IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2012, 13:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşması




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 16. Olağanüstü Kurultay'da partililere ve delegelere seslendi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tüzük dediler, işte tüzük. Seçim diyorsanız onu da yapacağız" dedi.
Kurultayı açmak için kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
Anadolu'nun kültürü ile bizleri buluşturan o güzel figürleri sergileyen o Anadolu Ateşini alkışlayalım. Hoş geldiniz. Büyük bir coşku ile kurultayımızı açıyorum Hayırlı olsun.
Kurultayımızda önce saygı duruşunda bulunacağız, ardından da İstiklal Marşı'mızı okuyacağız. Bize istiklalimiz kazandıran şehitlerimize ve Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.
Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi.

Kurultayımızın başlaması için divanı oluşturmamız gerekiyor ve başkanı seçmemiz gerekiyor. chp 16. Olağanüstü divan başkanlığına Başkanı Adnan Keskin seçildi. Adnan Keskin'in başkan seçilmesinin ardından salonda bir anda kargaşa yaşandı. Bu sırada salona girmek isteyen İsa Gök'ü protesto eden partililer arasında kargaşa yaşandı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu gerginlik üzerine "birşeye inanmanızı istiyorum. Hiç kimse bizi halkın yürüyüşünden engelleyemeyecektir. Özgürlüğü, demokrasiyi ve bağımsızlığı içselleştirmiş olan bir chp her zaman her yerde dimdik ayakta olacaktır" diye tepki gösterdi.
Ardından Divan açık oylama ile oluşturuldu.--CHP chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına "Çoğunluğumuz var. Kurultayı açıyorum" sözleriyle başladı.
Kılıçdaroğlu, Adnan Keskin'in konuşmasının ardından kurultay konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına başladığı sırada kürsü önünde bekleyen İsa Gök'e bir grup partili salonda buluanan çiçkelerden fırlattı. Ve bir anda yeniden kargaşa çıktı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu adeta çılgına döndü. Ve bağırarak "İşte tüzük dediniz tüzük. Seçim diyorsanız onu da yapacağız" diyerek seslendi.

