IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2007, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuzey Irak'ı 2. Kez Vurduk




Kuzey Irak'ı 2. Kez Vurduk
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]16 Aralık’ta K. Irak’ı bombalayan Türk uçakları 2. harekátı gerçekleştirdi.

İŞTE
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] HEDEFLERİNE YAĞAN BOMBALAR...

OPERASYONDAN İLK GÖRÜNTÜLER...

SINIRDAN SON GÖRÜNTÜLER

Gündüz yapılan ve 35 dakika süren operasyonda öncelik
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
’nın, Dağlıca’da kaçırılan askerlerin tesliminde gösteri yaptığı Zap Kampı’na verildi. Ayrıca dün, 16 Aralık’ta vurulan noktalarda inceleme yapan Barzani’nin bölgeden ayrılmasıyla gerçekleşen harekát K. Irak yönetimine mesaj olarak algılandı.

TÜRK savaş uçakları, dün Kuzey Irak’taki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kamplarına ikinci hava harekatını düzenledi. Harekatta Zap Kampı, Cemço, Metina, Haftanin ve Hakurk’ta yer alan terörist kamplarının hedef alındığı belirtildi. 35 dakika süren bombardıman, Kuzey Irak’taki yönetimin Başkanı Mesud Barzani’nin 16 Aralık’ta düzenenlenen ilk hava harekátında vurulan bölgede incelemeler yapmasından hemen sonra düzenlendi. Hava bombardımanını, 2 saat kadar sonra Çukurca’da konuşlandırılan birliklerin 15 dakika süren topçu bombardımanı izledi.

Barzani, dün öğle saatlerinde Türk savaş uçaklarının 16 Aralık’taki hava saldırısında bombaladığı bölgede yer alan köyleri gezdi. Köylerin durumunu inceleyen Barzani daha sonra Xaneqa’ya yerleşen köylüleri ziyaret etti. Barzani’nin bölgeden ayrılmasının hemen ardından da Türk Hava Kuvvetleri’nin jetleri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kamplarına ikinci hava operasyonunu düzenledi.

UYDULARA YANSIDI

Operasyon
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nin casus uydular aracılığıyla çok sayıda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’lının Amadiye bölgesi yakınlarında iki ayrı yerde toplandığı bilgisi ve bölgede bir haftadır yoğun faaliyette bulunan Türk istihbarat birimlerinin topladığı bilgilere dayanılarak yapıldı.

Hava harekatına Diyarbakır’da konuşlu ’Atmaca’ ve ’Pars’ olarak bilinen 181 ve 182. filolardaki ’Savaşan Şahin’ F-16’lar ile Malatya Erhaç’daki F-4 2020’ler katıldı. Operasyon gündüz saatlerinde düzenlendiği için bu kez gece görüş cihazlarına ihtiyaç duyulmadı.

HAZIRLIKSIZDILAR

Yapılan değerlendirmelere göre, bayram ve gündüz saatlerinde hava operasyonu beklemeyen teröristler hazırlıksız yakalandı. Türk savaş uçakları Zap kampında teröristlerin karşılık vermeye çalıştıkları 3 uçaksavarı yerle bir etti. Genelkurmay Başkanlığı operasyonu, sonuçlanmasından 2 saat sonra, internet sitesine koyduğu bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’DENDESTEK

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dışişleri Bakanlığı, Washington’un, Türkiye’nin vatandaşlarına yönelik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tehdidine son verme çabalarını desteklediğini bildirdi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa Dairesi sözcüsü Chase Beamer’ın açıklamasında, "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Türkiye’nin, vatandaşlarına yönelen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tehdidine son verme çabalarını destekliyor. Biz, bu yönde bütün diplomatik, askeri ve istihbarata ait vasıtaları kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk savaş uçakları, dün Kuzey Irak’taki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kamplarına 2. hava harekatını düzenledi. Harekatta Zap Kampı, Cemço, Metina, Haftanin ve Hakurk’ta yer alan terörist kamplarının hedef alındığı belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iraki, irakı, kez, kuzey, vurduk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuzey Irak Karıştı Sihir Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 10:13
Kuzey Irak'a müsamaha yok Lucifer Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2010 17:43