IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2012, 17:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tüm yurt savaş alanına döndü!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ve Marmara Bölgesi kuvvetli fırtınaya teslim oldu.

Ankara'da etkili olan fırtına bir çok binanın çatısının uçmasına, ağaç ve direklerin devrilmesine neden olurken, Ankaralılar fırtına nedeniyle yolda yürümekte zorlandı.

Türkiye'nin bir çok bölgesinde etkili olan fırtına başkenti de vurdu. Öğle saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle bir çok binanın çatısı uçtu. Levhaların söküldüğü ve direklerin devrildiği fırtınada vatandaşlar yürümekte bile zorlandı. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde de şiddetli rüzgar nediniyle Mogan gölünde dev dalgalar görüldü. Göl kenarında gezmek isteyen vatandaşlar uçma tehlikesi yaşadı. Mogan gölündeki sazlıklar da şiddetli rüzgar nedeniyle koparak kıyıya sürüklendi. Ankara'da fırtına nedeniyle şu ana kadar can kaybı yaşanmazken, yaralananlar olduğu öğrenildi.

Fırtına Muğla'yı vurdu
Muğla ve ilçelerinde kuvvetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Rüzgarın hızı zaman zaman saatte 80 kilometreye ulaştı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösteriyor. Rüzgar, güney ve batı yönlerden yer yer fırtına şeklinde esiyor. Fırtına nedeniyle Muğla'da çok sayıda iş yerinin tabelaları düştü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait çadır spor salonunun çatısındaki brandalar uçtu. Sürücüler ve vatandaşlar, fırtına ve yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

Marmaris ve Bodrum

Marmaris'te sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönünden esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına, ilçede çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu. İş yerlerinin büyük kısmının açılmadığı Marmaris'te, işe gitmek zorunda kalanlar ise rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti.
Marmaris Otogarı'nda kırılan ağaç dalları, enerji nakil hatlarına zarar verdi. İtfaiye ekipleri ve elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin yaptığı çalışmayla ağaçlar kaldırılırdı. Siteler Mahallesi'nde kırılarak yola düşen büyük bir dal nedeniyle sokak uzun süre trafiğe kapalı kaldı.
Dalga boyunun 5 metreyi bulduğu ilçe sahillerinde, Azmak Deresi'ndeki balıkçı tekneleri batma tehlikesi geçirdi. Yat limanında tekneleri bulunan denizciler de zor anlar yaşadı.Yükselen dalgalar nedeniyle yat limanındaki restoran ve kafelerin içi suyla doldu. Fırtına ve dalgalardan çok sayıda masa, sandalye ve reklam tabelası zarar gördü.
Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesi Yalı Mahallesi'ndeki bazı telefon direkleri devrildi. Ortakent Yahşi sahilindeki bir iskele ise fırtına nedeniyle yerinden sökülerek karaya sürüklendi. Limanda demirli bulunan 3 balıkçı teknesi battı, 10 teknede ise maddi hasar meydana geldi. Tekne sahipleri bölgeye gelerek zarar gören teknelerini kurtarmaya çalıştı. Büyük hasar oluşan tekneler demirli bulundukları yerden çıkartılarak kamyonete taşındı.

Elektrik trafosunda yangın çıktı

Ortaca, Yatağan, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan ve hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı.
Ortaca'da sabah saatlerinde başlayan rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi. Yola devrilen ağaçlar, trafiğin aksamasına neden oldu. İlçeye bağlı Eskiköy'de bulunan bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından trafoda onarım çalışmalarına başlandı. Dalaman'da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz'de ise demirli bir tekne battı.
Yatağan ilçesinde fırtına nedeniyle elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı bölgelere elektrik verilemiyor.

ŞİDDETLİ LODOS SEBEBİYLE MOTOSİKLET ŞARAMPOLE YUVARLANDI
Denizli'de, sabah saatlerinde etkili olan rüzgar ve kısa süreli fırtına vatandaşlara zor anlar yaşatırken, Çal ilçesinde şiddetli rüzgar sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole uçan motosikletin sürücüsü öldü.

