IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2012, 22:40   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut Açıklaması




M Başkanvekili Sadık Yakut, "Muhalefet, kendi iç meselelerini çözmekten, iktidara talip olmuyor. Muhalefeti proje üretmekten ve milletin önüne çıkmaktan aciz görüyorum" dedi.

Yakut, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Adana'nın Kozan ilçesindeki tarihi Kozan Kalesi'ni gezdi. Yakut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Muhalefet, kendi iç meselelerini çözmekten, iktidara talip olmuyor. Muhalefeti proje üretmekten ve milletin önüne çıkmaktan aciz görüyorum. Aslında Türkiye'nin iktidar meselesi yoktur. 3 dönemdir Türkiye'de muhalefet problemi vardır. Yol gösterici muhalefet anlayışı olsa, ülkeye daha çok hizmet ederler" diye

konuştu.

Eğitim sisteminde yapılan değişikliğe değinen Yakut, "Son günlerin siyasi gündemi olarak Türkiye'de çok tartışılan 4+4+4 Yasasını çıkardık. Bu 28 Şubat'ın bir sonucuydu. 28 Şubat sürecinde neler yaşandıysa, biz iktidarımız döneminde teker teker kaldırdık. O süreçte yaşanan ve ortaya konan yasaklarla ilgili hiçbir konu kalmadı. Tamamen ortadan kaldırdık. Bunlardan bir tanesi de 8 yıllık kesintisiz eğitimdi. Biz eğitimi aslında

4+4+4 ile kesintisiz 12 yıla çıkardık. İlkokul 4 yıla, orta bölüm 4 yıla bölündü. Ama bu bölümde İmam Hatip'in orta bölümüne gitmek isteyenler gidebilir hale getirildi. Ayrıca meslek liselerinin önünü açtık. Zaten 8 yıllık eğitimle yapılmak istenen sadece imam hatip meselesi değildi. Meslek liselerinin de önünü kesmekti. Bu da şu anlama geliyor; Anadolu'da alt gelir grubundan gelen insanlarımızın çocuklarının önünü kesmekti. Çok bilinçli bir şekilde yapılmıştı. Biz bu engeli ortadan kaldırdık. Ayrıca

bununla birlikte, 28 Şubat sürecinde Kur'an kursuna gitme yaşı, ilköğretimi bitirme yaşına getirilmişti. Yani 15 yaşına getirilmişti. Biz bunu ortadan kaldırdık. Yani 28 Şubat'ta neler yapılmışsa, bunları teker teker ortadan kaldırdık. Bu bir rövanşizm veya hesap sorma hadisesi değil, tamamen olağanlaşma. Aslında o dönemde olağan dışı hadiseler yapılmıştı. Biz geriye dönerek, o gün hangi yasaklar konulmuşsa, temel hak ve özgürlüklerin neleri kısıtlanmışsa, bunları gündeme alarak, piyasadan kaldırdık."

Geçen yıl referandum ile Anayasa'nın geçici 15. maddesinin değiştirildiğini anımsatan Yakut, "O zaman '12 eylül yargılanacak' demiştik ve muhalifler, bize mümkün değil diyorlardı. Ama geldiğimiz noktada 12 Eylül yargılanıyor" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili SadıkYakut, "O günde Ankara Adliyesi'nin önünde tüm muhalefet partilerinin gelip müdahil olma isteği, bizi çok sevindirdi. Şimdi 28 Şubat'a geldik. 28 Şubat yargılanıyor. Arkasında 27 Nisan e-bildirisi... e-muhtırayı akşam verdiler. Bugünkü hükümet sabah çok sert ve gerekli bir cevap verdi. Dimdik yolumuza devam ettik. İnşallah bizim o zamandan beri yapmak istediğimiz şuydu, temel hak ve hürriyetleri genişletmek, insanımızı daha da özgürleştirmek, daha demokratik bir düzen kurmaktı.

Şunu kimse unutmasın; ne kadar demokrasi varsa, insanımız ne kadar özgürse, sofrasındaki ekmeği o kadar büyüktür. Bütün çabamız, Türk insanının standartlarını, AB'ye üye ülkelerin hayat standardına çıkarmaktır" dedi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklaması, başkanvekili, sadık, tbmm, yakut


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yakut Kırmızı - Kerstin Gier Zen Ne Okumalıyım? 0 05 Mart 2012 16:42
TBMM'den başka işte çalışma açıklaması PassioN Haber Arşivi 1 18 Şubat 2012 01:08
TBMM'den 'seks skandalı' açıklaması Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ekim 2009 15:35