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum, chp Türkiye'nin var olam adıdır. Özgürlüğün adıdır. CHP'li olmak zor çevrelere göre koaly demektir. İmkansız görünen şeylere göre umudun partisidir. chp yiğit insanların partisidir.
CHP, emparyalistlerin analarından emdiği sütü burunlarından getiren bir partidir. chp devlet kuran partidir. CHP'li olamk yurt seven olmaktır. Barıştır, dostluktur, hiç kimseyi ayırmadan kucaklayandır CHP. CHP'li olamk halkın değerleri ile yaşamaktır. O değerlere saygı duymaktır. chp olamk büyüme demektir, azimdir, hırstır.
Cumhuriyet'in üzerinden 2 yıl geçtikten sonra Kayseri'de ilk uçak fabrikasını kurduk. Osmanlı'nın parasını yabancılar basardı. Biz Merkez Bankası'nı kurarak ilk paramızı bastık. Bunları düşünün. Nerede yokmuş dikili bir ağacımız. Ülkeleri demir ağlarla ördük. Kurduğumuz fabrikaları sata sata bitiremeyenler ile sonuna kadar savaşacağız.
Ve chp 2. Dünya Savaşı2na girmedi. Hiç bir çocuğu babasız bırakmadı. 27 Ekim 1947 bu tarihi unutmayın, Merkez bankası açıklama yapıyor, kasasında 176 bin ton altın bulunuyor. Onurlu CHP'liler asla ve asla kul hakkı yemediler. Mustafa Kemal onun için bütün mal varlığını halak adamıştır.
Yolsuzlukalara bulaşmadılar ve bulaşanları direk Yüce Divan'a yolladılar. Bakın CHP'den sonra ne oldu. Marshall Planı kabul ettiler. 8 yılda CHP'nin biriktirdiği 176 bin ton altını bitirerek ülkeyi batırdılar. Buradan Erdıoğan'a sesleniyorum. O tarihini bilmiyor. Siyaset ben topluma nasıl hizmet edeceğim demektir. Nasıl kendimi zengin edeceğim demek değildir. CHP'li olmak Cumhuriyet'in korucusu demokratik olmak demektir. CHP'li olmak demek Mustafa Kemal olmak demektir.
Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı veren Cumhuriyet'i kurdular. Şimdi özgürlüğün ve demokrasiyi getireceğiz. Onun için ilk olarak kendi tüzüğümüzden başlayacağız. Bugün Trük siyasi tarihi için önemli bir gün. Bugün bizim tarihimizinde önemli bir gündür.
CHP'li delegeler iddia ediyorum gelmiş geçmiş en demokratik tüzüğü birazdan huzurunuza getirecektir. Kimse balka bir partinin tüzüğünü merake tmiyor. Çünkü CHP2nin tüzüğü sözde kalmaz.Eksiğimiz olablir. Tamamlayacağız. İşte o tüzük şimdi huzurunuzda.
Kadınalra seçme seçilme hakkını chp getiriyor. Buradan tüm kadınalra sesleniyorum, size seçme seçilme hakkını getiren chp bütün kadınların evidir. Kapımız sizlere sonuna kadar açıktır. Şimdi onlara bir hak daha getiriyoruz. Şimdi ikinici bir devrim daha getiriyoruz. Kadın kotasını yüzde 33 çıkartıyoruz.
Kimseyi öteklileştirmeden, giysisine bakmadan her kadını ama her kadını chp çatısı altında bekliyoruz. Onlara her türlü destei biz vereceğiz. Yeni CHP, nedemek CHP; Kadına daha çok özgürlük, demokrasi ve özgürlük.
Demokrasinin tadını unuttuk. Demokrasinin adını taşıdığı tek bir parti verdır. O da CHP'dir. Biz ateş çemberin geçtik. Demokrsimiz ayaklarımızın altından ağır ağır kayıyor. Özgürlüğümüze sahip çıkmak kadın haklarına sahip çıkmak hepimizin görevi. Eski gömleğimi çıkardım yerine demokrasi gömleğimi giydim diyorlardı. Buradan sesleniyorum demokrasi bir devletin giysisi değil. Gücü ve özgürlüğüdür. Bazı aydınalrımız yazarlarımız Erdoğan'ın kıyafetine bakıp, ahkam kestiler. Şimdi soruyorum size bu mudur demokrasi. Bunun adı postmodern diktatörlüktür.
Türkiye gerçeklerin insafsızca karartıldığı bir yerdir. Böyle bir karanlıkta demokrasi olmaz.
AKP, gençleri düşma oalrak görüyor, bunlar gençlerimizin arasına kin tohumu ekiyor. Hiç kimse unutmasın gençler bu ülkenin sahibidir. Çiftçiye küfür eden, işçinin boğazını sıkan birisinden demokrasi bekleyemezsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti'ninen büyük bölücüsü Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Zamanı gelir, Alevi-Sünni, Türk-Kürt vs. deyip toplumu bölmeye çalışır. Böyle bir insandan Türkiye'ye fayda da gelmez. 30 yıldır devam eden doğudaki sorunu Erdoğan çözmez. Bu sorunun çözüm merkezi CHP'dir.
Erdoğan, diyalogtan barıştan anlamaz. Bu ülkeye barışı getiremez. Bunlar 12 Eylül'ün artıklarıdır. 12 Eylül'de palazlandırlar. Arkalarında babaları Kenan Evren vardır.
Buradan yürekli duran gazeteci arkadaşlarımı saygıyla sevgiyle selamlıyorum. AKP dönemindeki gazetecileri dörde ayırcağız. 1. Hapisteki gazeteciler. 2. Hapise girecek gazeteciler. 3. İşten çıkartılan gazeteciler. 4. Yandaş gazeteciler.
Buradan bütün CHP'li belediyelere sesleniyorum. Dik durun, onurlu durun. Çünkü sizin veremeyecek hesabınız yok. Çünkü siz CHP'lisiniz. Biz rüşvet defterini veriyoruz. Bir inceleme kurulu bile göndermiyorsunuz. Ama İzmir'e 52 polis gönderiyorsunuz. 52 değil 500 polis gönderseniz vız gelir.
Yargıyı siyasallaştırdın. Bizim önümüzde adı fiilen konmamış AKP devleti var. Onun içinde, soyguncular var, kurban parasını yiyenler var. Fitre parasını yiyenler var. Sizler yoksunuz o devletin içersinde.
Her şeyin başı adalettir. Hukukun üstünlüğüdür. Buradan söylüyorum CHO vatandaşına adalaet vaadediyor hukukun üstünlüğünü yok ediyor.
Buradan çağrı yapıyorum, gelin beraber özel yetkili mahkemeleri kaldıralım. Bir demokrasi ayıbını kaldıralım. Türkiye'yi bir ayıptan kurtaralım. Gelin 12 Eylül yasasındaki anti demokrasi maddleri kaldıralım. Şaibesiz bir demokrasi kuralım. Toplantı yasasını değiştirelim. İnsanlar özgürce düşüncelerini söyleyebilsinler. Türkiye'de özgürce düşüncelerini ifade edebilen üniversiteler kuralım. Özel yaşamla ilgili haberle ilgili haberlere izin vermeyelim. O haberleri yapanlara ağız cezalar verelim. Bunlar özgürlük çağrısıdır. Ancak bu çağrılara AKP kulaklarını tıkayacaktır.
Buradan bütün CHP'lilere sesleniyorum, biz görevimizin bilinci içindeyiz. Asla ve asla gücümüzü iç çekişmeler ile geçirmeyceğiz. Onun için beraber yürüyeceksek bu yollarda, halkın sorunları ile ilgileneceğiz. Halka küsmek yok, her şeyi tek tek anlatacağzı. Gerekirse tekrar tekrar analatcağız. Her birimiz Kuavi Milliyeciler gibi halkın araısna gireceğiz.
20 yıl önce tarihin en büyük zalimlerinden biri Dağlık Karabağ'da yaşandı. Kadın çoluk çocuk demeden yüzlerce Azeri vatandaşımız katledildi. Hocali katliamaını unutmadık unutturmayacağız. Mazluma dili sorulmaz. Mazlumun cinsiyeti olmaz. Mazlumun memleketi sorulmaz. Biz mazlumun yanındayız. Zalimin hasmıyım diyor Akif. Biz mazlumun sesi olacağız.
CHP bir umuttur. Nazım'ın bir sözüyle bitirmek isiyorum. Bedel ödemeden korkmayacağız, kaçmayacağız. Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkartacağız karanlıktan. Bir ağaç gibi özgür ve hürce. Bir orman gibi kardeş ve birlikte yaşayacağız.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Şubat 2012, 21:58   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşması




