IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2012, 12:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan Barzani ve Irak'a sert uyarı




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, PKK'nın tasfiyesine yönelik konularda Irak ve Barzani'yi sert bir dille uyardı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Irak tarafının PKK'nın tasfiyesine yönelik gerekli tedbirleri almaması halinde gerekeni Türkiye'nin yapacağını' kaydetti
Hakkâri'de bir sivilin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı Türkiye'yi sarsarken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin terörle mücadele stratejisine ilişkin önemli ipuçları verdi. PKK'nın saldırılarını artırması üzerine hem Irak hem de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile yoğun temas yaşandığını belirten Davutoğlu, Irak tarafının PKK'nın tasfiyesine yönelik gerekli tedbirleri almaması halinde gerekeni Türkiye'nin yapacağını kaydetti.
Davutoğlu, PKK'nın saldırılarını artırması üzerine, Irak ve IKBY makamlarıyla sürdürülen temasların son dönemde daha da yoğunlaştırıldığını kaydetti. Irak ve IKBY makamlarının, PKK'nın saldırılarından rahatsızlık duyduklarını açık şekilde ifade ettiklerini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

PKK'DAN ONLAR DA RAHATSIZ

"Ülkemizi ziyaret eden IKBY yetkilileri, PKK'nın Irak topraklarındaki mevcudiyetinin Türkiye ile ırak ve Irak Kürt Bölgesi arasındaki ilişkilere zarar verdiğine, bunun Iraklı Kürtlere de büyük zararının dokunduğuna işaretle, PKK'nın Irak'taki varlığının sona erdirilmesi için ülkemizle işbirliği yapma hususunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylemişlerdir. Irak Başbakanı Maliki de terör örgütlerinin Irak topraklarındaki mevcudiyetlerinin kabul edilemez olduğunu belirtmiş, bu örgütlerin Irak'ın komşularına yönelik tehdit oluşturmalarının önüne geçilmesi için ülkesinin sorumluluğuna işaret etmiştir."
IRAK YAPMAZSA BİZ YAPARIZ

Davutoğlu, Irak ve IKBY makamlarının beyan ettikleri bu iradenin, PKK'yla mücadelede somut sonuca dönüşmesini beklediklerini belirterek, "Ancak, Irak tarafının PKK'nın tasfiyesine yönelik gerekli tedbirleri almaması halinde, ülkemiz gereken tüm önlemleri alacaktır" dedi.
Davutoğlu, son dönemde Türkiye'nin yapmakta olduğu operasyonları gerektiğinde gerçekleştirmeye devam edeceğini kaydederek, "Bu yönde yapılmasına gerekli gördüğümüz harekâtların önlenmesi sözkonusu değildir" değerlendirmesinde bulundu.
ABD ÖNEMLİ ORTAĞIMIZ

Davutoğlu; PKK ile mücadelenin dünyadaki bütün ülkeler için yükümlülük teşkil ettiğini savunurken, "Türkiye bu hususu ve PKK terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadele edilmesi gereğini, örgütün faal olduğu ve yapılanmalarının bulunduğu bilinen Avrupa başta olmak üzere tüm ülkelere açık şekilde hatırlatmaktadır" dedi. PKK ile mücadelede ABD ile ilişkilere de değinen Davutoğlu, "Terörle mücadele alanında ABD önemli bir ortağımızdır. Bu ülkeyle istihbarat paylaşımı dahil, bir çok alanda işbirliği sürdürülmektedir" diye konuştu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barzani, davutoğlundan, iraka, sert, uyarı, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu dış politika eleştirilerine sert çıktı PassioN Haber Arşivi 0 07 Ocak 2012 12:51
Davutoğlu'ndan tarihi açıklama Ruj Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 22:30
Davutoğlu'ndan bayrak açıklaması Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ekim 2009 15:36