IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
19Beğeni(ler)

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2012, 09:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin giyeceği kıyafetler serbest bırakıldı. Belli sınırlamalar hariç öğrenciler istedikleri kıyafetleri giyebilecek ve öğrencilere tek tip kıyafet zorlaması yapılamayacak. Uygulama 2013 - 2014 öğretim yılında başlayacak.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Belli sınırlamalar hariç okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetin serbest bırakıldığı ifade edilen yönetmelikte, öğrencilerin okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacağı belirtildi. Bakanlığa bağlı özel kurumlarda ise öğrenci velilerinin yüzde 60'nın isteğine bağlı olarak okul yönetimi öğrencilere yönelik kıyafet belirleyebilecek.

Yönetmelikte imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında okuyan kız öğrencilerin tüm derslerde, seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinin yer aldığı diğer ortaokul ve liselerde ise sadece Kuran-ı Kerim dersinde başlarını örtebilecekleri belirtildi. Yine yönetmeliğe göre, öğrencilerin yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyecekleri, öğrenim gördükleri programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giyecekleri; beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyecekleri ifade edildi. Öğrencilerin tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacağı belirtildi. Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek. Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak.

Yönetmelikte kılık ve kıyafetle ilgili getirilen sınırlamalar ise şöyle; "Öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takamaz. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemeyez, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyez. Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz."

Kurallara uymayan öğrenciler ve okul yönetimleri hakkında disiplin hükümlerinin uygulanacağı belirtilen yönetmelikte, 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik" ile 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan "ile 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı "Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri" ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı dile getirildi.

2012-2013 öğretim yılının sonuna kadar kaldırılan yönetmelik hükümleri uygulanmaya devam edecek. 2013-2014 öğretim yılında ise sadece isteyen öğrenciler daha önceki yıllarda okul yönetimince belirlenen önlük ve okul üniformalarını giyebilecek.

*Forma demek eşitlik demek. Bazısının durumu iyi değil hergün aileler çocuklara ne giydirecek arada ezilen çocuklar olacak. Saçma hemde çok.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Kasım 2012, 09:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




hiç iyi olmadı bu bence..

 

Alt 30 Kasım 2012, 00:45   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




Önce 4+4+4 dediler, şimdi kıyafet yönetmeliğini değiştiriyorlar, sözde öğrencileri tek tiplikten kurtarıyorlar, sözde onlara özgürce giyinip okuyabilecekleri bir eğitim alanı oluşturuyorlar. Avrupa'ya özenirken, önce ülkenin durumunu gözden geçirmek, değerlendirmek lazım. Tabii bunu devlet adamlarımız daha iyi bilirler öyle değil mi? Okullara gönderilen binlerce yönetmelik var ve okulun koyduğu kurallar vardır. A lisesi, katı kurallıdır. Renkli hırka, kazak bile giydirmezken; B lisesi öğrencilere renkli hırka, kazak, dar pantolon giymeyi serbest bırakır, yani kendi inisiyatifine göre okulu şekillendirebilir. Şimdi burada yok efendim vücut hatlarını belli etmeyecek, yok başka arma olmayacak vs vs. bir sürü şey saymışlar. Peki bunu gerçekten sağlamak mümkün müdür? Asla. Bugün bile lisede kızlar pantolon serbest denildiğinde, dar pantolonları seçiyorsa eğer, böyle bir yönetmelikle nelerin ortaya çıkacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. İşin kural ve yönetmeliğini geçersek, tabii bir de sınıf farklılıklarının meydana getireceği sorunlar olacaktır ki, bu aslında herkesin dilinde olan bir şey. Başbakan '' Herkes çocuğuna alabildiğini giydirir. '' derken, sanıyor ki çok mantıklı konuştum ve olay kapandı. Efendim bu çocuklar ergenliğe girmiş çocuklar, bu çocukların psikolojisi hep birbirinden gördüğü şeyleri istemeye odaklıdır. A bugün şu markanın şu kazağını giymiş, B'nin üzerinde pantolon şu markaymış. Akşam olur eve gidilir, anne baba gelir, konuşurlar ve çocuk sürekli bunları söyleme zorunluluğu hisseder. Bu sadece devlet okulları için değil, özel okullar içinde geçerlidir. Özel okula giden herkes parasını verip mi gidiyor? Hayır. Dişini sıkıp sırf çocuğum daha iyi eğitim alsın, hem de dil öğrensin diye nice zorlukla gönderen memur anne-babaların çocukları da var. Çarşamba günleri okula serbest gelebilirsiniz diyen bir özel okuldaki öğrencinin söylediklerine nazaran bunları yazıyorum. Çarşamba günü parası olanlar çeşitli markaların ürünlerini podyumda sergiler gibi giyinirken, bizim memurumuzun çocuğu her hafta farklı bir şey giyme şansı olmadığı için formasıyla gidiyor ve haliyle diğerlerinin dikkatini çekiyor. Ülkede bu kadar sorun varken, eğitimi iyileştirme adına zerre bir şey yapılmazken, kalkıp da kıyafet yönetmeliğini serbestleştirmek bizi daha ileri götürmez. Neyse işte, diyorum ki bu çocuklar baskı altında hissedecek kendini ve bunalıma girecekler. Adım kadar eminim, çünkü hayat öyle kürsüye çıkıp, önündeki mikrofonla ahkâm kesmeye benzemiyor.
Türban konusuna değinmek bile istemiyorum, her şeyi yavaş yavaş yapıyorlar. Bugün Kur'an dersinde kapanacak, yarın Matematik dersinde kapanacak çünkü Pascal Müslümanmış efenim, ertesi gün Geometri de kapanır; çünkü Pisagor'un babası Müslümanları severmiş diye uydura uydura içine ederler ülkenin.
Biz de izleriz. Sistem böyle olmaya devam ettikçe çocuğumu okula bile göndermem, o derece gözüm dönebilir yani.
Uzun oldu sanırım, ben gideyim.
Beyninizin kılığını değiştirin bence, lazım olur.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

