IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2012, 22:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hangi Program RTÜK 4 Kez Uyarı Cezası Verdi?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


RTÜK Eski Başkanı Fatih Karaca'nın kanalında yayınlanan İkinci Sayfa programına RTÜK'ten "4 uyarı cezası" birden...

RTÜK, 15.12. 2011 tarihli kurul kararlarını açıkladı. Buna göre ulusal kanallar içinde sadece 3'üne ceza geldi. En çok ceza ise RTÜK eski başkanı Fatih Karaca'nın başında olduğu Kanaltürk'e kesildi. Kanala biri para cezası olmak üzere 5 ceza uygulandı. 5 cezadan 4'ünün kanalda yayınlanan magazin programı "2. Sayfa"ya kesilmesi dikkat çekti. TV8 ve Startv'ye de 1'er ceza geldi. İşte RTÜK tarafından ulusal 3 kanala uygulanan cezalar:

KANALTÜRK:

+ KANALTÜRK logosuyla yayın yapan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş. ünvanlı kuruluşun 04 Kasım 2011 tarihinde yayınladığı "2. Sayfa" adlı programında; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendinde yer alan "....Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz." ilkesinin ihlali nedeniyle, 6112 sayılı Kanunun 32. maddesinin 2. fıkrasına göre uyarılmasına, Dr. A. Vahap Darendeli'nin karşı oyu ve oy çokluğu ile karar verilmiştir.

+ KANALTÜRK logosuyla yayın yapan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş. ünvanlı kuruluşun 01 Kasım 2011 tarihinde yayınladığı "2. Sayfa" adlı programında; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendinde yer alan, "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ve 8. maddenin 2. fıkrasında yer alan "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz." ilkelerinin ihlali nedeniyle, 6112 sayılı Kanunun 32. maddesinin 2. fıkrasına göre uyarılmasına,

+ KANALTÜRK logosuyla yayın yapan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş. ünvanlı kuruluşun 01 Kasım 2011 tarihinde yayınladığı "2. Sayfa" adlı programında; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendinin ihlali nedeniyle 6112 sayılı Kanunun 32. maddesinin 2. fıkrasına göre uyarılmasına, Hülya Alp'in karşı oyu ve oy çokluğu ile uyarılmasına,

+ KANALTÜRK logosuyla yayın yapan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş ünvanlı kuruluşun 01 Kasım 2011 tarihinde yayınladığı "2. Sayfa" adlı programında; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 2. fıkrasının ihlali nedeniyle 6112 sayılı Kanunun 32. maddesinin 2. fıkrasına göre uyarılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

+ KANALTÜRK logosuyla yayın yapan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş. ünvanlı kuruluşun 30 Ekim 2011 tarihinde yayınladığı Ana Haber Bülteninde; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendinde yer alan "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." ilkesinin tekraren ihlali nedeniyle, 6112 sayılı Kanunun 32. maddesinin 2. fıkrasının… ihlalin tekrarı hâlinde medya hizmet sağlayıcıya ihlalin ağırlığı ve yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde birinden üçüne kadar idari para cezası verilir. hükmü uyarınca yayıncı kuruluşa idari para cezası müeyyidesinin uygulanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

Star Tv:

+ Star Tv logosuyla yayın yapan Işıl Televizyon Yayıncılık Yap. San. ve Tic. A.Ş ünvanlı kuruluşun 17,18,19 Ekim 2011 tarihlerinde yayınladığı "Duymayan Kalmasın" adlı programında; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendinde yer alan "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." ilkelerinin ihlali nedeniyle, 6112 sayılı Kanunun 32. maddesinin 2. fıkrasına göre uyarılmasına, Dr. A. Vahap Darendeli'nin karşı oyu ve oy çokluğu ile karar verilmiştir.

TV8:

+ TV8 logosuyla yayın yapan MNG TV Yayıncılık A.Ş. ünvanlı kuruluşun 26 Ekim 2011 tarihinde yayınladığı "Erkan Tan ile Başkent'ten" adlı programında; 6112 sayılı Kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendinde yer alan "… kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.." ilkesinin ihlali nedeniyle, 6112 sayılı Kanunun 32. maddesinin 2. fıkrasına göre uyarılmasına, Hülya Alp ve Süleyman Demirkan'ın karşı oyları ve oy çokluğu ile karar verilmiştir.

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, cezası, hangi, kez, program, rtÜk, uyarı, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık