IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2012, 21:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Survivor Adası'ndan gelip 500 bin lira çaldılar




Dominik Cumhuriyeti'nden gelen yabancı uyruklu kişiler 500 bin TL'lik soyguna imza attı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Fatih'de 2 hafta önce 500 bin TL'lik altının çalındığı soygunu Survivor Adası olarak bilinin Dominik Cumhuriyeti'nden 3, Kolombiya'dan gelen 9 yabancı uyruklu kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 2 Türk'ünde aralarında bulunduğu soyguncuların karayolu ile Yunanistan'a gitmek isterken polisin kendilerini takip ettiği şüphesiyle, altınların bir kısmını Meriç Nehri kenarına gömdükleri ortaya çıktı. Edirne ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla yakalanan soyguncuların kaçak göçmen ticareti yaptığı tespit edildi. Aynı operasyonda yakalanan 19 kaçak göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Fatih Silivrikapı Mahallesi Meyveci Sokak üzerinde kuyumcu kuryeleri Murat A. ile Orhan E. 2 hafta önce kimliği belirsiz kişilerce darp edilip soyuldu. Soyguncular 500 bin TL değerindeki 5 kilo 688 gram altını alıp kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri kuryelerin, atölyeden çıkışları ve olayın gerçekleştiği noktaya kadar ki araçla geçişlerini görüntüleyen çevredeki güvenlik kamera ve MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. Güvenlik kamera görüntülerinde 2 kuyumcu kuryesinin peşine 2 şüpheli araç takıldığı olayın gerçekleştiği noktaya kadar takip ettiği ve maske takıp silahlarını çıkartarak gasp olayını gerçekleştirdiği belirlendi. iki aracı daha sonra Zeytinburnu'nda park eden soyguncuların bir taksiye bindikleri ortaya çıktı. TEspit edilen plakalardan yola çıkan polis otomobillerin Venezuella uyruklu yabancı kişilerce kiralandığırı tespit etti. Ancak kimlikler sahte çıktı. Bunun üzerine gaspçıların gerçek kimlik bilgilerine ulaşıldı.
Survivor adasından ve Kolombiya'dan gelmişler

Gaspçılardan 3'ününSurvivor Adası olarak bilinen Dominik Cumhuriyeti'nden 9'unun ise Kolombiya'dan geldikleri tespit edildi. Bu kişilerin tüm bağlantılarını incelemeye alan polis mahkeme kararı ile teknik takip başlattı.


Telefonda şifreli konuştular "Annemiz öldü. Gömelim"

Zanlıların İstanbul'da 2 Türk vatandaşı ile bağlantısı olduğu belirlendi.Kolombiya uyruklu Jozep E. ve Juan M.'nin soygunu gerçekleştiren kişiler olduğu öğrenildi. 10 günlük takip sonucunda çete liderlerinin de aralarında bulunduğu 4 gaspçının, kaçak göçmen olarak yurt dışına kaçırmaya çalıştıkları 4 kişi ile Yunanistan'a doğru 2 ayrı araçla yola çıktığı takibe takıldı. Sınır kapısına doğru yol alan gaspçılar takip edildiklerini anlayınca, telefonla birbirlerini arıyarak "Annemiz burada öldü. Annemizi burada gömelim. Öyle gidelim" diye konuştu. Ardından da 2 kilo 600 gram altını Meriç Nehri Kıyısına gömdü. Sınır kapısına ulaşılmadan başlatılan operasyonda 4 çete üyesi ve 4 kaçak göçmen yakalandı. Zanlıların Meriç kıyısına gömdükleri 2 kilo 600 gram altın ele geçirildi.
14 kişi olaya karışmış

Eş zamanlı operasyonda İstanbul'da ise aralarında 2 Türk'ün bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 35 kişiden 14'ünün soygun olayına karıştığı tespit edildi. Gözaltına alınanlardan 19'unun kaçak göçmen olduğu bildirildi. Kaçak göçmenler sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. İstanbul'da bulunan zanlıların evinde yapılan aramada ise diğer altınlar bulundu.
Biri okulda yönetici

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan soruşturmada zanlılar ile ilgili ilginç ayrınıtlar elde edildi. Çetenin lideri Jozep E. ve Juan M.'nin Yunanistan'a sahte pasaportla geçtikleri, gerçek pasaportları ile cep telefonlarını ise kargoyla bu ülkeye gönderdikleri ortaya çıktı. Bunun üzerine polis, kargo firmasına kargoların tekrar İstanbul'a getirilmesi için talimat yazdı. Araştırma da zanlılardan Wilson L.D.'nin Kolombiya'da bir okulda yönetici olduğu belirlendi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
500, ağasından, bin, çaldılar, gelip, lira, survivor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
250 bin lira masraflı yüz naklinde doktorlara 50 lira PassioN Haber Arşivi 0 28 Şubat 2012 21:13
Kırkpınar Ağası'ndan Kılıçdaroğlu'na Sitem. Düş Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2011 00:18