İşte Kılıçdaroğlu'nun Kurultay konuşması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zulme karşı, direnişe davet!Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu saat 10:30 civarında salona girdi. Kılıçdaroğlu'nun girişi sırasına küçük çaplı bir izdiham yaşanırken partililer genel başkanlarına büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Kılıdçaroğlu konuşmaya başlarken, kürsünün önünde bekleyen Mersin Milletvekili İsa Gök ile partililer arasında arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu güvenlik önlemleri üzerine "Arkadaşlar lütfen çekilin. Beni CHP’lilerden korumak gibi bir göreviniz olmamalı" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından dikkat çeken bölümler şöyle:

-Bu kurultayda hiç kimsenin kurultayın huzurunu bozmaya hakkı ve yetkisi yoktur.Tüzük dediler işte tüzük, seçim diyorsanız onu da yapacağız. Tek bir şeye inanıyorum başarının temel koşulu gücünü halktan almaktır.

-Diyorlar ki CHP'nin bu ülkeye bir dikili ağacı yoktur. Bu ülkede ilk uçağı kim yaptı? Sen şimdi yapabilir yor musunuz? İlk denizaltıyı kim yaptı bu ülkede? 1940'da Osmanlı'nın borçları son kuruşuna kadar ödendi. Kim ödedi? CHP ödedi.

-CHP 2. Dünya Savaşı'na girmedi, birilerinin dolduruşuna gelmedi kimsenin çocuğunu babasız bırakmadı.

'CHP YABANCILARA EL AÇMAYAN PARTİDİR'

-22 Eylül 1947, Merkez Bankası'nın açıklaması 176 ton kasamızda altın var diyor. İşte CHP budur. CHP yabancılara el açmayan bir partidir.

-CHP'li olmak kolay bir şey değildir, CHP'li olmak devrimci olmak demektir. Çağ değiştirecek kudrete sahip olmak demektir. İşte bu yüzden CHP'li olmak kolay değildir. Yani özetle CHP'li olmak demek Mustafa kemal olmak demektir.

-Şimdi özgürlüğün ve demokrasinin devrimini yapmak zorundayız. Bunun için de ilk önce CHP'den başlayacağız. CHP'nin tüzüğünü demokratik, özgürlükçü bir tüzük yapacağız. Demokrasiyi kendi içimizde yapacağız ki ülkemiz için de isteyelim. İşte bu yüzden bugün bizim partimiz için de ülkemiz için de önemli bir gündür. Bu tüzük gelmiş geçmiş en demokratik tüzüktür.