Saatteki hızı 40 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar sebebiyle vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı. Öğle saatlerine kadar süren şiddetli rüzgar öğleden sonra etkisini yitirirken, yerini kısa süreli yağmura bıraktı.

Çal ilçesine bağlı Kaplanlar köyünde İsmail Karagönlü (28), 20 NE 197 plakalı motosikletiyle seyir halindeyken şiddetli rüzgar sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından İsmail Karagönlü'nün cenazesi otopsi yapılmak üzere Çal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KONYA'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR
Konya'da etkili olan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor.
Öğle saatlerine doğru etkisini artıran rüzgar nedeniyle merkez Meram ilçesi Meram Yeniyol Caddesi'nde refüjde bulunan bazı ağaçlar kırıldı. Belediye ekipleri kırılan ağaçları yol kenarına alırken, devrilme tehlikesi olan ağaçların bulunduğu yerlerde yolun tek şeridi ulaşıma kapatıldı. Konya'nın çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında da ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Hızı saatte 70 kilometreyi bulan rüzgarla birlikte oluşan kum fırtınası ulaşımı olumsuz etkilerken, trafik kazaları meydana geliyor.

VİLLANIN ÇATISI OKUL BAHÇESİNE UÇTU: 1 YARALI
Yalova'da şiddetli lodos nedeniyle uçan çatı, okul bahçesindeki kantine çarptı. Bahçede bulunan öğrencilerden biri yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Yalova'da aniden etkili olan lodos hayatı felç etti. Şiddetli lodos sebebiyle vatandaşlar yürümekte zorlanırken, birçok evin de çatısı uçtu. Fırtına sırasında Özden Mahallesi Yeşilkent'te bulunan bir villanın çatısı da uçtu. Villanın hemen yanında bulunan Sabri Aytaç Süs Bitkileri Meslek Lisesi'nin kantin bölümüne çarpan çatı maddi hasara yol açtı. O sırada okulun bahçesinde bulunan 10-A sınıfı öğrencisi Veysi Soğuk ise çatıdan düşen tahta parçasının çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Yalova'nın en lüks muhitlerinden Paşakent Mahallesi'nde de birçok konutun çatısının uçtuğu bildirildi.

BURSA'DA ŞİDDETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
Bursa'da aniden çıkan şiddetli fırtına hayatı felç etti. Fırtınaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ayakta durmakta güçlük çekerken, çok sayıda iş yerinin camları kırıldı, tabelalar devrildi. Kent merkezindeki bir trafoda çıkan yangın sebebiyle şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 13.30 sıralarında başlayan fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Haşim İşcan Caddesi'nde toz bulutuyla kaplanan Toplu Konut inşaatında çalışan işçiler, fırtına sebebiyle kendilerini atacak kapalı bir mekan aradı.

Fırtınadan etkilenen çocuklar ve kadınlar ayakta güçlükle durabilirken, bazı vatandaşlar ise tutunacak sabit cisim aradı. Fırtına sırasında kent merkezinde çok sayıda iş yerinin camı kırıldı, tabelalar devrildi, ağaçlar yıkıldı.

Şehreküstü'ndeki trafo yangınına ise itfaiye ekipleri anında müdahale etti. Yangın sebebiyle kent merkezinin büyük bölümüne elektrik verilemezken, fırtınadan yarım saat sonra başlayan yağmurla birlikte gökten adeta çamur yağdı.

AFYONKARAHİSAR'DA FIRTINA
Afyonkarahisar'da, kuvvetli fırtına nedeniyle kentte yaşam olumsuz etkilendi. Saatte hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar yıkıldı, yıkılan elektrik direkleri nedeniyle kentte zaman zaman elektrik kesintisi yaşandı. Akşam saatlerinde kendisini hissettirmeye başlayan fırtına nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken yollara düşen tabela, levha, ağaç dalları nedeniyle zaman zaman ulaşım aksadı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin çatısı fırtınadan nasibini aldı. Çatının bir bölümü fırtınadan etkilenirken çöken çatı altında kalan olmadığı belirtildi. Göçen çatının bazı malzemeleri ise çevreye yayıldı. Fırtına geçinceye kadar çatının kaldırılması için bir çalışmanın yapılamayacağı belirtildi. Hayvan hastanesinin yakınında bulunan şantiye işçileri ise üniversitenin alt yapısı için çalışma yaptıklarını söyledi.

