IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2012, 19:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Partili vekil Uluderede ne gördü




Heron’un kaydettiği -----nun bir kısmını izleyen AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Dindar, gördüklerini anlattı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak'ın uludere İlçesi'nde TSK'ya ait F-16 jetleri tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde 34 kaçakçı köylünün bombalanarak öldürüldükleri anları gösteren ve 23 Ocak'ta Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilen dört saatlik Heron görüntülerinin bir kısmını izlediğini söyledi.
KAÇAKÇI OLDUKLARI BARİZ

Aynı zamanda TBMM İçişleri Komisyonu üyesi olan ve bölgeden Ankara'ya dün dönen Dindar, Taraf gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Dindar, Gördüğüm kadarıyla orada terör örgütünün olmadığı, oradaki insanların kaçakçı oldukları her halükârda belli oluyordu dedi.
Dindar, şunları söyledi: "Çünkü insanlar kaçmaya çalışmıyorlar. Oysa terör örgütü kaçmaya çalışır böyle bir durumda. Yani kaçakçı oldukları belli."


Malların yüklendiği katırların sayısının kaçakçı köylülerin sayısından fazla olduğuna dikkat çeken Dindar, grubun tek sıra halinde hareket ettiklerini da belirtti.
'GÖRÜNTÜLERDE UYARI FİŞEĞİ GÖRMEDİM'

Dindar, "Olay esnasında, yananlardan da biliyoruz, birbirlerine sarılmış olan insanlar var. Karşılık yok, silah yok, çatışma yok. Bunlar, kaçakçılığı gösteriyor" dedi. Dindar ayrıca, görüntülerde izlediği kısımlarda, bombalama eyleminden önce köylülerin, askerler tarafından uyarıldıklarını ve aydınlatma fişeklerinin atıldığını görmediğini belirterek, "Bunlar söylemlerde var ama görüntülerde görmedim" diye konuştu. Önceden olsa 'Çatışmada öldürüldüler' denebilirdi.
ÖNCEDEN OLSA ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜLER DENİRDİ

Uludere'ye yaptığı son ziyarette köylülerle ve yetkililerle bir araya geldiğini ifade eden Dindar, bölge milletvekili olarak olayın takipçisi olacağını söyledi. Köylülerin eskiye nazaran daha az kırgın olduklarını belirten Dindar, İçişleri Bakanlığı'na bağlı sivil müfettişlerin Şırnak'ta askeriyede de inceleme yaptığını söyledi. Dindar, "Önceden olsa çatışmada öldürüldüler denebilirdi ama bu kez böyle bir şey yok" dedi.
"HESABINI ÖDEYECEKLER"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan ve yarın akşam bölgeye gidecek olan uludere alt Komisyonu üyelerinin dönüşünü bekleyeceklerini söyleyen Dindar, Üyeler dönünce, resmin parçalarını tamamlamaya çalışacağız. Makam ve mevkisi ne olursa olsun herkes, hukuk önünde hesabını ödeyecektir diye konuştu.
Uludere Alt Komisyonu üyeleri, yarın akşam bölgeye giderek mağdur ailelerle görüşecek. STK'larla, istihbarat birimleriyle, idarî, mülkî ve askerî yetkililerle de biraraya gelecek olan komisyon, cumartesi günü Ankara'ya dönerek çalışmalarına burada devam edecek. Komisyon, incelemelerini tamamlayınca bir rapor hazırlayarak TBMM'ye sunacak.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, gördü, ne, partili, sunda, uludere, uluderede, vekil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Partili Vekil : Dedemi Ermeniler Zehirledi N999 Haber Arşivi 0 26 Aralık 2011 16:08
AK Partili vekil vefat etti Cemalizim Haber Arşivi 3 29 Ekim 2011 11:34
İki Partili Sistem JB Genel Paylaşım 1 31 Ocak 2011 17:07
Yiğit Bulut \ X partili, Y partili ayrımı kalmadı, tek soru var Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Ağustos 2010 16:51