IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2011, 10:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BM: Esad gözlemcilere izin vermeli




Pillay, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla geldiği New York'ta düzenlediği basın toplantısında, ağırlıklı olarak Suriye konusunda kendisine sorulan sorulara yanıt verdi.

Pillay, Ekim ayında Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingte Suriye'deki olaylarda hayatlarını kaybedenlerin sayısın 2 bin civarında olduğunu, şimdi ise 4 binin üzerine çıktığını belirterek ''Bizim görevimiz aldığımız bilgiler doğrultusunda Konsey'i uyarmak, kendi başımıza Konsey'in Suriye konusunda toplanması talebinde bulunamayız, buna Konsey'e üye devletlerin karar vermesi gerekir'' dedi.

Suriye'deki ihtilafın ülkede iç savaşın doğmasına neden olabileceğini de belirten temsilci, Suriye'de bin kadar güvenlik görevlisinin de hayatını kaybetmiş olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Pillay, ''Bu yüzden herkesi alarma geçirmek istiyorum, Suriye'deki durum sivil savaşa dönüşebilir'' dedi.

Pillay, Esad'ın BM'nin güvenilir olmadığına yönelik açıklamalarına da yanıt vererek hem BM İnsan Hakları Konseyi olarak kendilerinin hem de BM İnsan Hakları Konseyi tarafından Suriye'deki insan hakları ihlallerini araştırmak üzere kurulan Suriye Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu'nun raporunun son derece güvenilir bilgilere dayandığını belirtti.

Bu arada Fransa'nın bugünkü Güvenlik Konseyi toplantısında Navi Pillay'ın gelecek hafta Konsey'e Suriye konusunda bilgi vermesi için baskıda bulunduğu ve Konsey'in de bu fikri kabul ettiği bildirildi.

Konsey'in dönem başkanı Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Pillay'ın Konsey'e muhtemelen hafta başında brifing vereceğini söyledi.

Çurkin, gazetecilerin, Rusya'nın Suriye konusunun Konsey'e getirilmesine karşı oldukları yönünde haberler aldıklarını belirtmeleri üzerine ise, buna karşı olmadıklarını, ancak Konsey'in Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'nin işlerini üstlenmemesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.

Konsey'de Rusya, Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya'nın Suriye konusunda bir karar alınmasına karşı oldukları belirtiliyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bm, esad, gözlemcilere, izin, vermeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zekât ve sadaka vermeli Kalemzede İslamiyet 0 05 Ağustos 2011 02:24