IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2012, 11:03   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sığınma Talebinde Bulundu Mu?




Suriye'deki iç savaş, birinci yılını geride bırakırken dün Şam'da kritik bir zirve gerçekleşti.
Suriye'de birinci yılını geride bırakan şiddet olaylarında ölü sayısı katlanarak artarken başkent Şam'da Birleşmiş Milletler (BM)-Arap Birliği ortak özel temsilcisi Kofi Annan'ı kabul eden Devlet Başkanı Beşşar Esed yine aynı bahanelere sığındı.

Suriye'de yaşananlarla ilgili haberleri 'hayalî' olarak nitelendiren ve "Kaosu yaymak için uğraşan teröristler var oldukça siyasî diyalog, başarılı olamayacak" diyen Esed, Annan'ın "Muhaliflerle görüş" önerisini reddetti.

Annan'ın, sivil halka insanî yardım ulaştırılması konusundaki önerisini ise şartlı kabul eden Esed, yardımın; Türkiye veya başka bir komşu ülkeden değil Suriye'nin Akdeniz'deki limanlarından ulaştırılması durumunda kabul edileceğini söyledi.

Annan ise Esed'e, ülkede istikrarın sağlanması için diplomatik diyalog konusunda Suriye hükümetiyle çalışmak istediğini söyledi. Şam'ın ardından Türkiye'ye geçecek olan Annan'ın çantasında Suriye için çözüm planının olması bekleniyor.

LAVROV'A YUMURTA ATTILAR

Öte yandan Cihan Haber Ajansı'na konuşan Suriyeli bir diplomat, eşi İngiliz vatandaşı olan Esed için İngiltere'den sığınma talebinde bulunulduğunu öne sürdü. Aynı kaynak, İngiliz makamlarına ulaşan talebin, Esed'in kurmayları tarafından 4 ay önce yapıldığını ve bu bilgiyi, bir İngiliz büyükelçiden aldığını söyledi.

Diğer taraftan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Mısır'da Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katıldı. Suriyeli muhalifler, Lavrov'un makam aracına yumurta ve ayakkabı fırlattı. Saldırıdan kılpayı kurtulan Lavrov, toplantıda "İnsanî yardımların Suriye'ye girmesini ve şiddetin durdurulmasını derhal sağlayacak bir misyon oluşturulmalı. BM Güvenlik Konseyi'nde yeni kararın kabul edilme ihtimali oldukça yüksek" diye konuştu. Katar ise askerî müdahale talebini yineledi.

RUSYA 5 MADDEDE UZLAŞTI

Arap Birliği ile Rusya, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulacak 5 maddelik bir plan üzerinde anlaşmaya vardı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de iki tarafın da şiddete son vermesini, Suriye'ye dış müdahale seçeneğinin gündemden düşürülmesini, BM Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın çabalarının Suriyeli tüm taraflarca desteklenmesini ve Suriye halkına yardım yapılmasını içeren plan konusunda Arap Birliği ile görüştüklerini bildirdi.

Lavrov, Suriye rejimiyle muhalefet arasındaki diyalog sürecini Rusya'nın destekleyeceğini bildirdi. Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genelindeki operasyonlarda dün 33 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bulundu, mu, sığınma, talebinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşşar Esad sığınma talep etti PassioN Haber Arşivi 0 10 Mart 2012 18:30
Sağlıkçı Sığınma Evi İstiyoruz System Sağlık Köşesi 0 10 Eylül 2011 21:33
Devrik liderden sığınma isteği Dilara Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 16:13