IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 02:25   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aa'nın Türkiye Sergisi Saraybosna'da




Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Anadolu Ajansı, yaklaşık 100 yılı bulan habercilik serüveni içinde Türkiye'de en güvenilir haber ajansı olma unvanını elde etmiştir" dedi.

"Anadolu Ajansı Fotomuhabirlerinin Gözüyle Türkiye Sergisi", Saraybosna Türk Kültür Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Saraybosna'da üç hayırlı adım attıklarını söyleyerek, Anadolu Ajansının Balkanlar Bölge Müdürlüğü ve Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayınının başlamış olmasına değindi. Anadolu Ajansının dünyanın en prestijli haber ajansı olma yolunda planlarını yaptığını ve bugün ilk adımını Bosna'da attığını kaydeden Bozdağ, AA'nın Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayınının, hem Bosna Hersek hem Balkanlar hem de Türkiye üzerinden dünyaya sağlıklı ve güvenilir bir yoldan ulaşacağını kaydetti.

Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Habercilikte objektif olmak esastır. Meslek ilkelerine uymak esastır. Ama pek çok haber ajansının bunları ihlal ettiğine de hep birlikte şahit oluyoruz. Gerçeklerin başkalaştırılarak insanların bilgisine sunulması, insanların gerçekler hakkında yanlış bilgiye ve yanlış kanaate sahip olmasına neden olur. O nedenle bütün dünyanın, haberi bozmadan olduğu gibi alan ve olduğu gibi aktaran objektif bir fotoğrafçı anlayışı ile gördüğünü nakleden haber ajanslarına ciddi anlamda ihtiyacı var."

"Anadolu Ajansının yaklaşık 100 yılı bulan habercilik serüveni içinde Türkiye'de en güvenilir haber ajansı olma unvanını elde ettiğini" ifade eden Bozdağ, AA'nın bunu "dürüst habercilik" ile kazandığını belirtti. Bekir Bozdağ, AA'nın Balkanlar Bölge Müdürlüğü ile Bosnalıların sesinin çarptırılmadan doğru bir şekilde dünyaya ulaştırılacağını söyledi. Bozdağ, AA'nın bu atılımının Bosna Hersek ile ilişkilere haberleşme alanında katkı sağlayacağını da kaydetti.

Bugün attıkları diğer iki önemli adımın, TİKA'nın 'Yüz Mektep Projesi' ve AA'nın fotoğraf sergisi olduğunu belirten Bozdağ, sergi ile Türkiye'yi Bosnalıların ayağına getirdiklerini belirtti.

-"Güzellikleri görmek için ülkemize gelin"-

Törende konuşan Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de bugünün kendileri için çok mutlu bir gün olduğunu, Anadolu Ajansı olarak dünyanın en önemli ajansı olma yolunda attıkları ilk adımın Saraybosna'da gerçekleştiğini ifade etti.

İlk yurt dışı bölge müdürlüğünü ve ilk yabancı dilde yayını Saraybosna'da açtıklarını kaydeden Öztürk, Türkiye'den, Bosna'dan ve dünyanın farklı yerlerinden tebrikler aldıklarını söyledi.

Açtıkları fotoğraf sergisine de değinen AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Burada Türkiye'nin güzelliklerini göreceksiniz, bu güzelliklerin sizleri beklediğini lütfen bilin ve en kısa sürede bu güzellikleri görmek için ülkemize gelin. Ülkemize geldiğinizde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz çünkü biz burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ise Türk Kültür Merkezi'ni kendilerine kazandıran büyükelçilere teşekkür ederek, sert geçen kış günlerinde açılan serginin kendilerini ısıttığını söyledi.

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi.

Serginin açılışında Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, eski Genelkurmay Başkanı Cemal Nayetoviç, Kayıplar Arama Enstitüsü Başkanı Amor Maşoviç, Travnik Müftüsü Nusret Abdibegoviç, Mostar Müftüsü Seyid Smaykiç, Konyic Belediye Başkanı Emir Bubalo, Amerikan Üniversitesi Başkanı Denis Prciç, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmi Ünlü, Burç Üniversitesi Rektörü Hüseyin Padem, Ziraat Bankası Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş, çok sayıda yazar ve medya yöneticisi ile diğer davetliler hazır bulundu. - SARAYBOSNA

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aanın, saraybosnada, sergisi, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Minyatür Türkiye Sergisi: Miniaturk. (Resimler) Sevda Kültür ve Sanat 6 18 Şubat 2011 18:44
Türkiye'nin ilk sinema sergisi. Lee Kültür ve Sanat 1 16 Kasım 2007 02:26