IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2012, 20:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Okullarda parmak kaldırma devri sona eriyor




Elektronik ölçme ve değerlendirme sistemi sayesinde öğrenciler artık parmak kaldırmayacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bursa İnegöl'de eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Özel Nilüfer Safvet Koleji 2009-2010 eğitim-öğretim yılı başında tüm dersliklere Akıllı Tahta sistemi kurarak başladığı teknolojik gelişime "Activ Expression 2, Oylama Cihazı" ile devam ediyor. Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme etkinliklerine hız kazandıran bu sistem ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler sınavlarla ilgili istatistiklere anında erişebiliyor.
KAĞIT ÜZERİNDE SORU CEVAPLAMAK TARİH OLUYOR

Elektronik ölçme ve değerlendirme sistemi sayesinde öğrenciler kâğıt üzerinde soru cevaplamaktan kurtulurken, öğretmenler de uzun zaman alan sınav sonuçlarını değerlendirme işlemini hiç zaman kaybetmeden çok detaylı bir şekilde elde ediyorlar. Ayrıca sistem sayesinde öğrenciler sorulara parmak kaldırmadan cevap veriyorlar.
SORULAR UZAKTAN KUMANDALI CEVAPLANACAK

Okula kazandırılan sistem, "ActivExpression2, oylama cihazı "adı verilen kablosuz uzaktan kumandalar ile soruların cevaplanmasından oluşuyor. Öğrenciler veri tabanında yer alan ve sürekli güncellenen testlerin tahtaya yansımasıyla soruları çözerek ellerindeki kumandadan doğru cevabı işaretliyorlar. Bütün öğrencilerin cevaplamasından sonra diğer soruya geçiliyor. Ölçme ve değerlendirmede öğretmenlere birçok avantaj sağlayan sistem ile testin bitiminde istatistiklere anında ulaşılabiliyor.
Tanıdık gelmesi ve hemen kullanılabilmesi için akıllı telefona benzer bir şekilde tasarlanan cihazlar, tam QWERTY klavye, basit çoktan seçmelilerin ötesinde karmaşık yanıtlara imkân tanıyor. Kullanıcılar tam cümlelerin yanı sıra sayılar, semboller, denklemler, kesirler, doğru/yanlış, likert ölçekleri ve daha fazlasını kullanarak cevap verebiliyor.
ÖĞRENCİLERİN DERSE İLGİSİ ARTTI

Konuyla ilgili bilgi veren okul Müdürü Bayram Yayla, "Activ Expression 2, oylama cihazının tüm sınıflarda öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandığını, öğrenciler için yeni bir heyecan oluşturduğunu, öğrencilerin Activ Expression 2,oylama cihazı ile derslere olan ilgisinin arttığını ve ölçme-değerlendirmelerin sıkıcı olmaktan çıkarak zevkli hale dönüştüğünü söyledi. Yayla, "Öğrencilerin ve öğretmenlerin ders sırasında yanıtı hemen görmesini ve tartışmasını sağlamak amacıyla tartışmayı ve sınıfta işbirliğini teşvik ediyor" dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
devri, eriyor, kaldırma, okullarda, parmak, sona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uçak gürültüsü sona eriyor! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Aralık 2011 16:46
Aşı korkusu sona eriyor Aşı Feronia Sağlık Köşesi 0 21 Temmuz 2010 12:25