-Türkiye'deki bütün kadınlara sesleniyorum. Size seçme ve seçilme hakkını veren CHP sizlerin evinizdir. Kapımız onlara sonuna kadar açıktır. Şimdi onlara bir hak daha getiriyoruz. Yüzden 33 kota. Ben kadınlara güveniyorum. Biz sizin için mücadele ediyoruz kadınlar da edecekler.

-Bu yüzden parlamentoya gelen 4+4+4 kesintili eğitim tasarısına karşı çıkacağız.

'YENİ CHP KADINLARA, GENÇLERE İNANMAK DEMEK'

-Yeni CHP ne demek? İşte yeni CHP bu demek. Kadınlara, gençlere inanmak demek.

-Demokrasiyi hayatı boyunca bir küfür rejimi olarak görenlerden demokrasi beklenebilir mi? Özgürlük beklenebilir mi? "Eski gömleğimi çıkardım, yerine demokrasi gömleği giydim" dedi. Bazı aydınlar da bunu gerçekçi bulduğunu söyledi. Buradan sesleniyorum. Demokrasi, bir devletin giysisi değil, bir devletin ruhudur.

-Geldiğimiz noktaya postmodern diktatörlük diyoruz.

-TBMM'de CHP'nin konuşmaması için tüzük değiştiriyorlar. Direniyoruz üzerimize saldırıyorlar. Yargı ise siyasi otoritenin elinde. Bir yargıç, bir savcı AKP'nin beğenmediği bir karar alırsa sadece beş dakikada görevden alıyorlar.

-Bu nasıl demokrasi, konuşun diyorlar ama sadece benim gibi konuş, düşün ama sadece benim gibi düşün diyorlar.

-Gençler akıl almaz suçlamalarla cezaevinde tutuluyor. Bu gençler neyle suçlanıyorlar biliyor musunuz, çantasında yumurta taşımak, 1 Mayıs'a katılmak, 8 Mart Emekçi Kadınlar gününe katılmak, YÖK'ü protesto etmek...

'CHP İKTİDARINDA YÖK'Ü TUZLA BUZ EDECEĞİZ'

-Halkın iktidarında, CHP iktidarında o YÖK'ü yıkacağız tuzla buz edeceğiz.

-Deniz Gezmiş'i anan gençlere ceza veriliyor. AKP gençleri düşman olarak görüyor, bunlar gençlerimizin arasına kin tohumu ekiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük bölücüsü Recep Tayyip Erdoğan'dır.

-AKP'nin hedefi CHP'li belediyeler. Her CHP'li belediyeye müfettiş gönderdiler.

'HIRSIZLAR, ERDOĞAN'LA ARKADAŞLIK KURABİLİRSİNİZ'

-Devletin temeli adalettir. Recep Tayyip Erdoğan, devletin temelini çatırdatıyor. Buradan halkı soyan bütün hırsızlara seslenmek istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan'la arkadaşlık kurabilirsiniz. Ne savcı dokunur size ne de yargıç.

-Buradan çağrı yapıyorum, gelin beraber özel yetkili mahkemeleri kaldıralım. Türkiye'yi bir demokrasi ayıbından kurtaralım.

-Gelin 12 Eylül yasalarını kaldıralım. Gelin milli iradenin Meclise tam anlamıyla yansıması için seçim barajını kaldıralım.

-20 yıl önce bugün çoluk çocuk demeden yüzlerde Azeri kardeşimiz katledildi. Buradan CHP'liler olarak kalbimiz Azeri kardeşlerimizle beraberiz. Hocalı'yı unutmadık unutturmayacağız.

- Hiçbir partiye bu kadar devrim yapmak nasip olmamıştır. Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağız!

-Deniz Gezmiş'i anan gençlere ceza veriliyor. AKP gençleri düşman olarak görüyor, bunlar gençlerimizin arasına kin tohumu ekiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük bölücüsü Recep Tayyip Erdoğan'dır.

- Postmodern dikdatörlüğe karşı buradan direniş çağrısı yapıyorum

 

 

Etiketler
kemal, konuşması, kurultay, kılıçdaroğlunun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 21 Şubat 2012 21:18
Kılıçdaroğlu'nun Son Grup Konuşması N999 Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 15:02
Kılıçdaroğlu'nun Kurultay Çalımı N999 Haber Arşivi 0 30 Ocak 2012 10:15
Kılıçdaroğlu'nun Ankara Konuşması N999 Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 18:47
Kılıçdaroğlu Kurultay salonunda Lady Haber Arşivi 5 23 Mayıs 2010 17:37