IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2012, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hükümetin 6 aşamada dershaneleri bitirme formülü




Atılması planlanan 6 radikal adımla dershaneler devre dışı bırakılacak..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Seul yolunda "Dershaneler kapanacak" sözleriyle duyurduğu yeni sistem, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 modeliyle gerçekleşecek.
4+4+4 sonrası beklenen gelişmeler şöyle: Liseler ve üniversiteler kalitede eşitlenecek, lisede olgunluk sınavı olacak, özel okullar ve mesleki eğitim teşvik edilecek, üniversite sınavı randevuyla yapılacak. Eğitimde verilecek 6 radikal kararla dershaneye ve sınava ihtiyaç ortadan kalkacak. Yeni modelde dershaneler yasaklanmayacak ancak öğrencileri seçen ve eleyen sistem ortadan kalkacağı için dershaneye ihtiyaç da kalmayacak.
İŞTE O 6 AŞAMA

LİSELER KALİTEDE EŞİTLENECEK

4+4+4 yeni eğitim modelinde öğrenciler Anadolu ya da Fen lisesine hazırlanmak zorunda kalmayacak. Çünkü tüm liselerde isteyen öğrenciler için Fen, Sosyal Bilimler, Matematik, Spor ve Müzik gibi ağırlıklı eğitim için paket dersler bulunacak. Her lise bir Fen Lisesi ya da Anadolu Lisesi seviyesinde olacak.


LİSELERE OLGUNLUK SINAVI GELECEK

Liseye başlamak için SBS yerine lise bittiğinde öğrencilere Olgunluk Sınavı gelecek. Ancak bu sınavda öğrencilerin lise öğrenimleri boyunca aldıkları eğitime ilişkin sorular sorulacak. Bu şekilde, bir sınav da kitlesel olarak öğrencileri özel ders ya da dershaneye yönetmeyecek. Ortaöğretim Başarı puanı ve Olgunluk Sınavı puanlarıyla birlikte öğrenciler üniversiteye başvurmaya hak kazanacak.
ÖĞRENCİLER MESLEKİ VE TEKNİK DERSLERE YÖNLENDİRİLECEK

*Ortaöğretimde başlayan ilgi ve yeteneğe göre seçmeli dersler lisede öğrencileri mesleki ve teknik eğitime yöneltebilecek. Bu kapsamda öğrenci başına teşviklerle özellikle meslek teknik eğitimleri iş sektörünün taleplerini karşılayacak. Meslek ve Meslek Teknik eğitimden mezun olan öğrenciler, akademik bir üniversite eğitimi yerine iş hayatına başlayabilecek ve aynı zamanda sınavsız önlisans eğitimi alabilecek. Mesleki eğitim mezunlarıyla, üniversite mezunlarının iş fırsatları ve iş bulduktan sonraki ücret farklılıkları arasındaki makas daraltılacak. Mühendis ile tekniker maaşları arasında uçurum olmayacak.
BÜYÜK DERSHANELER OKULA DÖNÜŞECEK

Bazı büyük dershane sahiplerinin özel okulla dönüşme taleplerini dile getiren Başbakan Erdoğan, özel okulların desteklenmesine de sıcak bakıyor. Özel okullarla okul ihtiyacının azaltılmasını hedefleyen hükümet, özel okullara özel teşvikler getirecek. Devlet okullarına sunulan imkanlardan özel okulların da yararlanmasıyla, özel okul işletmeciliği öğrenci bulmakta zorlanan dershaneler için cazip hale gelecek.
ÜNİVERSİTELER ARASI KALİTE FARKLARI AZALTILACAK

Üniversiteler arasında kalite farkı azaltılması yönünde çalışmalar yapılacak. Üniversiteler, A-B-C şeklinde seviyelere ayrılacak. Her üniversitenin bir sonraki seviyeye çıkabilmesi için hedefler gösterilecek. Üniversiteler arası kalite farklılıkları azaltılacak önlemler alınacak.
ÜNİVERSİTE SINAVI TEK AŞAMAYA DÜŞÜRÜLECEK

üniversite sınavı da iki aşamadan tek aşamaya düşecek. Lisede yapılan Olgunluk Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı'na başvurabilecek. Öğrencinin ortaöğretim başarı puanı ve Olgunluk Sınavı puanının ortalaması alınarak Lisans Yerleştirme Sınavı yapılacak. İlerleyen zamanda öğrencileri aynı gün sınav yapmayıp randevu sistemiyle sınav yapılacak. Uluslararısı IB, SAT gibi sınavlarla üniversitelere öğrenci alınacak.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
6, aşamada, bitirme, dershaneleri, formülü, hükümetin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İki Aşamada Gardırobunuzu Yenileyin Liaaa Ev Dekorasyonu 0 24 Mart 2012 16:10
İnsanlar bu aşamada farelerle de bir! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Kasım 2011 09:55
Ankara Dershaneleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 01:39
İşte hükümetin yeni cemevi formülü Aze Haber Arşivi 0 19 Kasım 2010 19:51
Maltepe Dershaneleri | Fizik | 6.5 mb | PDF AngeLus Ödev ve Tezler 0 27 Mart 2010 14:49