IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2012, 17:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erzurum'da Vergi Tahsilatı Yüz Güldürdü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Vekili Sefer Demir, il genelinde vergi tahakkuk ve tahsilat oranın ülke ortalamasının üzerinde yüzde 92 olduğunu açıkladı.

Vergi Haftası nedeniyle kurum binasında basın toplantısı düzenleyen Sefer Demir, vergi tahsilatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Demir, Erzurum il genelinde 116 bin vergi mükellefinin bulunduğunu söyledi. Vergi tahsilat oranının geçen yıl ülke ortalamasını 2 puan üzerinde gerçekleştiğini ifade eden Demir bunun da sevindirici gelişme olduğunu dile getirdi.

Özellikle Hınıs, Oltu, Aşkale ve Pasinler'deki tahsilat oranın il merkezinden yüksek olduğuna işaret eden Vergi Dairesi Başkanı Vekili Demir, "Verginin kutsallığına inanan mükellef sayısının artması sevindirici gelişme." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 527 bin 987 vergi tahakkukuna karşılık 487 bin 491 liranın tahsil edildiğine vurgu yapan Demir, "Vergi tahsilat oranı geçen yıl yüzde 92, 4 olarak gerçekleşti. Bu da ülke ortalamasının üzerinde iyi bir oran. Erzurumlu vergisini veriyor. Özellikle büyük ilçelerin vergi tahsilatında çok iyi noktada olması ayrı bir sevinç kaynağı." diye konuştu.

Son 3 yılda vergi tahsilat oranının artmasının şehrin ekonomik canlılığına ve torba yasasından yararlanan mükellef sayısının fazla olmasını ada dikkat çeken Demir, "2009 yılından bu yana vergi gelirlerimiz artıyor." şeklinde konuştu.

"SÜRPRİZ DENETİM YAPMIYORUZ"

Vergi denetmenlerinin kurumsal sektörlere sürpriz baskın gerçekleştirmediğini de belirten Sefer Demir, 15 gün önceden denetim yapılacak yerlerin haberdar edilip, eksikliklerinin giderilmesi konusunda uyarıldığını ileri sürdü.

Denetimlerde ceza yerine eğitimi amaçladıklarına işaret eden Demir,"Sektörel denetimlerimize esnaf ve iş adamlarımızı destek veriyor. Vergi müfettişlerimizin haber verip denetim yaptıkları işletmeler günler öncesinden eksikliklerini gideriyor. Eksikliği bulunanlar uyarılıyor, belli bir zaman diliminden sonraki denetimde mevcut eksiklik giderilmemişse hukuki olarak cezai işlem yapılıyor. Ancak denetimlerde ceza değil, eğitim ve uyarı bizim için ön planda." şeklinde konuştu.

Vergi Daire Başkan Vekili Demir, ayrıca hafta süresince vergi rekortmenlerine ödül, Vanlı depremzedelere Fetih 1453 filmini izletmek gibi sosyo- kültürel etkinliklere de imza atacaklarını sözlerine ekledi.

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erzurumda, güldürdü, tahsilatı, vergi, yüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'dan şok vergi tahsilatı! LeyLa Haber Arşivi 0 21 Kasım 2011 09:53
'Fedakârlık', hem güldürdü hem ağlattı. ~ Sametold Kültür ve Sanat 0 05 Aralık 2010 02:19
Şahan, Cem'den çok güldürdü Collettivo Haber Arşivi 0 08 Ekim 2008 03:08