IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 12:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halfeti, "Sakin Şehir" Olacak..




Dünyada hızla yayılan Cittaslow (Sakin Şehir) ağına katılmak üzere hazırlıklarını tamamlayan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin, birliğin İtalya'daki merkezine başvurusunu, Türkiye'nin ilk sakin şehri Seferihisar'ın belediye başkanı Tunç Soyer yapacak.

Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'in daveti üzerine Doğa Derneği Başkanı Güven Eken ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem'le birlikte Halfeti'ye giden İzmir'in Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, incelemelerde bulundukları Halfeti'nin sakin şehir için çok uygun olduğunu söyledi.

Soyer, şöyle dedi:

"Halfeti gerçekten muhteşem bir yer, olağanüstü bir insanlık mirası. Halfeti'nin üyeliği Cittaslow'ları taçlandıracak. Tarihi dokusu, kendine has özellikleriyle Cittaslow kriterlerinin birçoğunu içinde barındırıyor. Yapılacak çalışmalarla Sakin Şehir olmak için hazır hale gelecek.

Halfeti'nin tarihi evlerinde duvarlarına yapılmış 13 çeşit kuş yuvası var. Başka hiçbir yerde yetişmeyen siyah gül, Halfeti'de yetişiyor. Fırat Nehri'nin uzantıları ayrı bir keyif. İnsanları inanılmaz misafirperver. Kendilerine has yemekleri de bir hayli fazla. Halfeti'de insan huzur buluyor. Halfeti'nin başvuru dosyasını İtalya'ya götüreceğim."

Ordu'nun Perşembe, Isparta'nın Yalvaç, Tekirdağ'ın Vize ilçelerinin de başvuru dosyalarını gelecek ay İtalya'daki birliğe götüreceklerini kaydeden Soyer, her bölgeden bir sakin şehir olmasını istediklerini ifade etti.

Soyer, 2013 yılında dünyanın bütün sakin şehirlerinin katılacağı Cittaslow Genel Kurulu'na Seferihisar'ın ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

-Cittaslow-

Merkezi İtalya'da bulunan 25 ülkeden 154 şehrin dahil olduğu "Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı" Cittaslow'a Türkiye'den de her geçen gün ilgi artıyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesinin kabulüyle Türkiye'nin tanıştığı Cittaslow ağına Seferihisar'ın ardından Çanakkale Gökçeada, Sakarya Taraklı, Muğla Akyaka ve Aydın Yenipazar ilçeleri katılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
halfeti, olacak, sakin şehir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Divane Ağaç "Yunus Emre" (İstanbul Şehir Tiyatrosu) PopSy Sinema Dünyası 0 26 Şubat 2009 23:22
Cocuklariniza Sakin " Ham Yap" demeyin Süslü Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Şubat 2009 00:14