Alt 30 Kasım 2012, 01:18   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




Amaç türban serbestliği başka birşey değil.

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 

Alt 30 Kasım 2012, 02:00   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




Ak parti hükumeti birsey yapiyorsa SALDIRIIIN !!!
ne oldugu önemli degil.

Hey gidi Cagdas gericiler siziiii (:


Televizyonda Cagdasin biri diyor ki; "Sinif fakliliklari ortaya cikacak, parasiz olanlar ezilecek"

Sanki üniformali gidildiginde fakirler belli olmuyordu, ayakabilari bile ayni marka idi.

Zenginin zengin oldugu üniformasinin yeniliginden bile anlasilir.
zenginin dolabinda 5 üniforma var, sürekli yeni kalir.
Fakirin 1 tane 1 yil boyunca giyer kazak tiftiklenmeye baslamistir.
Ayakabilara da bakin, aaa fakirinki yirtik , zengininki parliyor.
ama ikisinin sinif farki hic belli olmuyor (:

 

Alt 30 Kasım 2012, 10:10   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




CanDostu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Amaç türban serbestliği başka birşey değil.

Çok afedersin ama bu türbanla alıp veremediğiniz nedir?
Herkesin inancı kendisine.
Türbanla okula alınmıyorlarsa, kıçı açık, yüzünde bi ton makyajla okula giden lise öğrencileri neden okula alınıyor?
Ayrıca, son zamanlarda tecavüz, taciz yaşları 18'in altında giyim kuşamlarıyla, tavırlarıyla, hareketleriyle erkekler o kadar tahrik oluyolar demek ki, yolda giderken bile hemcinsim olmasına rağmen benim bile dikkatimi çekiyorsa vah vah diyebiliyorsam, Gönül ister ki nefsine hakim olsunlar ama olamıyolar. Bundan da yanlış anlaşılmak istemiyorum.
erkekler (!) Ne yapsın?
Edepli giyinmek, hareket etmek varken, bu azgınlık nedir? He diyeceksiniz ki türbanlılar farklı mı? şimdi bu mesajımdan sonra türbanlıların yaptıklarıyla ilgili resimlerde eklenecektir. Hayır ama en azından giyim kuşamla tahrik yok.
İnsanların içinde birazcık ALLAH korkusu olsun.
Şimdi gelip de bana AKP zihniyeti deme. Ben ne AKP tarafıyım ne CHP ne de diğer partilerin. Adalet diyorsunuz ya nerede sizlerin düşüncenizde ki adalet? Herkes eşitse türbanlı da okuyacak mini etek giyen de, okulların çatı katında esrar içende.

Konunun dışına çıktım :/ Serbestliğin kötü tarafı gibi iyi tarafı da var. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in dediği gibi zenginle fakir her halukarda farkı belli oluyor zaten. Rahat olun.

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 

Alt 30 Kasım 2012, 10:38   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




Redkid Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ak parti hükumeti birsey yapiyorsa SALDIRIIIN !!!
ne oldugu önemli degil.

Hey gidi Cagdas gericiler siziiii (:


Televizyonda Cagdasin biri diyor ki; "Sinif fakliliklari ortaya cikacak, parasiz olanlar ezilecek"

Sanki üniformali gidildiginde fakirler belli olmuyordu, ayakabilari bile ayni marka idi.

Zenginin zengin oldugu üniformasinin yeniliginden bile anlasilir.
zenginin dolabinda 5 üniforma var, sürekli yeni kalir.
Fakirin 1 tane 1 yil boyunca giyer kazak tiftiklenmeye baslamistir.
Ayakabilara da bakin, aaa fakirinki yirtik , zengininki parliyor.
ama ikisinin sinif farki hic belli olmuyor (:


Kimi Convers marka ayakkabı ile kimi de 5-10 liralık ayakkabı ile okula gitsin.
0,5-10 liralık ayakkabı ile giden çocuğun ruh halini düşünen var mı acaba?

