IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 18:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muğla Üniversitesi'nin Adı Değişiyor




Muğla Üniversitesi (MÜ)'ne, hamisi Sıtkı Davut Koçman'ın isminin verilmesi için TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndan karar çıktı.

Muğla Üniversitesi (MÜ)'ne, hamisi Sıtkı Davut Koçman'ın isminin verilmesi için TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndan karar çıktı. Komisyon, ismin "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi" olması karar aldı. Sağlığında yaklaşık 100 milyon lira yardım yapan merhum işadamı Koçman'ın isminin üniversiteye verilmesi için sağlığında ve vefatının ardından defalarca YÖK'e başvuru yapılmıştı. MÜ Senatosu, ölümünden üç yıl sonra tekrar YÖK'e başvurdu. Bu kez karar YÖK'ten geçti ancak Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda takıldı. Komisyon, "İsminin verilmesi için yaptığı katkı 100 milyon liraya ulaşınca değiştiririz." diyerek, senatonun kararını onaylamamıştı.

Cumhuriyet döneminin ilk maden mühendislerinden biri olan ve Muğla'nın çeşitli bölgelerinde yatırımları bulunan Sıtkı Davut Koçman, sağlığında Muğla Üniversitesi'ne yaklaşık 55 milyon dolar yardımda bulundu. Üniversitenin fiziki altyapısının yanısıra yurtlar, fakülteler, spor tesisleri ve lojmanlar, bu yardımlar sayesinde tamamlandı. Üniversitenin hamisi olarak nitelendirilen Koçman'ın isminin Muğla Üniversitesi'ne verilmesi için bu defa devreye Muğla milletvekilleri girdi. AK Parti milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, CHP milletvekilleri Nurettin Demir ve Tolga Çandar ile MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Sıtkı Koçman'ın isminin Muğla Üniversitesi'ne verilmesi için tekrar girişimde bulundu. CHP milletvekilleri de kanun teklifi verdi fakat Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilmedi. AK Parti Muğla Milletvekili Özden ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Koçman'ın ismini Muğla Üniversitesi'ne verilmesi için hükümet adına kanun teklifi verdi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda tekrar gündeme gelen teklif, görüşme sonunda kabul edildi.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversitelerinin hamisi rahmetli Sıtkı Koçman'ınyaklaşık 100 milyon lira bağış yaptığını hatırlatarak, "Üniversitemiz yerleşkesindeki binaların çoğu, Sıtkı Koçman ve onun adına kurulan vakıf kanalıyla yapıldı. Vakfımızın üniversitemize katkıları halen devam ediyor. Sıtkı Koçman Vakfı, senatomuzdan yeni bir karar çıkarmamızı istedi. Bu karar çıkarılarak YÖK'e gönderildi. YÖK de olumlu karşılayarak Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi. Milli Eğitim Komisyonu'nda tekrar görüşüldü ve Muğla Üniversitesi'nin adı, 'Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi' olarak değiştirildi. Şimdi gözler, Meclis Genel Kurulu'nda. Meclisimiz bu kararı alırsa Sıtkı Koçman'ın ismini taşımaktan gurur duyarız. Bu, Muğlalıların ve üniversitemizin Sıtkı Koçman'a bir vefa borcudur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adı, değişiyor, muğla, Üniversitesinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muğla Üniversitesi'nde gerginlik PassioN Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 21:22
Muğla Ecrin Ege Bölgesi 1 17 Eylül 2011 11:31
Muğla'nın Tarihi ve Turistik Yerleri + Muğla da, Gezilecek Yerler.. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 12 Ağustos 2011 15:18
Muğla Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 19 Nisan 2011 13:20
Muğla Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:41