FIRTINA AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ
Bartın'da, saatteki hızı 60 kilometre olan fırtına ağaçları kökünden söktü. Bartın merkez Yukarı Çarşı caddesinde bulunan Bartın Sağlık Müdürlüğü binasının arka bahçesinde bulunan 100 yıllık ıhlamur ağacı fırtınaya yenildi. Ihlamur ağacı kökünden devrildi. Büyük bir gürültü ile yıkılan ıhlamur ağacı, sağlık müdürlüğü çalışanları ve çevredeki vatandaşları korkuttu. Fırtına sebebiyle kent merkezinde bir çok ağaç yıkıldı. Fırtına sebebiyle oluşan ses de vatandaşları tedirgin etti. Yıkılan ağaçlar ve kopan dallar belediye ekipleri tarafından yollardan kaldırıldı.

ZONGULDAK'TA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU
Zonguldak'ı kar ve selden sonra şimdide fırtına vurdu. Fırtına bir evin çatısını uçururken, çatı katında bulunan yaşlı bir kadın ve yoldan geçen dört öğrenci son anda faciadan kurtuldu.

Zonguldak'ın Elvanpazarcık beldesi Elvan Mahallesi'nde sabah saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle Meryem Kabarık'a ait bir evin çatısı uçtu. Evde yalnız kalan ve çatının çökmesi esnasında çatı katında bulunan Meryem Kabarık, çatıdan kopan ve savrulan parçalardan güçlükle kurtulduğunu anlattı. Olaydan 10 dakika öncesinde çatının düştüğü yoldan 4 öğrencinin geçtiğini anlatan Kabarık, şöyle konuştu: "Deprem oluyor zannettim. Çok korktum. Olay anında dilim tutuldu. Bir şey konuşamadım. Ne yapacağımı bilemedim. Bende ölecektim, öldüğümü de bilmezdiler. Komşuya gittim zannederler. 10 dakika önce olsa yoldan geçen 4 öğrenci çatı altında kalabilirdi. Ben ne yapardım, çatım yıkılmış ona mı yanayım, çocuklara bir şey olsaydı onun vicdan azabını mı yaşayayım yoksa kendimin de altında kalacaktım onu mu düşüneyim. Aldığım dul yetim maaşıyla taksit taksit yaptırdığım çatının sadece malzemesi 8 bin TL'ye malolmuştu. Usta parasını bile ödeyememiştim. Devlet bana yardım etsin"
Öte yandan aynı mahallede bazı evlerin çatıları ufak tefek zarar görürken, bir samanlığın çatısındaki çinko sacları söküldü. Saclardan birinin rüzgarla sürüklenerek yaklaşık 5 metrelik elektrik direğinin teline asılı kalması dikkat çekti. Çatısı uçan evin olduğu bölgede inceleme yapan Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz yeni yılla birlikte bölgenin afetlerle uğraştığına dikkat çekti.

Çöken çatıyı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Meryem Kabarık teyzemiz, dul yetim aylığı ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Evde yalnız yaşıyor. Ekonomik durumu da iyi değil. Bunu Acil Durum ve Afet Müdürlüğü'ne bildirdik ama olumsuz cevap aldık. Daha fazla kişi zarar görseydi, acil afet kapsamına alınabilirdi. Yine de teknik elemanlar orada inceleme yapacak."

Duyarlı hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Meryem teyzemizin çatısı, eski malzemesi de kullanılarak, 4-5 bin TL'ye yeniden yapılabilir. Şu an afetlerle boğuşan belediyemiz imkanları ile yapmamız çok zor. Tüm duyarlı vatandaşların ve bizlerin de desteği ile bu Meryem teyzemizin çatısı kolaylıkla yapılabilir. Bunu da yapmamız gerekiyor."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alanına, döndü, savaş, tüm, yurt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TEM savaş alanına döndü: 3 ölü, 30 yaralı aSi Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 10:33
Beytüşşebap Savaş Alanına Döndü! Düş Haber Arşivi 0 10 Eylül 2011 14:46