 

Alt 30 Kasım 2012, 14:14   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




AngeLus Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çok afedersin ama bu türbanla alıp veremediğiniz nedir?
Herkesin inancı kendisine.
Türbanla okula alınmıyorlarsa, kıçı açık, yüzünde bi ton makyajla okula giden lise öğrencileri neden okula alınıyor?
Ayrıca, son zamanlarda tecavüz, taciz yaşları 18'in altında giyim kuşamlarıyla, tavırlarıyla, hareketleriyle erkekler o kadar tahrik oluyolar demek ki, yolda giderken bile hemcinsim olmasına rağmen benim bile dikkatimi çekiyorsa vah vah diyebiliyorsam, Gönül ister ki nefsine hakim olsunlar ama olamıyolar. Bundan da yanlış anlaşılmak istemiyorum.
erkekler (!) Ne yapsın?
Edepli giyinmek, hareket etmek varken, bu azgınlık nedir? He diyeceksiniz ki türbanlılar farklı mı? şimdi bu mesajımdan sonra türbanlıların yaptıklarıyla ilgili resimlerde eklenecektir. Hayır ama en azından giyim kuşamla tahrik yok.
İnsanların içinde birazcık ALLAH korkusu olsun.
Şimdi gelip de bana AKP zihniyeti deme. Ben ne AKP tarafıyım ne CHP ne de diğer partilerin. Adalet diyorsunuz ya nerede sizlerin düşüncenizde ki adalet? Herkes eşitse türbanlı da okuyacak mini etek giyen de, okulların çatı katında esrar içende.

Konunun dışına çıktım :/ Serbestliğin kötü tarafı gibi iyi tarafı da var. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in dediği gibi zenginle fakir her halukarda farkı belli oluyor zaten. Rahat olun.


Karar verin artık. Türbanı birşeylerden korunmak için mi kullanıyorsunuz yoksa inanç babında mı? Sizin bu yaptığınız her halükarda inancı kullanmaktır. Onu takınca erkekler bakmıyormuş. Dikkat çekmiyormuş... Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama semtinizin kalabalık yerlerine giderek bir yerlerde oturun. İnsanları izleyerek analiz yapın.

Dikkat çekilmek istenmiyorsa neden renkli renkli giyiliyor ve neden boy boy türban manken reklamları yapılıyor?

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 

Alt 30 Kasım 2012, 15:28   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




Edepli giyinmek diyince aklına türban geliyor demek?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İyi buda bişey.
Benim kalabalık ortamlarda insanları izlememe gerek yok. Sizin gibiler burda da yetiyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Renkli renkli türbanları görünce aklına farklı şeyler geliyorsa o kadarını bilemicem tabi. Ben kimsenin giyim kuşamına karışmam, ilk yazdığımda da öyle bişey demedim. Nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun. Türban düşmanlığınızı aklım mantığım almıyor kapiş?!

Peki açık saçık giyinenlere neden bişey demedin?

-Aaa kızım bu etek boyu ne? Yeteri kadar mini değil çabuk terziye gönder bi karış olana kadar kısalt.!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 

Alt 30 Kasım 2012, 16:21   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona eriyor




Alıntı:
Edepli giyinmek, hareket etmek varken, bu azgınlık nedir? He diyeceksiniz ki türbanlılar farklı mı? şimdi bu mesajımdan sonra türbanlıların yaptıklarıyla ilgili resimlerde eklenecektir. Hayır ama en azından giyim kuşamla tahrik yok.

Bu nedir? Türbanı edepli göstermek değil midir? Ne yani türban giymeyen kişi edepli olamıyor mu? Türban giyipte tahrikli olan insanlar yok mu?

Türbana özgürlük getirilip, diğer giyim kuşama kısıtlama getirmek neyin nesi? Diğer giyim kuşama kısıtlama derken akla mini etek dar pantolon gelinmesi ne demek? Bu da beyinlerin neye çalıştığının ispatı olabilir mi?

Türban hakkında yazı yazdım diye, açık saçık giyinenleri desteklediğim anlamına mı geliyor? Eğer öyle oluyorsa o da sizin zihni kuruntunuzdur.

Ayrıca moderatör olmanız, beni ve benim gibi düşünenleri "sapık" damgası vurmanızı sağlamıyor. Edepli olmak sadece edepli giyinmekle olmuyor malesef. Birazda edepli konuşmak lazım.

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 

 

Etiketler
dönemi, eriyor, kıyafet, okullarda, sona, tek, tip


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okullarda parmak kaldırma devri sona eriyor PassioN Haber Arşivi 0 26 Nisan 2012 20:53
Sınavla yerleştirme dönemi sona eriyor PassioN Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 21:19
Okullarda z-kitap dönemi! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Ekim 2011 19:53
Aşı korkusu sona eriyor Aşı Feronia Sağlık Köşesi 0 21 Temmuz 2010 12:25