:14   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meteoroloji'den Önemli Uyarı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Meteoroloji iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don görüleceği konusunda uyardı.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Güney Ege kıyıları, Göller Yöresi, Antalya, Denizli, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Samsun, Artvin ve Hopa ile gece saatlerinde Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kırklareli ve Artvin ile gece saatlerinde Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s), Çanakkale Boğazı ile öğle saatlerinden itibaren Marmara denizi ve İstanbul Boğazı'nda kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/s), öğleden sonra yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. (12)

Ankara: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (7)

İzmir: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek. (13)

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu (19)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (16)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu (8)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. (0)

Van: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. (1)

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. (11)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'in Bandırma ilçesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur, Kırklareli ve Çorlu çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Çanakkale Boğazı ile öğle saatlerinden itibaren Marmara denizi ve İstanbul Boğazı'nda kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde Bilecik ve Balıkesir çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Aydın ve Denizli ile gece saatlerinde İzmir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (Kuzey Ege Kıyıları'nda 40-60 km/s, Güney Ege Kıyıları'nda 30-50 km/s) esecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi ve Antalya ile gece saatlerinde Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Hopa ve Artvin ile ilk saatlerde Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Samsun ve Hopa çevrelerinde yağmur, Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda hafif buzlanma ve don olayının görüleceği bekleniyor.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
meteorolojiden, uyarı, Önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meteoroloji'den çok önemli uyarı Feronia Haber Arşivi 0 07 Şubat 2010 13:07
Meteoroloji'den Uyarı Lin Haber Arşivi 0 05 Nisan 2008 23:16