IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2012, 10:22   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte Etin Yeni 'Prensleri'




Çok değil, iki-üç yıl öncesine kadar et denince aklımıza kebap ya da incecik ve çok pişmiş biftek geliyordu. Kalın, sulu ve kanlı etler ise yurt dışı gezilerinde karşımıza çıkıyordu. Şimdi ise, art arda açılan steakhouse'lar bu et alışkanlığını değiştirmeye başladı, özellikle gençler arasında çok popüler oldu. Steakhouse'ları Türkiye'ye getirenler ise bu işi yurt dışında öğrenen ve henüz 30'larının başlarındaki genç ustalar. Kimi birden ete merak sarmış, kimi ise aileden etçi. Popüler et restoranlarının genç şefleri, 'iyi et'in sırlarını Yeni Aktüel'e anlattı...

***

BURAK ASAN (33)/GÜNAYDIN STEAKHOUSE

'USTA' BABADAN YETENEKLİ OĞULA

"Türkiye'de bu işi biz başlattık" diyen Günaydın Steakhouse, en çok şubesi bulunan steakhouse zinciri. Markanın ikisi Etiler'de, diğerleri Bostancı, İstinyePark ve Ankara'da olmak üzere beş steakhouse, sekiz kebap şubesi var. Kurucusu, 'et doktoru' olarak da bilinen Cüneyt Asan.

ETİ BİZ TAVSİYE EDERİZ

Asan, 33 yaşındaki oğlu Burak Asan'a da bu işi mutfağında öğretiyor. Burak Asan da babası gibi gelen misafirlerle bire bir ilgileniyor. Genç Asan, "Biz gelenlere o gün hangi et iyiyse, onu tavsiye ediyor ve eti sevdikleri şekilde servis ediyoruz" diyor. Asanlar'a göre steakhouse dükkanlarına gelen Türk müşteriler içinde az pişmiş et isteyen müşteri pek çıkmıyor. Tel: (0212) 265 02 32

***

ÖZGÜR ÖZKAN (32)/ÖZGÜR ŞEF STEAK HOUSE

"TÜRKLER ETİ ÇOK PİŞMİŞ TERCİH EDER"

Ekranlarda 'Özgür Şef' olarak tanınan 32 yaşındaki genç aşçı Özgür Özkan, Ataşehir'de açtığı 'Özgür Şef Steak House'u geçtiğimiz yaz faaliyete geçirdi. Özkan, Türkiye'de 'tandır-fırın ve sous vide (suvid) tekniğini kullanan tek et lokantası olduklarını söylüyor: "Bu teknik sayesinde etin büyüklüğü veya bölgesi ne olursa olsun, eti tamamen istediğiniz gibi pişirebiliriz."

BİZDE ETE DOYUYORLAR

Özgür Şef de kebap kültürünün doğru yansıtılmadığını düşünüyor: "Misafirlerimiz bize geldikleri zaman ete doyuyorlar, gerçek et yemek isteyenler gelecekte hep bu tarz yerlere gelecekler. Türk halkı eti en çok ince ve iyi pişmiş seviyor." Tel: (0216) 688 43 43

***

NUSRET GÖKÇE (29)/NUSR-ET

"BURADA ET YİYEN KEBABI ARAMAZ"

Nusret Gökçe, Etiler'deki Nusr-et'i iki sene önce açmış, ikinci şube de Bebek'te hamburgerci olarak hizmet veriyor. Gökçe Suadiye'de şube açmayı planlıyor. Gökçe, para kazanmak için başladığı bu işi bir süre sonra çok benimsemiş ve etin neresinden ne yapacağını, nasıl pişireceğini öğrenmiş.

BİZDE MÖNÜ YOK!

"Buraya gelip et yiyen bir daha kebabı aramaz" diyor ve ekliyor: "Nusr-et'te mönü yok. Biz canlı mönüyüz. Ben müşterime hep en güzelini tavsiye ediyorum, sonrasında haftada üç gün görüşmeye başlıyoruz." Nusret Gökçe, ete olan tutkusunu ise şöyle anlatıyor: "Sabah, öğle ve akşam et yerim. Sadece proteinle beslendiğim için kilo da almıyorum." Tel: (0212) 265 30 37-38

***

SİDAR BUDAK (32)/BEEVES STEAK HOUSE

"BEŞ YIL İÇİNDE KEBAP 'OUT' OLACAK!"

Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu bir makine mühendisi aslında Sidar Budak. Bir de dershanesi var ve birçok dilde ders veriyor. "Restorancılık geçmişim henüz iki yıllık" diyor: "Eskiden restoranlara et verirdim ama Güney Amerika, Jamaika, Arjantin gibi ülkelere yaptığım gezilerde steak işini keşfettim ve Türkiye'ye geldikten sonra steakhouse açmaya karar verdim."

ETİN KIYMETİ ANLAŞILACAK

Genç girişimci Türk damak tadının kökünden değişmeye başladığını söylüyor: "Önümüzdeki beş yıl içinde kebap out olacak. İnsanlar sağlıklı ve iyi dinlendirilmiş etin kıymetini önümüzdeki yıllarda artık daha iyi bilecek."

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etin, prensleri, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İthal danalar etin ateşini düşürmedi Lucifer Haber Arşivi 0 24 Haziran 2010 03:26
Etin fiyatı 18 liraya kadar düştü Lucifer Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2010 15:52
Vatandaş ucuz etin yolunu buldu Lucifer Haber Arşivi 1 17 Şubat 2010 10:27
Etin Üzerine Soda Saatli Bomba Kralice Sağlık Köşesi 0 07 Aralık 2008 12:05