IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2011, 09:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'dan şok vergi tahsilatı!




PKK'dan şok vergi tahsilatı!

Kürt işadamlarına PKK'dan damgalı ‘vergi' tebligatı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Terör örgütü PKK'nın, Kürt kökenli iş adamı ve esnaftan "tehditle para topladığı" belgelendi. KCK operasyonunda ele geçirilen belgelerde, PKK'nın Kürt kökenli vatandaşlardan düzenli vergi aldığı ve vergiler için yapılan tebligatlara da, "Verginizi 15 gün içinde ödemeniz sizin açınızdan iyi olur" notu gönderdiği tespit edildi. STAR'ın ulaştığı PKK'nın "devrim vergisi" adı altında topladığı haraçların belgelerine göre, "sözde vergi tahsilatı" PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor.

MAKBUZLARDA HPG LOGOSU VAR
PKK'nın, vergi toplamak için kullandığı belgeler, vergi tebligatı ve makbuzlardan oluşuyor. Kürtçe olarak bastırılan vergi tahsilat belgelerinde, HPG ve PRD amblemleri bulunuyor. Vergiler, dolar ve euro üzerinden toplanıyor. 2007, 2009 yılına ilişkin kesilen hazırlanan makbuzlarda, vergi tutarı olarak 10 dolar ve 15 bin euro'dan oluşuyor.KCK yetkilileri, vergi ödemekle yükümlü gördüklere kişilere öncelikle ödeyecekleri tutarla ilgili tebligat yapıyor. Verginin 15 gün içinde ödenmesi isteniyor. Örneğin, A.E.S., isimli Kürt işadamına, 7 Ağustos 2009'da yapılan tebligatta, "...Bu temelde sizden istenilen 15 bin euro parayı, gönüllü bir şekilde vermek, Yurtsever Kürt Halkına yakışan yegane tutumdur" deniliyor. Yine aynı tebligatın altında, iş adamı dolaylı olarak tehdit ediliyor.

VERGİ HER YIL DÜZENLİ ARTIYOR
Tebligattaki notta, "Bu vergi 15 gün içerisinde hazır olmalıdır. Geçen yılki gibi yapmazsanız sizin açınızdan iyi olur" ifadelerine yer veriliyor. PKK'nın sözde devrim vergisini toplamak için bastırdığı makbuzlarda ise, Kürtçe isim, soyisim, miktar, tarih ve teslim alan kişi bilgileri yer alıyor. Makbuzda, paranın HPG cephe birimine teslim edildiği bilgisi bulunuyor. PKK'nın topladığı sözde verginin yıllık olarak değiştiği de öğrenildi. Bu çerçevede, örneğin 2009 yılında 10 bin dolar vergi ödeyen kişinin, 2010 yılında 15 bin dolar vergi ödediği bildirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
pkkdan, tahsilatı, vergi, şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van'a vergi ertelendi aLya Haber Arşivi 0 25 Ekim 2011 13:15
Vergi nedir? Lady Merak Ettikleriniz 0 17 Nisan 2011 22:38
KDV ve Vergi Rezaleti. Oquz Haber Arşivi 0 09 Mayıs 2008 20:26