IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2012, 21:36   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bankalar Artık SMS'den de Ücret Alacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bankalar, internet bankacılığına girişte onay kodu olarak müşterilerinin cep telefonlarına gönderdiği mesajlardan artık ücret alacak..2010 yılı başında BDDK tarafından yayınlanan Bankalarda Bilgi Sistemleri Yönetiminde Esas Alınacak İlkeler Tebliği'nin yürürlüğe girmesiyle interaktif bankacılık kanallarında iki faktörlü kimlik doğrulama zorunlu hale geldi.

Bu nedenle internet şubesine girişte sadece kullanıcı kodu ve parola yeterli değil. İnternet bankacılığında işlem yapabilmek için kullanıcı kodu ve paroladan sonra cep telefonunuza SMS olarak gönderilen şifreyi de girmeniz gerekiyor.

'Mobil onay kodu' olarak da tanımlanan kısa mesajın yanı sıra her banka tarafından farklı şekilde adlandırılan ve ileri güvenlik aracı olarak kabul edilen Şifrematik, Cep Anahtar gibi uygulamalar da var. Bunlar belli bir ücret karşılığında müşterilere satılıyor.
BANKALAR MALİYETİ HAFİFLETMEK İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞINDA..
Ancak Türk bankacılık sektörünün geneline bakıldığında alternatif dağıtım kanallarında işlem yapan müşterilerin büyük çoğunluğu SMS olarak iletilen ücretsiz mobil onay kodunu kullanıyor. Bankalar açısından ise SMS ile şifre gönderiminin maliyeti giderek kabarıyor. Bu yüzden bankalar şimdi bu maliyeti hafifletmek için çözüm arayışında.

Bazı bankalar cep telefonuna gönderilen kısa mesajlardan ücret almaya hazırlanırken, bazıları ise Şifrematik, Cep Anahtar gibi uygulamaları yaygınlaştırmak, müşterileri şifre üreten cihazlara teşvik etmek için strateji geliştiriyor.
İLK ADIMLAR ATILDI
Hatta bununla ilgili ilk adımlar atıldı. Türkiye'nin önde gelen özel bankalarından birisinde personelin ileri güvenlik araçları kullanım oranları incelendiğinde, çalışanların yarıya yakınının mobil onay kodunu kullandığı tespit edildi. Banka, komisyon gelirlerinin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi amacıyla ilk aşamada tüm çalışanlarının şifre üreten araçları kullanmalarını teşvik edecek. İkinci aşamada ise banka personeli müşterilerine Şifrematik ve Cep Anahtar gibi güvenlik araçlarını tanıtacak.

Özetle; bankalar kısa mesajla şifre gönderiminin maliyetini hafifletmek için bir yandan bu mesajları 50 kuruşa varan tutarlarda ücretlendirmeye hazırlanırken, bir yandan da önümüzdeki günlerde şifre cihazlarının pazarlamasına ağırlık verecek

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alacak, artık, bankalar, de, smsden, Ücret


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ticari Bankalar Kalemzede İslamiyet 0 14 Temmuz 2011 15:44
Bankalar konutta krediyi düşürdü Lucifer Haber Arşivi 0 10 Şubat 2010 22:42
Okul servisleri artık özel izin belgelerini belediyelerden alacak Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Ekim 2008 11:41